ΚΑΒΑΛΑ

«Μόνο με την ολοκλήρωση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης, το νέο λιμάνι της Καβάλας θα είναι πραγματικό μεγάλο λιμάνι»

Πολύτιμη και καίρια αποδείχθηκε η συνάντηση και συνεργασία που είχε σήμερα (Δευτέρα) το πρωί ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής, με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για το θέμα της ένταξης κατασκευής του έργου της Σιδηροδρομικής σύνδεσης που συνδέει τον εμπορικό λιμένα της Καβάλας με την υφιστάμενη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή των Τοξοτών.

Το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης προχωρά άμεσα τον Ιούλιο στη φάση της δημοπράτησης της τρίτης φάσης των μελετών, στην υπογραφή σύμβασης τον Φεβρουάριο του 2015 με διάρκεια εκπόνησης 12 μήνες. Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου είναι 250 εκ. € και ο χρόνος ολοκλήρωσης δύο έτη.

Το έργο, μετά την σημερινή συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη, εντάχθηκε ως τμήμα του νέου σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκης-Αμφίπολης-Καβάλας-Ξάνθης, που στο πλαίσιο των νέων κατευθυντήριων γραμμών της ευρωπαϊκής πολιτικής για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών περιόδου 2014-2020 εντάχθηκε στο βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το έργο περιλαμβάνει τη νέα μονή σιδηροδρομική γραμμή μήκους 31,8 χλμ. από τη Νέα Καρβάλη μέχρι τους Τοξότες Ξάνθης, στην οποία προβλέπεται μία σιδηροδρομική στάση στη Νέα Καρβάλη κι ένας σιδηροδρομικός σταθμός στην περιοχή Πέρνης – Γραβούνας. Περιλαμβάνει επίσης τις συνδετήριες γραμμές με τον εμπορικό λιμένα της Νέας Καρβάλης, μήκους 6,7 χλμ., με τη ΒΙΠΕ Καβάλας, μήκους 3,11 χλμ., με τη Βιομηχανία Λιπασμάτων, μήκους 1,59 χλμ., τις κάθετες οδούς συνολικού μήκους 11,6 χλμ., και τις παράπλευρες οδούς, συνολικού μήκους 28 χλμ.

Ο Γιώργος Καλαντζής ασχολείται με το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας από το 1996, όταν είχε καταθέσει την πρώτη ερώτηση για το θέμα στη Βουλή. Από τότε δεν σταμάτησε να ασχολείται με τη σιδηροδρομική σύνδεση, κάνοντας σχετικές αναφορές και ερωτήσεις, συναντήσεις και συνεργασίες με τους αρμόδιους Υπουργούς.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version