ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ 2017» | Το επίσημο πρόγραμμα

Η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας με τη στήριξη του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου διοργανώνει εκδηλώσεις με τον τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ» για τον εορτασμό της 105ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού μας.

Στόχος και φιλοδοξία μας τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ» να καθιερωθούν ως θεσμός και μ αυτό τον τρόπο να δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την ιστορία της απελευθέρωσης της Λήμνου αλλά και τη ζωή και το έργο του ελευθερωτή της Παύλου Κουντουριώτη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν:

Την Παρασκευή 6-10-2017 και ώρα 11 π.μ. τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη προτομή του απελευθερωτή της Λήμνου Παύλου Κουντουριώτη που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο όπου θα κατατεθούν στεφάνια από αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων της Μύρινας .

Την ίδια μέρα στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία, η οποία θα ξεκινήσει από την αποβάθρα της Αγίας Παρασκευής στο Ρωμαίικο γιαλό ( σημείο όπου αποβιβάστηκε το άγημα που ζήτησε την απελευθέρωση του νησιού) θα διασχίσει την αγορά της Μύρινας και θα καταλήξει στο Δημαρχείο. Μετά την λήξη της λαμπαδηφορίας μπροστά από το Δημαρχείο θα υπάρξει σύντομη αναφορά από την φιλόλογο κα Ιουλία Λυγδά στο χρονικό της απελευθέρωσης με ανάλογες βιντεοπροβολές.

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ και χορευτικών τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΤΣΙΜΑΝΔΡΙΩΝ και ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ που θα χορέψουν τους παραδοσιακούς χορούς της Λήμνου.

Πηγή : limnosfm100.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version