Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τσουνάμι» προσφύγων προς την Ελλάδα, θέλει να προκαλέσει η Τουρκία

 Το Μαξίμου εστιάζει στο προσφυγικό ζήτημα, διαβλέποντας τις προθέσεις της Άγκυρας να… ανοίξει τα σύνορα. Σε διπλωματικό «συναγερμό» η Αθήνα.

Το σόου που έστησαν οι Τούρκοι στρατηγοί στα Ιμια, αποτελεί μια πρόγευση των «αντιποίνων» που ετοιμάζει η Άγκυρα κατά της Αθήνας, με αφορμή την μη έκδοση των 8 στρατιωτικών. Υψηλόβαθμα στελέχη του Πενταγώνου και του υπουργείου Εξωτερικών΄, εκτιμούν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, εντάσσοντας στο παιχνίδι της «κλιμάκωσης» το μείζον θέμα του προσφυγικού. Αυτό που «διαβλέπει» η Αθήνα, είναι η πρόθεση της Άγκυρας να «απελευθερώσει» τις προσφυγικές ροές προς το Αιγαίο, καταπατώντας επί της ουσίας τη συμφωνία που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

H τουρκική απειλή με τις προσφυγικές ροές

Η κυβέρνηση  έχει ανεβάσει τα «ραντάρ» της και παρακολουθεί στενά τα πεπραγμένα της Άγκυρας, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του αναλύουν ως βασική «απειλή» για την Ελλάδα, σχετίζεται με τις προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια και τις προθέσεις της Τουρκίας.

Μία από τις απειλές που «ξεστόμισαν» οι ιθύνοντες της τουρκικής κυβέρνησης, λίγο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, είχε άμεση σχέση με το προσφυγικό. Οι Τούρκοι απείλησαν ευθέως ότι θα «πλημμυρήσουν» με χιλιάδες πρόσφυγες τα νησιά του Αιγαίου, αδιαφορώντας για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Από την πρώτη στιγμή η Αθήνα έλαβε πολύ σοβαρά την συγκεκριμένη απειλή, δεδομένου και των «παθογενειών» που έχουν προκύψει στη συμφωνία Άγκυρας-ΕΕ για τους πρόσφυγες. Γι΄αυτό άλλωστε τον λόγο το Μαξίμου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επεξεργάζεται ήδη σενάρια και εναλλακτικές λύσεις, για την περίπτωση που η Τουρκία κάνει πράξη τις απειλές της και αφήσει ανεξέλεγκτες τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.

Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ

Το Μαξίμου έχει ανοίξει διπλωματικό δίαυλο «επικοινωνίας» με ευρωπαίους ηγέτες, εκπροσώπους Θεσμών και επεξεργάζεται επιχειρησιακά πλάνα που προβλέπουν μεταξύ άλλων, ευρύτερη συμμετοχή της Frontex και του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Αιγαίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η ελληνική κυβέρνηση και την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα, στις 2 Φεβρουαρίου. Εκεί η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο θα συζητήσει για το προσφυγικό ζήτημα και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Μάλιστα πριν την εν λόγω συνάντηση, όπως διαρρέει το Μαξίμου, θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην Ανγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Α.Μ.Θ | Άσκηση “ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024”

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, Άσκηση Πολιτικής Προστασίας επί Χάρτου
(Α.Ε.Χ.), με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024».

Η Άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας «Νικολάου Μάρτη» με ώρα έναρξης 09:35 π.μ. και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Π.Α.Μ.Θ καθώς επίσης του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δασικών Υπηρεσιών, του Στρατού, των Δήμων, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των Εθελοντικών Οργανώσεων και άλλων Υπηρεσιών και φορέων οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το θέμα. Επισημαίνεται ότι η Άσκηση είναι η μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχής Άσκηση Πολιτικής Προστασίας που διεξάγεται στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Σκοπός της Άσκησης είναι η αξιολόγηση της πληρότητας και αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων σχεδίων, του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκόμενων με το θέμα των
δασικών πυρκαγιών, Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών της Π.Ε. Καβάλας από τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΒΙΟΠΑ Καβάλας

«Η συνεργασία μας είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του τόπου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και δεσμεύθηκε για την όσο το δυνατόν τακτικότερη παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΒΙΟΠΑ.

Ο ορισμός της νέας διοίκησης του ΒΙΟΠΑ και η διαπίστωση της άρτιας συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με τους κυριότερους εταίρους, δηλαδή τον Δήμο Καβάλας και το
Επιμελητήριο Καβάλας, ήταν οι θετικές εξελίξεις που προέκυψαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευσης της εταιρίας που συγκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27/05, με
πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΒΙΟΠΑ Καβάλας και τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης
γνωστοποίησε την πρότασή του για τα νέα μέλη του Δ.Σ. και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία με τους άλλους εταίρους, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν το χώρο της μεταποίησης και τα οποία είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Συγκεκριμένα ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε ότι «σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, οι τρεις εταίροι του ΒΙΟΠΑ Καβάλας να έχουμε ορίσει τους εκπροσώπους μας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα λειτουργήσει το ΒΙΟΠΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς Περιφέρειας προτείναμε:

  • τον κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου, ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο
  • τον κ. Δημήτριο Κλειτσιώτη και

  • τον κ. Δημήτριο Στεργιόπουλο.

Η πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ενδυναμώσουμε τον ρόλο του ΒΙΟΠΑ. Για άλλη μία φορά θα συγχαρώ τους δύο εταίρους τον Δήμο Καβάλας και το Εμπορικό Επιμελητήριο
Καβάλας. Η συνεργασία μας είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του τόπου. Θέλω να εξάρω την υψηλή εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ σε επίπεδο Δημάρχου και Προέδρου και δεσμεύομαι για τη δική μου συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις όταν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου».

Ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης από την πλευρά του δήλωσε αισιόδοξος για το έργο που θα παραχθεί από τη νέα διοίκηση, τονίζοντας ότι: «Όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης σήμερα έγινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση ούτως ώστε να οριστούν εκπρόσωποι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ Καβάλας. Από πλευράς Δήμου
θα είμαι εγώ και θέλουμε να δείξουμε ότι η ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ Καβάλας είναι μονόδρομος. Έγινε καλή δουλειά με την προηγούμενη διοίκηση και είμαστε σίγουροι ότι η
ίδια δουλειά και ίσως και καλύτερη θα γίνει και τώρα».

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το κλίμα καλής συνεργασίας και επισήμανε το σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο του ΒΙΟΠΑ σημειώνοντας ότι : «Ένας νέος κύκλος για το ΒΙΟΠΑ της Καβάλας ξεκινάει σήμερα με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως δηλώσαμε οι τρεις εταίροι, θέλουμε το
ΒΙΟΠΑ Καβάλας να πρωτοστατήσει στον ρόλο της ανάπτυξης. Είμαστε εδώ να δείξουμε ότι αυτή η προσπάθεια της καλής συνεργασίας θα τη συνεχίσουμε και το επόμενο
χρονικό διάστημα».

Οι τρεις επικεφαλής των εταίρων του ΒΙΟΠΑ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για όλα όσα έπραξε για τον φορέα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Μητέρα με το βρέφος της παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο

Σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή δυο αυτοκινήτων σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28.05.2024) στην Κομοτηνή, με μία μητέρα και το μόλις εννέα μηνών βρέφος της να μεταφέρονται με τραύματα στο νοσοκομείο.

Το άτυχο βρέφος, μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, υποβάλλεται σε εξονυχιστικές εξετάσεις από νευροχειρουργούς και παιδοχειρουργούς προκειμένου να ξεπεράσει τα τραύματα που υπέστη από το τροχαίο στην Κομοτηνή. Κατόπιν ενημέρωσης από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής, μητέρα και βρέφος φέρουν τραύματα στα κάτω άκρα. Η μητέρα, έπειτα από ακτινολογικό και εργαστηριακό έλεγχο, πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στο newsit.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του βρέφους. Είπε πως το κοριτσάκι είναι καλά, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και φέρει βαθύ θλαστικό τραύμα δεξιάς κνήμης. Το βρέφος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμοδυναμικό ασταθές και σταθεροποιήθηκε έπειτα από χορήγηση υγρών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en