Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρισματικά παιδιά

Τα χαρισματικά παιδιά, εξακολουθούν να είναι παιδιά και έχουν ανάγκη την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη των γονέων και καθηγητών τους.. ‘

Υπάρχει μια κατηγορία παιδιών που θεωρούνται ‘χαρισματικά παιδιά’.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο χαρισματικά παιδιά και ποιές είναι οι ενδείξεις μας οτι συναντούμε τέτοιο είδος παιδιού ή μαθητή;

Τα χαρισματικά παιδιά δίνουν ενδείξεις των ικανοτήτων τους από νωρίς, καθώς είναι παιδιά με έφεση στη γνώση και εμφανίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη και ευχέρεια στη σύνθετη σκέψη. Ξαφνιάζουν τον περίγυρό τους με τις πρώιμες ικανότητες και την ανεπτυγμένη πνευματικότητά τους.

Μεγαλώνοντας, τα χαρισματικά παιδιά ενδέχεται να εμφανίσουν και αρνητικές συμπεριφορές, όπως να ασχολούνται μόνο με μαθήματα των ενδιαφερόντων τους και να παραμελούν άλλα, να μην επιτρέπουν στους ενήλικες να προσπαθούν να τους βάλουν σε πρόγραμμα, να βαριούνται εύκολα, να είναι ισχυρογνώμονες κ.λ.π.

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνούμε οτι τα χαρισματικά παιδιά, εξακολουθούν να είναι παιδιά και έχουν ανάγκη την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη των γονέων και καθηγητών τους.

Οι γονείς χαρισματικών παιδιών είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμβουλεύονται ειδικούς ωστε να κρατούν ισορροπίες και να υποστηρίζουν κατάλληλα τις δεξιότητες των παιδιών τους.

Μας ρωτάτε, απαντούμε…

Η κυρία Λ.Κ ρωτάει: ‘….Η κόρη μου έχει απο μικρή ηλικία αξιοπρόσεκτες επιδόσεις σε ότι ασχολείται. Ειδικά στα μαθηματικά, αναγνωρίζει όρους και τους μεταχειριζεται  μόνο με απλή αναφορά σε αυτούς. Οι καθηγητές είναι έκπληκτοι με τις αντιληπτικές της ικανότητες. Απο την άλλη, είναι αρκετά αρνητικό παιδί, οξύθυμο και δεν δέχεται τίποτα απο ότι τη συμβουλεύω. Τι μπορεί να συμβαίνει;’..

Αγαπητή κυρία,

Η κόρη σας ενδέχεται να ανήκει στη κατηγορία των χαρισματικών παιδιών. Τα χαρισματικά παιδιά, πολλές φορές δεν βρίσκουν νόημα σε καταστάσεις και διαδικασίες που θεωρούν προφανείς και θυμώνουν σε υποδείξεις οταν είναι σίγουροι για τις πράξεις του. Πολλές φορές λόγω των ικανοτήτων τους βιώνουν περιθεριοποίηση απο το περίγυρο τους που τους θεωρεί ‘διαφορετικούς’ και αυτό τα κάνει οξύθυμα και νευρικά. Το σίγουρο είναι οτι έχει ανάγκη να την εμπιστεύεστε και να τη στηρίζετε. Θα σας βοηθήσει πολύ να επισκευτείτε ειδικό για να διατηρήσετε τις ισορροπίες.

Ευχές για επιτυχία

Με τη στήλη αυτή είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω με υπευθυνότητα σε ερωτήσεις που αφορούν προβληματισμούς σας σχετικά με τα παιδιά και την εκπαιδευτική τους πορεία. Στείλτε μου τις ερωτήσεις σας στο vvasiliad@outlook.com ή τηλεφωνείστε στο 2510220201

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

‘Αδοντες και Ψάλλοντες στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας – Πλήθος μαθητών τραγουδά

Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδιά. Ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική και εκδηλώσεις από μικρούς και μεγάλους φίλους και λάτρεις την μουσικής.

Σήμερα το πρωί , σειρά είχε η μουσικός καλλιτέχνης Σοφία Νεοχωρίτου η οποία γεμάτη αγάπη και χαρά πλαισίωσε με την μουσική της τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας με παιδιά σχολείων από διάφορες πόλεις.

Ωστόσο σημαντικό έργο και αυτό της γραφίστριας και υπεύθυνης επικοινωνίας της οργάνωσης, Θώμης Αγγέλου της οποίας οι αφίσες και τα μπάνερ έχουν γεμίσει τους δρόμους της πόλης.

Έργο σημαντικό και εμπνευσμένο από μια άλλη εποχή όπως και η ίδια δηλωνει.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en