Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Η κρατική αδιαφορία αφήνει το ΠΕΔΥ Καβάλας χωρίς γιατρούς!»

Δημοσιεύτηκε

στις

Την εγκληματική κρατική αδιαφορία και την τεράστια έλλειψη γιατρών στο, ήδη, πολύπαθο ΠΕΔΥ Καβάλας, καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει άμεσα στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κι εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος του Συνδυασμού εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ», του οποίου είναι κι επικεφαλής, έπειτα κι από σχετική ενημέρωση από τον Γιώργο Τσακίρη, Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Καβάλας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ τόνισε την επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν τα λόγια και να αρχίσουν οι πράξεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σταματήστε να υπόσχεστε επιτέλους κι αρχίστε να πράττετε»!

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

κ. Υπουργέ,

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, αναγκάζομαι να καταθέσω Ερώτηση που αφορά το πολυπαθές ΠΕΔΥ Καβάλας. Δεν χρειάζεται να σας επισημάνω ότι εκείνη που κατέθεσα με αρ. πρωτ. 7792 Απρίλιος 2014 και αφορούσε τα μικροβιολογικό εργαστήρια, έχει μείνει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.

Όπως με ενημερώνει γραπτώς ο Πολιτευτής Καβάλας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Τσακίρης και από τα πλέον αξιόμαχα στελέχη του ΑΜ-Θ Περιφερειακού Συνδυασμού Εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, του οποίου είμαι επικεφαλής και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος:

«Σχετικά με τα κενά και τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΠΕΔΥ Καβάλας μίλησε στην εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ» της Καβάλας, η πρόεδρος των υγειονομικών υπαλλήλων Μαρία Καπάνταη και με αφορμή τη διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του πρώην ΙΚΑ λόγω των κενών στο ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κα Καπάνταη, έπρεπε να πραγματοποιηθεί μια παρόμοια διαμαρτυρία ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η αντίδραση των ασφαλισμένων στην τεράστια έλλειψη των γιατρών του ΠΕΔΥ. 

Μπορεί οι υγειονομικοί υπάλληλοι να καταβάλουν από την πλευρά τους κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, παρόλα αυτά τα ιατρικά κενά παραμένουν και οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν δυναμικά και αποτελεσματικά.

Δέκα γιατροί ήταν όλοι κι όλοι, όσοι αποτέλεσαν το αρχικό δυναμικό του ΠΕΔΥ Καβάλας με την επαναλειτουργία του. Τόσοι παραμένουν και σήμερα σ’ ένα υποστελεχωμένο υγειονομικό σύστημα.

Οι ειδικότητες είναι περιορισμένες και συγκεκριμένα υπάρχουν παθολόγοι, οδοντίατροι, ένας καρδιολόγος κι ένας γυναικολόγος.

Ο αριθμός είναι πολύ μικρός και σαφώς δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης. Υπάρχουν μάλιστα ημέρες που οι συγκεκριμένοι γιατροί απουσιάζουν αναγκαστικά διότι είναι μέλη επιτροπών, όπου επιβάλλεται η συμμετοχή τους. 

Επίσης, λείπουν βασικότατες ειδικότητες όπως εκείνη του παιδιάτρου, του νευρολόγου – ψυχίατρου, του οφθαλμίατρου, του ωτορινολαρυγγολόγου και του ενδοκρινολόγου. Αυτές μάλιστα είναι ειδικότητες που δυσκολεύονται να βρουν οι ασφαλισμένοι ακόμη και στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων με το ΠΕΔΥ γιατρών.

Προφανώς, οι ασαφείς όροι συνεργασίας που πρότεινε το ΠΕΔΥ στους ιδιώτες γιατρούς δεν ήταν συμφέροντες με αποτέλεσμα την απόρριψη του αιτήματος και τη μη εξασφάλιση της συνεργασίας. 

