ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ίσως το πτώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να πήγε στην Αμφίπολη»

Την εκτίμηση ότι το τρίτο πρόσωπο του ψηφιδωτού της Αμφίπολης είναι πιθανότητα η Περσεφόνη και ότι ίσως το πτώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να πήγε κάποτε εκεί, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι γυναίκα και να είναι η Περσεφόνη», ανέφερε η κ. Μενδώνη. «Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Πρέπει να περιμένουμε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ’ όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί. Η ανασκαφική έρευνα χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή».

Αναφερόμενη δε στο πρόσωπο που έχει ταφεί στο μεγαλειώδες μνημείο της Αμφίπολης, σημείωσε ότι «είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του. Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version