ΔΡΑΜΑ

«Μαθήματα ραπτικής για τις ωφελούμενες της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας»

Συνεχίζονται τα μαθήματα ραπτικής για τις ωφελούμενες του προγράμματος «Κοντά στο Παιδί» και «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Την Τετάρτη 07 Μαρτίου 2018, οι ωφελούμενες της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, αφού έμαθαν να παίρνουν μέτρα τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους, πέρασαν στη φάση της σχεδίασης και συγκεκριμένα στη σχεδίαση φούστας, υπό την καθοδήγηση της εθελόντριας δασκάλας Βίκυς Ματσαλιάς. Οι ωφελούμενες, πέραν του μαθήματος, ενημερώθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (08 Μαρτίου), από την εθελόντρια εκπαιδευτικό Καστώρη Ελένη, η οποία αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή τις κάλεσε όλες να γιορτάσουν αυτή τη μέρα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτές. Η δράση  πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων ψυχο-κοινωνικής στήριξης του προγράμματος «Κοντά στο Παιδί» και «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Το πρόγραμμα «Κοντά στο Παιδί» παρείχε διατακτικές σε εξήντα οικογένειες, οι οποίες επιλέχθηκαν βάση αυστηρών οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα ανήλικα τέκνα της. Παράλληλα, στόχευε στην ψυχοκοινωνική αναπτέρωση τόσο των παιδιών όσο και των γονέων της, μέσω: ομάδων ψυχολογικής στήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, ομάδων αυτογνωσίας, ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ένωσης Κυριών Δράμας, εύρεσης εργασίας, πραγματοποίησης ομιλιών-ημερίδων και δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 υλοποιήθηκε ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Αφορούσε στη μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελήθηκαν εβδομήντα τέσσερις οικογένειες και είχε διάρκεια δύο ετών. Παράλληλα στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής. Το κόστος του προγράμματος καλύφθηκε εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version