Λόγω της αδυναμίας του ΠΕΔΥ να καλύψει τους ασφαλισμένους, όλος ο φόρτος δουλειάς μεταφέρεται αυτονόητα στο νοσοκομείο Καβάλας όπου επικρατεί πλέον το αδιαχώρητο. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που συνεχίζουν να εργάζονται στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ γίνονται δέκτες των αιτημάτων τα οποία διατυπώνουν οι ασφαλισμένοι. Ο κόσμος ζητά επιτακτικά την επάνδρωση του ΠΕΔΥ με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων αφού η οικονομική στενότητα στέκεται απαγορευτική για την καταβολή ιδιωτικής ιατρικής δαπάνης.
Η ίδια απογοητευτική εικόνα όμως επικρατεί και στα υπόλοιπα επαρχιακά υποκαταστήματα του ΠΕΔΥ
, με εξαίρεση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν εξασφαλισθεί οι ιατρικές ειδικότητες.

Προοπτική ομαλοποίησης των συνθηκών κι ενίσχυσης του ιατρικού δυναμικού υποσχέθηκαν μεν οι αρμόδιοι, αλλά προς το παρόν καμία βελτίωση δεν καταγράφηκε. Είχαν υποσχεθεί την προκήρυξη 900 θέσεων έως το τέλος Ιουνίου, ωστόσο η κα Καπάνταη καμία σχετική είδηση δεν έχει ακούσει».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. υπουργός

  1. Πότε επιτέλους θα στελεχωθεί το ΠΕΔΥ Καβάλας με όλες τις ειδικότητες των ιατρών που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει κανονικά;
  2. Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να υπόσχεστε και θα ξεκινήσετε να πράττετε;
  3. Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να παίζετε σε «σχέδια επί χάρτου» με την πρωτοβάθμια περίθαλψη των πολιτών της χώρας;

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ένα “πέτρινο διαμάντι” στην Καβάλα | Ξεχωρίζει η εταιρία Ακρόλιθος

Δημοσιεύτηκε

στις

Aποτελεί την κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στο χώρο της ανάδειξης και εμπορίας φυσικών πετρωμάτων και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, έχοντας ιδιόκτητα λατομεία αλλά και άλλα που διαχειρίζεται, ενώ έχει «ντύσει» σπίτια, παλάτια και 5στερα ξενοδοχεία σε 90 χώρες και στις πέντε ηπείρους. 

Ο λόγος για την εταιρεία Ακρόλιθος, με έδρα τα Κηπιά Καβάλας, η οποία ιδρύθηκε το 1979 και μέσα σ’ αυτές τις τέσσερις δεκαετίες έχει κάνει σημαντικά άλματα, με εξειδικευμένα προϊόντα και σύγχρονες μορφές εξόρυξης.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρεία βρίσκονται σε έκταση 120.000 τετραγωνικών μέτρων στις οποίες γίνεται η παραγωγή των προϊόντων, ενώ στον ίδιο χώρο στεγάζονται ο εκθεσιακός χώρος και τα γραφεία της εταιρείας. Μάλιστα, ο εκθεσιακός χώρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα showrooms φυσικών πετρωμάτων παγκοσμίως.

Διαθέτει ολοκληρωμένη μονάδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, ενώ ανταγωνίζεται ακόμη και τα ηχηρά ιταλικά ονόματα που παραδοσιακά ξεχωρίζουν στο συγκεκριμένο κλάδο. Ένα από τα κυρίαρχα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ακρόλιθος, είναι ο πλήρως καθετοποιημένος χαρακτήρας της, αλλά και η ποιότητα της πρώτης ύλης.

Η εταιρεία διαθέτει ένα μεγάλο εργοστάσιο επεξεργασίας με πολλά επιμέρους τμήματα για την παραγωγή πλακιδίων δαπέδου, πλακιδίων επένδυσης, πλακιδίων μαρμάρων, βοτσάλων rock face και καλλιτεχνικών αντικειμένων.

Καθοριστική για την εξέλιξη των εργασιών και τη διεθνοποίηση της επιχείρησης ήταν η πορεία από το 2010 και εντεύθεν.

Στα χρόνια της υπερδεκαετούς κρίσης της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, η εταιρεία Ακρόλιθος – όπως και πολλές άλλες εταιρείες – επέλεξε το δρόμο της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης, με παρουσία σε δεκάδες εκθέσεις στο εξωτερικό, κάτι που της άνοιξε νέους δρόμους, αλλά και σημαντικές εξαγωγές.

