Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας σήμερα για τους Αθηναίους λόγω Μέρκελ

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια ακόμα δύσκολη ημέρα είναι για τους Αθηναίους αυτή που μόλις ξεκίνησε και αυτό γιατί πολλές είναι οι παρεμβάσεις της τροχαίας, της αστυνομίας αλλά και οι αλλαγές σε ΜΜΕ εξαιτίας της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ, στη πρωτεύουσα.

Η γερμανίδα καγκελάριος ολοκληρώνει τη διήμερη επίσκεψή της και αναχωρεί από τη χώρας μας το απόγευμα, ωστόσο, μέχρι και εκείνη την ώρα όσοι κυκλοφορούν στο ευρύτερο κέντρο αλλά και σε κάποιες περιοχές των βορείων προαστίων, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.

Κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων της κ. Μέρκελ θα κλείνουν δρόμοι μετά από σχολαστικό έλεγχο της κάθε διαδρομής ενώ σταδιακά θα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αρχικά, σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση του Αττικάρχη για συγκεντρώσεις και πορείες κάτι που συνεπακόλουθα επηρεάζει και τη κίνηση στους δρόμους που ακολουθούν:

Σύμφωνα με την απόφαση, λοιπόν, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες«έως και την 13:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Δημ. Βασιλείου – Πλατεία Αγίας Σοφίας – συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου – δεξιά Λ. Μεσογείων – αριστερά Π. Κανελλοπούλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλοφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – δεξιά Ηλιουπόλεως – συνέχεια Καρέα – αριστερά Τιμολέοντος – συνέχεια Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλι – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – δεξιά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Έως και την 16:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019:

  • Στην περιοχή του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) – συνέχεια Αθηνάς – αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας – δεξιά Ελευθερίας – συνέχεια Φλέμινγκ – δεξιά Βάρναλη – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Κρόνου – δεξιά Ηλίου – συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.
  • Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της ιδίας:

  • Στην περιοχή του δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.
  • Στην περιοχή του δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Αλλαγές και στα δρομολόγια ΜΜΜ

Από 08:30 έως τις 11:30 σήμερα το πρωί ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Επιπλέον λόγω της αναχώρησης της Άνγκελα Μέρκελ δεν θα γίνουν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από «Δουκίσσης Πλακεντίας» προς «Αεροδρόμιο» και αυτά των 16:00 και 16:30 από το «Αεροδρόμιο» προς «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Παράλληλα, και στα δρομολόγια του Προαστιακού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, και κατόπιν εντολών της Ελληνικής Αστυνομίας, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για σήμερα τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:

Από 15:45 έως και 16:15

  • Οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί
  • Οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 εκκινούν από Κορωπί

Η TΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι ενδέχεται να προκύψουν και άλλες, έκτακτες αλλαγές για τις οποίες θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό το συντομότερο δυνατόν.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο φως» για την αύξηση του κατώτατου μισθού από την Κομισιόν

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού, αρκεί να είναι προσεκτική, φέρεται να είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, με εκπροσώπους των θεσμών.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια την υπουργό Εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η ενημέρωση που έγινε αφορούσε την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την πρόοδο της οργανωτικής συγκρότησης του ΕΦΚΑ και το πλάνο δράσης για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων.

Επίσης, σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους θεσμούς για τις δικαστικές διεκδικήσεις αναδρομικών από συνταξιούχους για την περίοδο πριν από την απόφαση του ΣτΕ του 2015.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος

Δημοσιεύτηκε

στις

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος σε ηλικία 58 ετών. Ο Σπύρος Παπασπύρος γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1961, στο Στένωμα Ευρυτανίας.

Σπούδασε Δημόσιο Managment στο Middlesex University της Αγγλίας. Ακόμη, υπήρξε, συντονιστής του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού «Ακτίδα».

Ο Σπύρος Παπασπύρος, διετέλεσε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ για 11 χρόνια και αποχώρησε οικειοθελώς το 2011.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στη Ρόδο | Τι δείχνουν οι κλήσεις και τα μηνύματα της Ελένης

Δημοσιεύτηκε

στις


Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα. Η Ελένη Τοπαλούδη, διατηρούσε 3 κινητά τηλέφωνα…

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη χώρα, η αποκάλυψη της αστυνομίας, ότι ο Αλβανός κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, 3 ημέρες μετά εμπλέκεται στον βιασμό 19χρονης κοπέλας, με αναπηρία άνω του 67%.

Ο 19χρονος Αλβανός, πρόκειται εκτός απροόπτου να μεταχθεί το Σάββατο από τις φυλακές Γρεβενών στη Ρόδο, ενώ πιθανολογείται ότι θα ζητήσει προθεσμία για να λάβει αντίγραφα της νέας δικογραφίας και να απολογηθεί την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 ή την επομένη. Ο 23χρονος τσιγγάνος, συγκατηγορούμενός του πρόκειται να οδηγηθεί τις προσεχείς ημέρες στις φυλακές της Τρίπολης.

