Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Η κρατική αδιαφορία αφήνει το ΠΕΔΥ Καβάλας χωρίς γιατρούς!»

Δημοσιεύτηκε

στις

Την εγκληματική κρατική αδιαφορία και την τεράστια έλλειψη γιατρών στο, ήδη, πολύπαθο ΠΕΔΥ Καβάλας, καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει άμεσα στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κι εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος του Συνδυασμού εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ», του οποίου είναι κι επικεφαλής, έπειτα κι από σχετική ενημέρωση από τον Γιώργο Τσακίρη, Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Καβάλας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ τόνισε την επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν τα λόγια και να αρχίσουν οι πράξεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σταματήστε να υπόσχεστε επιτέλους κι αρχίστε να πράττετε»!

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

κ. Υπουργέ,

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, αναγκάζομαι να καταθέσω Ερώτηση που αφορά το πολυπαθές ΠΕΔΥ Καβάλας. Δεν χρειάζεται να σας επισημάνω ότι εκείνη που κατέθεσα με αρ. πρωτ. 7792 Απρίλιος 2014 και αφορούσε τα μικροβιολογικό εργαστήρια, έχει μείνει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.

Όπως με ενημερώνει γραπτώς ο Πολιτευτής Καβάλας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Τσακίρης και από τα πλέον αξιόμαχα στελέχη του ΑΜ-Θ Περιφερειακού Συνδυασμού Εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, του οποίου είμαι επικεφαλής και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος:

«Σχετικά με τα κενά και τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΠΕΔΥ Καβάλας μίλησε στην εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ» της Καβάλας, η πρόεδρος των υγειονομικών υπαλλήλων Μαρία Καπάνταη και με αφορμή τη διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του πρώην ΙΚΑ λόγω των κενών στο ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κα Καπάνταη, έπρεπε να πραγματοποιηθεί μια παρόμοια διαμαρτυρία ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η αντίδραση των ασφαλισμένων στην τεράστια έλλειψη των γιατρών του ΠΕΔΥ. 

Μπορεί οι υγειονομικοί υπάλληλοι να καταβάλουν από την πλευρά τους κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, παρόλα αυτά τα ιατρικά κενά παραμένουν και οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν δυναμικά και αποτελεσματικά.

Δέκα γιατροί ήταν όλοι κι όλοι, όσοι αποτέλεσαν το αρχικό δυναμικό του ΠΕΔΥ Καβάλας με την επαναλειτουργία του. Τόσοι παραμένουν και σήμερα σ’ ένα υποστελεχωμένο υγειονομικό σύστημα.

Οι ειδικότητες είναι περιορισμένες και συγκεκριμένα υπάρχουν παθολόγοι, οδοντίατροι, ένας καρδιολόγος κι ένας γυναικολόγος.

Ο αριθμός είναι πολύ μικρός και σαφώς δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης. Υπάρχουν μάλιστα ημέρες που οι συγκεκριμένοι γιατροί απουσιάζουν αναγκαστικά διότι είναι μέλη επιτροπών, όπου επιβάλλεται η συμμετοχή τους. 

Επίσης, λείπουν βασικότατες ειδικότητες όπως εκείνη του παιδιάτρου, του νευρολόγου – ψυχίατρου, του οφθαλμίατρου, του ωτορινολαρυγγολόγου και του ενδοκρινολόγου. Αυτές μάλιστα είναι ειδικότητες που δυσκολεύονται να βρουν οι ασφαλισμένοι ακόμη και στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων με το ΠΕΔΥ γιατρών.

Προφανώς, οι ασαφείς όροι συνεργασίας που πρότεινε το ΠΕΔΥ στους ιδιώτες γιατρούς δεν ήταν συμφέροντες με αποτέλεσμα την απόρριψη του αιτήματος και τη μη εξασφάλιση της συνεργασίας. 

Λόγω της αδυναμίας του ΠΕΔΥ να καλύψει τους ασφαλισμένους, όλος ο φόρτος δουλειάς μεταφέρεται αυτονόητα στο νοσοκομείο Καβάλας όπου επικρατεί πλέον το αδιαχώρητο. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που συνεχίζουν να εργάζονται στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ γίνονται δέκτες των αιτημάτων τα οποία διατυπώνουν οι ασφαλισμένοι. Ο κόσμος ζητά επιτακτικά την επάνδρωση του ΠΕΔΥ με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων αφού η οικονομική στενότητα στέκεται απαγορευτική για την καταβολή ιδιωτικής ιατρικής δαπάνης.
Η ίδια απογοητευτική εικόνα όμως επικρατεί και στα υπόλοιπα επαρχιακά υποκαταστήματα του ΠΕΔΥ
, με εξαίρεση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν εξασφαλισθεί οι ιατρικές ειδικότητες.

Προοπτική ομαλοποίησης των συνθηκών κι ενίσχυσης του ιατρικού δυναμικού υποσχέθηκαν μεν οι αρμόδιοι, αλλά προς το παρόν καμία βελτίωση δεν καταγράφηκε. Είχαν υποσχεθεί την προκήρυξη 900 θέσεων έως το τέλος Ιουνίου, ωστόσο η κα Καπάνταη καμία σχετική είδηση δεν έχει ακούσει».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. υπουργός

  1. Πότε επιτέλους θα στελεχωθεί το ΠΕΔΥ Καβάλας με όλες τις ειδικότητες των ιατρών που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει κανονικά;
  2. Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να υπόσχεστε και θα ξεκινήσετε να πράττετε;
  3. Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να παίζετε σε «σχέδια επί χάρτου» με την πρωτοβάθμια περίθαλψη των πολιτών της χώρας;

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνουν ότι τα εισοδήματα της περιόδου για το 9μηνο Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2019 σημείωσαν αύξηση 14% υπερβαίνοντας 16 δυς ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης ώστε να ενημερώσει τους πολίτες ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου οι δημότες Καβάλας πρέπει να δηλώσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα ακριβή τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών τους. Ο δήμαρχος έδωσε και απαντήσεις σχετικά με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη και άλλων φορέων της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διαφωνία και αποχώρηση Παναγιωτίδη από την διοίκηση Δέμπα του Επιμελητηρίου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Χθες το βράδυ στις 7.30 υπήρξε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καβάλας της παράταξης του Μάρκου Δέμπα με σκοπό και στόχο να διερευνηθούν οι προθέσεις του Α΄Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννη Παναγιωτίδη μετά την τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε, όπου ισχυρίστηκε ότι υπήρχε “μυστική συμφωνία” μεταξύ του Δέμπα και του ιδίου, για την αλλαγή της Προεδρίας του Επιμελητηρίου τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. 

Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο ανδρών με τον κ. Δέμπα να είναι κατηγορηματικός ότι ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία παρά μόνο κάποιες συζητήσεις, έστω και προχωρημένες οι οποίες όμως ποτέ δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποφάσεις.

Επίσης όπως προέκυψε κανένα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής δεν γνώριζαν την “επίμαχη” υποτιθέμενη συμφωνία όπως παραδέχθηκαν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι Δέμπας και Παναγιωτίδης. 

Από την πλευρά των μελών της Διοικητικής Επιτροπής υπήρξαν τοποθετήσεις όπου χαρακτήρισαν την “μυστική συμφωνία”, ακόμα και αν υπήρχε “παράνομη” και άνευ ουσίας, εφόσον δεν ήταν ενήμερα τα μέλη της παράταξης και οι υποψήφιοι επισήμως όπως θα έπρεπε να είχε γίνει για λόγους τυπικούς αλλά και δεοντολογίας. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι δύο φορές δόθηκε η ευκαιρία και στους δυο εμπλεκόμενους να “αποκαλύψουν” την υποτιθέμενη μυστική συμφωνία, αλλά  την αρνήθηκαν. Μία κατά την διάρκεια της συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του συνδυασμού, αλλά και όταν το θέμα τέθηκε ευθέως από όλα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής σε συνεδρίαση όπου και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε με την Μάρκο Δέμπα να την αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο φορές. 

Ο κ. Παναγιωτίδης μετά την εξέλιξη αυτή διαχώρισε την θέση του από την ομάδα Δέμπα και δήλωσε στους παρεβρισκόμενους ότι θα συνεχίσει μόνος του, παραιτούμενος ουσιαστικά από την Αντιπροεδρία αλλά και την συμμετοχή στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.

Επίσης ανέφερε στους παρεβρισκόμενους ότι στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεκδικήσει την προεδρία με δική του παράταξη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