Η επιλογή της διεθνοποίησης άλλαξε κυριολεκτικά επίπεδο την εταιρεία, κάτι που μαρτυρούν τα νούμερα και οι αριθμοί, καθώς οι εξαγωγές της το 2010 ήταν μόνο το 16% του συνολικού κύκλου εργασιών της, τώρα ξεπερνούν το 70%. Παράλληλα, οι πωλήσεις της έχουν κάνει άλμα αυτή τη δεκαετία σε ποσοστό κοντά στο 300%.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών κοντά στα 12 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν στα 1,975 εκατ. ευρώ. Διατηρεί μηδενική έκθεση σε τραπεζικό δανεισμό, τα ταμιακά διαθέσιμα ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολεί περί τους 80 εργαζόμενους.

Η Ακρόλιθος ιδρύθηκε από τον Γιώργο Χατζησάββα, ο οποίος ξεκίνησε αρχικά πολύ δειλά στην αρχή τη δραστηριότητα της εξόρυξης που με τα χρόνια εξελίχθηκε. Η πρώτη εξόρυξη σχιστόλιθου έγινε στην περιοχή του Πανγαίου.

Έκτοτε, όλα πήραν το δρόμο τους, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα τις δεκαετίες ’80 και ’90 άνθιζε, ενώ και οι απαιτήσεις για ποιο ποιοτικές και όμορφα υπενδεδυμένες κατασκευές, βοήθησαν τις εργασίες της εταιρείας. Μέσω της Ακρόλιθος, ο περίφημος σχιστόλιθος Καβάλας έχει ταξιδέψει και επενδυθεί σε παλάτια της Μέσης Ανατολής, 5άστερα ξενοδοχεία στη Χαβάη αλλά και πολυτελείς βίλες στη δυτική Ευρώπη.

Η σύγχρονη μονάδα και το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της 

Η Ακρόλιθος διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, εκθεσιακούς χώρους και γραφεία συνολικής έκτασης 60.000 τ.μ. Αυτή η παραγωγική της δυναμική και οι διαρκείς επενδύσεις την οδήγησαν στο να αναδειχτεί η μεγαλύτερη εταιρεία του τομέα στην Ελλάδα και μία ισχυρή δύναμη διεθνώς.

Η καβαλιώτικη επιχείρηση διαθέτει τρία ιδιόκτητα λατομεία στην περιοχή του Παγγαίου, έκτασης πάνω από 500.000 τ.μ. από τα οποία εξορύσσεται η πέτρα Καβάλας (Ακροβουνίου). Τα λατομεία αυτά κάνουν επίσης εξορύξεις σχιστόλιθου (Καβάλα) και ψαμμίτη (Σική). Παράλληλα, η Ακρόλιθος ΑΒΕΕ έχει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων ενός λατομείου και μίας μονάδας επεξεργασίας στη Μάνδρα Ξάνθης.

Σταδιακά, διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της και επεκτάθηκε στην επεξεργασία της πρώτης ύλης, ενώ μπήκε και σε άλλα λατομεία φυσικών πετρωμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού.

Τα Λατομεία σχιστολίθου Καβάλας βρίσκονται στις παρυφές του όρους Παγγαίου Καβάλας μέσα στις καθορισμένες λατομικές ζώνες.

Από τα λατομεία αυτά εξορύσσεται η πρώτη ύλη για την παραγωγή μίας μεγάλης γκάμας υλικών από σχιστόλιθο Καβάλας όπως: ακανόνιστες πλάκες, πελεκητές, λίθοι για πετρόκτιστα, κυβόλιθοι, πλακάκια δαπέδου, πλακάκια επένδυσης, σκαπιτσαριστά, πάνελ πέτρινα, πέτρες κήπου, επενδύσεις κήπου, πρέκια, σκαλοπάτια πέτρινα, πέτρες για πετρόκτιστα τοιχία κ.α.

Από το 2009 η εταιρεία Ακρόλιθος επεκτάθηκε και στην παραγωγή βοτσάλων με την ίδρυση νέας σύγχρονης μονάδας, σε χώρο 13.000 τ.μ. εντός του εργοστασίου της. Πλέον, παράγει βότσαλα σε διάφορες διαστάσεις και πολλά χρώματα, με βασικά προϊόντα της μονάδας αυτής τα Βότσαλο Θάσου (το πιο δημοφιλές), Βότσαλο Ουρανός και Βότσαλο Dark.

Εξαγωγές σε 90 χώρες

Την τελευταία 5ετία η εταιρεία δίνει το παρόν σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις κατασκευών και υποδομών ανά τον κόσμο, σε χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Λετονία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κατάρ, Σαουηδική Αραβία, Ντουμπάι, ΗΠΑ.

Η εταιρεία Ακρόλιθος ΑΒΕΕ εξάγει σε 90 χώρες, διαθέτοντας τεράστιο πελατολόγιο. Ενδεικτικά διαθέτει παρουσία σε όλη την Ευρώπη και χώρες στη Μέση Ανατολή, όπως στο Κατάρ, στο Μπαχρέιν, στο Ντουμπάι, στο Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία. Επίσης, έχει παρουσία σε χώρες όπως Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ και μία σειρά κρατών της Λατινικής, Κεντρικής και Βόρειας Αμερική, όπως Καναδάς, Μεξικό, Παναμάς, Μπαχάμες κ.α.


πηγή:Απόστολος Σκουμπούρης/Liberal.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού – Ματαιώνεται η «Kavala Expo 2020»

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα και στην Ανατολική Μακεδονία η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

Αντίθετος με την εφαρμογή του μέτρου στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνει ο Δήμος Θάσου. «Πιστεύουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου και στον Δήμο Θάσου, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και επιδημιολογικά δεδομένα, δεν δικαιολογείται η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου την παρούσα χρονική στιγμή, ενώ παράλληλα προκαλεί τεράστια ζημιά στον ήδη πληγέντα τουριστικό τομέα και την οικονομία της περιοχής», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Να σημειωθεί πως σε ολόκληρη τη χώρα έχει αποφασιστεί και η αναστολή κάθε δημόσιας εκδήλωσης στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Το μέτρο περιλαμβάνει συναυλίες και παραστάσεις.

Μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την μη πραγματοποίηση της ΔΕΘ, το Επιμελητήριο Καβάλας ανακοίνωσε τη ματαίωση της φετινής του έκθεσης «Kavala Expo 2020» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί 18 με 21 Σεπτεμβρίου. «Με την πεποίθηση ότι θα βγούμε νικητές από την τρέχουσα κρίση ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη δυναμική διοργάνωση», δηλώνει ο πρόεδρος του φορέα, Μάρκος Δέμπας.

 πηγη:ert

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υγρομόνωση του δώματος του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησε από την ανάδοχο εταιρία η εκτέλεση των εργασιών που αφορούν την υγρομόνωση του δώματος των κτηρίων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας, προϋπολογισμού εκατόν ενενήντα χιλιάδων (190.000) ευρώ.

Μετά την εποπτεία των εργασιών ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε «Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο που αφορά την συντήρηση των κτηριακών υποδομών της Π.Ε. Καβάλας και ειδικότερα η υγρομόνωση του δώματος του Διοικητηρίου, το οποίο έχρηζε άμεσης επέμβασης και αποκατάστασης, λόγω των έντονων φθορών που παρουσίαζε. Με τις παραπάνω εργασίες στοχεύουμε, αφενός μεν να παρέχουμε ασφάλεια και υγιεινή στους εργαζόμενους και στους πολίτες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες, αφετέρου δε σηματοδοτούμε την έναρξη μιας σειράς νέων σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που θα γίνουν στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας».   

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΟ

63ο Φεστιβάλ Φιλίππων | “Ματαίωση Παραστάσεων”

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά από κοινή απόφαση με τον Δήμαρχο Καβάλας και δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας λόγω του Κορονωϊού, ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο οι εκδηλώσεις – παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, συμπεριλαμβανομένων των παραστάσεων του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος. 

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν σε μικρότερους χώρους μέσα στην πόλη της Καβάλας και

συγκεκριμένα οι: 

  1. «Ο Μότσαρτ στο βουνό των Κενταύρων»
  2. «Στα όνειρα των ποιητών»
  3. «Τα Παράσιτα του Παραδείσου»
  4. «Σπίτι μου σπιτάκι μου πες μου μια ιστορία»

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