Στην κατάθεσή της, η 19χρονη, ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, με το πρόσχημα μιας βόλτας την οδήγησαν στην περιοχή του Ενυδρείου, όπου και την εξανάγκασαν να συνευρεθεί μαζί τους. «Μου πρότειναν να πάμε μια βόλτα για να ακούσουμε μουσική. Όταν φτάσαμε στο Ενυδρείο, ο ένας με χτύπησε και με υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα. Εγώ φώναζα, παρακαλούσα να με αφήσουν. Τότε με απειλές και χτυπήματα με πήραν και με κατέβασαν στην παραλία, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Εκεί με χτυπούσαν και οι δύο, προκειμένου να συνευρεθώ μαζί τους», φέρεται να κατέθεσε η 19χρονη.Όπως διευκρίνισε η δικηγόρος της 19χρονης, η κοπέλα δεν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους βιαστές.

Ελένη Τοπαλούδη: Τι δείχνουν οι κλήσεις και τα μηνύματα

Στο μεταξύ μια αποκάλυψη, που δεν επιβεβαιώνεται αρμοδίως ακόμη καθώς δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά οι τοπικές αστυνομικές, λιμενικές και δικαστικές αρχές, φέρεται να προήλθε από την επεξεργασία των 3 απενεργοποιημένων κινητών τηλεφώνων της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, στο αρμόδιο τμήμα της οποίας έγινε η επεξεργασία τους.

Όπως επιβεβαίωσε ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας στο newsit.gr, βρέθηκε κλήση της Ελένης τον Ιανουάριο του 2018, στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα του ηλικίας 21ος χρόνων κατηγορούμενου για τον φόνο, Λινδιακού. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο φέρεται να χρησιμοποιούσε μάλιστα ο 21χρονος πράγμα που κατέθεσε τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του ενώπιον της κ. Ανακρίτριας.

Έκτοτε το συγκεκριμένο κινητό της άτυχης Τοπαλούδη έκλεισε και με δεδομένο ότι δεν έχει βρεθεί αυτό που χρησιμοποιούσε τον τελευταίο χρόνο, δεν μπορούσε να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν μεταξύ τους νέες και πόσες συνομιλίες. Αυτό ίσως προκύψει με τον αναπροσανατολισμό της έρευνας και πιθανόν μέσα από διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών στο τηλέφωνο του πατέρα του 21χρονου.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι από τα λάπτοπ που κατασχέθηκαν στα σπίτια της Ελένης και του 21χρονου Ροδίτη και από την εξέταση των μηνυμάτων στο messenger, δεν βρέθηκαν μεταξύ τους ανταλλαγές μηνυμάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο πως στο messenger του Ροδίτη, βρέθηκαν δεκάδες επικοινωνίες του με κοπέλες που διαμένουν στη Ρόδο, ενώ το παράξενο είναι πως βρίσκονται, μόνο εκατέρωθεν αποστολές φωτογραφιών, χωρίς πάντως να διευκρινίζονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο και τη μορφή αυτών των φωτογραφιών.

Οι αρμόδιες αρχές, προτίθενται να αναζητήσουν και να εξετάσουν τις κοπέλες αυτές, για να διαπιστώσουν εάν κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από αυτή τη «μυσταγωγία» ως μορφή της επικοινωνίας.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την υπόθεση

Ο Γιάννης Τοπαλούδης μιλάει για το γεγονός ότι ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της κόρης του, εκείνη είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον πατέρα του Έλληνα κατηγορούμενου. Κάπως έτσι, νέα ερωτήματα δημιουργούνται για την πολυσυζητημένη αυτή υπόθεση.

“Αν κρίνω από αυτό που μου είπαν σήμερα, ότι η Ελένη προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του Ροδίτη, υποψιάζομαι ότι μετά το βιασμό υπήρχαν και εκβιασμοί. Για αυτό και προσπάθησε το κορίτσι να μιλήσει κάπου και να προσπαθήσει να βοηθηθεί” λέει μεταξύ άλλων στο newsIT.gr ο πατέρας της Ελένης.

Και συνεχίζει: “Και για αυτό πιστεύω ότι είναι ένα κύκλωμα και πρέπει να καθίσουν και άλλοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όχι μόνο αυτοί οι δύο. Πρέπει να γίνει διερεύνηση για το κατά πόσο συνδέεται το περσινό συμβάν (βιασμός της Ελένης) με αυτό που είπαν τώρα (κλήση στο κινητό του πατέρα του Έλληνα κατηγορούμενου) και τι, ενδεχομένως, πιέσεις και εκβιασμούς δεχόταν η Ελένη, όπως, υποψιάζομαι και άλλα κοριτσάκια

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες | Σκοτώθηκε την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε παιδική κατασκήνωση

Δημοσιεύτηκε

στις

Την τελευταία του πνοή την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε παιδική κατασκήνωση στα Νέα Κερδύλλια Σερρών, άφησε σήμερα το πρωί ένας 43χρονος Έλληνας.

Όλα συνέβησαν σήμερα λίγο πριν τις 11.00, όταν από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε σκεπή και καταπλάκωσε τον άτυχο άνδρα.

Στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον 43χρονο, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: