Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τριακόσια πενήντα περιστατικά ρατσιστικής βίας έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα»

Τριακόσια πενήντα περιστατικά ρατσιστικής βίας έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα , σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου η οποία καταθέτοντας στη δίκη για την δολοφονία του Πακιστανού Λούκμαν Σαχζάντ, στα Κάτω Πετράλωνα υποστήριξε ότι “υπήρχε φυλετικό κίνητρο».

“Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε στη χώρα μας ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Νιλς Μούιζνιεκς, καθώς υπάρχει ανησυχία στην Ευρώπη», είπε στο δικαστήριο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στους κατηγορούμενους υπογράμμισε πως “Το γεγονός ότι έκρυψαν τις πινακίδες από το μηχανάκι τους και όχι το μαχαίρι συνάδει με την ασυδοσία που υπήρχε εκείνη την περίοδο και το πόσο θεωρούσαν ότι είχαν το ακαταδίωκτο» και συνέχισε “Η ιδεολογία της ΧΑ μαζί με το συγκεκριμένο οπλισμό που εντοπίστηκε στους κατηγορούμενους οδηγεί στο ρατσιστικό κίνητρο».

Η πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Μαρία Κουβέλη κάνοντας τη δική της αξιολόγηση καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι πρόκειται για ένα έγκλημα ρατσιστικής βίας. “Τα κριτήρια είναι ο τρόπος δράσης, ότι ήταν βράδυ και διέφυγαν με μοτοσικλέτα, το όπλο αλλά και οι επτά μαχαιριές που δέχθηκε το θύμα».

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας μίλησε για το θύμα λέγοντας ότι υπήρξε εργατικός και φιλήσυχος.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ είπε ότι στη χώρα μας διαμένουν 40.000 Πακιστανοί, οι μισοί από τους οποίους βρίσκονται στην Αθήνα. “Τα πρώτα χρόνια πήραμε πολύ αγάπη αλλά τα τελευταία τρία χρόνια δεχόμαστε συνέχεια επιθέσεις. Το 2012 βγήκαν και τα μαχαίρια. Ως πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών έχω καταγράψει 700 περιστατικά βίας», κατέληξε.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Κακουργηματικές διώξεις στον απόστρατο που κλείστηκε με τα παιδιά του σε ΙΧ

Στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 62χρονος, «πρωταγωνιστής» του πρωτοφανούς περιστατικού που σημειώθηκε στο Μελισσοχώρι, όταν κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου με την οποία επιχείρησε να ανατινάξει το όχημα.

Μετά το εξιτήριο που πήρε από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που του απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Πιο συγκεκριμένα, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Ο κατηγορούμενος, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 62χρονος βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του. Η τελευταία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία σε βάρος της. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε πρόσφατα και εκδόθηκε προσωρινή απόφαση με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των ανήλικων διδύμων (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού) στην μητέρα και ρυθμίστηκαν τα ζητήματα επικοινωνίας.

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής κι έγινε αντιληπτό από την πρώην σύζυγο του 62χρονου, η οποία κάλεσε την ‘Αμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. Περιπολικό του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού έφτασε άμεσα στο σημείο και τα μέλη του πληρώματος έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά και τον πατέρα τους.

Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς από την έντονη δυσοσμία στην καμπίνα του οχήματος τα ανήλικα δίδυμα είχαν περιέλθει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Δροσερό με την εν ψυχρω δολοφονια | Ζητούν αμεσα Δικαιοσύνη

Αναστάτωση επικρατεί στο Δροσερό της Ξάνθης μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου από τον 37χρονο.

Όπως μεταφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι του άτυχου 46χρονου ζητούν άμεσα δικαιοσύνη στην υπόθεση αλλιώς θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους!

Σοβαρές καταγγελίες και κατά του εισαγγελέα της Ξάνθης ο οποίος ενώ γνώριζε ποιος είναι ο 37χρονος τον άφησε ελεύθερο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές του ENA Channel.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ξάνθη | Πυρπόλησαν το σπίτι συγγενή του 37χρονου που σκότωσε τον 45χρονο

Φωτιά στο σπίτι συγγενή του 37χρονου ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 45χρονου, στο Δροσερό της Ξάνθης, έβαλαν άγνωστοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η πυρκαγιά στη μονοκατοικία, η οποία βρίσκεται στο Δροσερό, ξέσπασε λίγο πριν τις 12. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά πυροσβέστες.

Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε πως η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό.

Κατά πληροφορίες, το σπίτι ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του 37χρονου, που κατηγορείται ότι σκότωσε με πέντε σφαίρες έναν 45χρονο και μάλιστα λίγο πριν παραδοθεί στην Αστυνομία ανέβασε βίντεο στο TikTok.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν φόβοι για βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες δράστη και θύματος. Μάλιστα, συγγενείς του θύματος ανήρτησαν βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων διαμηνύουν πως θέλουν εκδίκηση.

thestival.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: