Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όταν η Σοφία Βουλτεψη ξέσκιζε τον Γκίκα Χαρδούβελη, λίγους μήνες πριν! Τώρα, θα συμβιώσουν…

image_print

Από εδώ και πέρα η Σοφία Βούλτεψη, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα είναι αναγκασμένη να υπερασπίζεται τις πολιτικές του Γκίκα Χαρδούβελη. Το 2012 ήταν, ωστόσο, πιο απελευθερωμένη και γι’ αυτό μπορούσε να γράφει άρθρα με τίτλους όπως «Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη…»

Διαβάστε το άρθρο-«φωτιά και λάβρα» της κας Βούλτεψη κατά Χαρδούβελη:

Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη…

Από εκβιασμό σε εκβιασμό φθάσαμε και στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού. Στο «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω».

Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών.

Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών ως τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας.

Σα να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος «αναλυτής» των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας.

Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Όπως είπε μιλώντας στο Σκάι, οι δανειστές μας «γνωρίζουν πως αν καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός η κατανάλωση θα υποχωρήσει περαιτέρω και θα υπάρξει μεγαλύτερη ύφεση, αλλά… θέλουν με την πίεση αυτή να δουν ότι “οι Έλληνες έχουν σοβαρευτεί και βλέπουν πλέον τα προβλήματα στον τόπο”»!

Αν και οικονομολόγος, αποδέχεται δηλαδή ότι η χώρα στραγγαλίζεται καθαρά για λόγους παραδειγματισμού, για να τιμωρηθεί δηλαδή, να εξουθενωθεί και να μηδενιστεί, να μην υπάρξει η παραμικρή περίπτωση να συνέλθει.

Κάνει, όμως, ένα λάθος. Επειδή η δική του ζωή δεν έχει καθόλου επηρεαστεί από την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και επειδή συνέχισε να παρέχει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τις «υπηρεσίες» του εδώ κι’ εκεί χωρίς ποτέ να χρειαστεί να μας εξηγήσει τι διάβολο συμβούλευε τον κ. Σημίτη της λεγόμενης «Ισχυρής Ελλάδας» και των swaps, νομίζει πως διαρκεί ακόμη εκείνη η «χρυσή εποχή» των απευθείας αναθέσεων στα εξοπλιστικά και των πανάκριβων υπογραφών με τη Ζήμενς.

Πιστεύει δηλαδή πως η χώρα θα οδηγηθεί στην απόλυτη φτώχεια και στην (αναπόφευκτη) χρεοκοπία, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Πιστεύει πως θα καθίσουμε όλοι να τιμωρηθούμε από τους πρώτους διδάξαντες την διαφθορά, την αρχαιοκαπηλία, τις πελατειακές σχέσεις (βλέπετε τι γίνεται αυτόν τον καιρό με τον Γερμανό Πρόεδρο που κατηγορείται για τις ύποπτες σχέσεις του με το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας), τις μίζες και την μεταφορά μαύρου χρήματος σε φορολογικούς παραδείσους, ίσως επειδή έχουμε καταληφθεί από ένα είδος Συνδρόμου της Στοκχόλμης.

Φυσικά, κάνει λάθος. Πολύ περισσότερο που αν δεν βάλει το μυαλό του να δουλέψει προς κάποια πιο επιστημονική λύση από αυτήν της τιμωρίας, το μεν καινούργιο του αφεντικό θα φύγει νύχτα – έχοντας λάβει και αυτός μέρος στην εθνική προδοσία – ο δε ίδιος θα δυσκολευτεί να βρει τράπεζα να τον (ξανα)μαζέψει, αφού η χώρα θα έχει οδηγηθεί στην άτακτη χρεοκοπία.

Επειδή, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, καλά θα κάνει ο κ. καθηγητής και μόνιμος σύμβουλος πρωθυπουργών – διεκπεραιωτών, να αποφύγει στο μέλλον τις σειρήνες της δημοσιότητας και να σταματήσει τις γελοίες δηλώσεις περί «μεγάλων τιμωρών», διότι και αυτοί (οι γελοίοι τιμωροί) γνωρίζουν πως αν πέσει η Ελλάδα, θα τους πάρει ο διάολος όλους μαζί.

Ας φροντίσει επίσης τόσο ο ίδιος – όπως και κάποιοι άλλοι που έχουν αναλάβει να μας τρομοκρατήσουν, καθηγητές, επικεφαλής τραπεζών και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, όπως ο Γ. Παγουλάτος – να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητοι, διότι δεν βρισκόμαστε στο 1999, αλλά στο 1922.

Ας φροντίσει να μην μας εκνευρίσει ξανά, διότι θα θυμηθούμε πως ήταν μέλος της περίφημης επταμελούς επιτροπής καταγραφής του ελλείμματος, που τον Οκτώβριο του 2009 διόρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο.

Για να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου και για να διευκολύνουν το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στα σχέδιά τους, τα μέλη της επιτροπής εξέδωσαν τον Φεβρουάριο του 2012 πόρισμα με το οποίο παρουσίαζαν την Ελλάδα με τα πιο μελανά χρώματα.

Και επειδή δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε – διότι θα έλθει η ώρα της Δικαιοσύνης για όλους και ο καθένας θα κληθεί να απολογηθεί για τον ρόλο του – επικεφαλής της επιτροπής εκείνης, για την οποία η αντιπολίτευση δεν κλήθηκε να έχει γνώμη, ήταν ο καθηγητής Γ. Ζανιάς και οι Βασίλης Μανεσιώτης και Γ. Συμιγιάννης από την Τράπεζα της Ελλάδος, Σάββας Ρομπόλης, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ (και να μην φωνάζει τώρα ο πρόεδρος κ. Παναγόπουλος), Τάκης Πολίτης (γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ τότε), Στέλλα Μπαλφούσια (από το ΚΕΠΕ τότε που μετά μεταφέρθηκε στην ΕΛΣΤΑΤ και μετά στο Γραφείο Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή, από όπου καρατομήθηκε από τον κ. Βενιζέλο) και, βέβαια, ο καταληφθείς από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης Γκίκας Χαρδούβελης.

(Με την ευκαιρία, μπορούμε να μάθουμε τι κάνει ο κ. Ζανιάς ως επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων;)

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι δήλωσε πως για την Ιταλία το πρόβλημα δεν είναι η κατάρτιση ενός νέου πακέτου λιτότητας, αλλά η προσφυγή στο ΔΝΤ για βοήθεια.

Και αυτό επειδή, όπως προειδοποίησε, η προσφυγή στο Ταμείο οδηγεί σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, διότι το ΔΝΤ δανείζει κεφάλαια με αντάλλαγμα την ανάληψη από το ίδιο (το ΔΝΤ) της διακυβέρνησης της χώρας την οποία δανείζει και την οποία ελέγχει με τους δικούς του γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

Σ’ αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα. Και γι’ αυτό θα κληθεί να απολογηθεί το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αλλά και όλοι όσοι δέχθηκαν αυτήν την καταστροφική πορεία και την υπηρέτησαν έκτοτε.

Διότι γνώριζαν. Αν δεν γνώριζαν, τότε πρέπει να καταδικαστούν και για βλακεία.

Το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου (και όλοι οι άλλοι εκ των υστέρων προσχωρήσαντες με επικεφαλής τον κ. Βενιζέλο), γνώριζαν πολύ καλά όταν μας οδηγούσαν στο ΔΝΤ, το περιεχόμενο της έκθεσης που το Ταμείο έδωσε στη δημοσιότητα στις 6 Αυγούστου του 2009 – όταν αυτοί οι κύριοι μας έλεγαν πως λεφτά υπάρχουν, για να υποκλέψουν την ψήφο των εύπιστων.

Σ’ εκείνη την έκθεση, το ΔΝΤ συνιστούσε κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, πάγωμα μισθών, αύξηση φόρων – ιδίως του ΦΠΑ και των φόρων στα ακίνητα – και απελευθέρωση απολύσεων.

Ζητούσε επίσης το ΔΝΤ μέτρα ετήσιας απόδοσης 3,7 δις ευρώ από το 2010 μέχρι το 2013 καθώς επίσης και:

Αυστηρούς περιορισμούς στις αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο. Μείωση του πλεονάζοντος προσωπικού στον δημόσιο τομέα. Αναμόρφωση του συστήματος συντάξεων, αλλαγή του καθεστώτος προστασίας της εργασίας με άρση των περιορισμών στις απολύσεις, ενίσχυση της μερικής απασχόλησης, «κοινωνικό συμβόλαιο» εργαζομένων-εργοδοτών-κράτους που θα προβλέπει προσαρμογή των μισθών προς τα κάτω, απελευθέρωση αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Επομένως, τα ήξεραν. Τoυς τα είχαν δώσει γραμμένα. Η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη. Γι’ αυτά προειδοποιεί ο Τρεμόντι.

Και δεν τα ήξεραν από τις 6 Αυγούστου 2009 που δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση, αλλά πολύ νωρίτερα. Το περιεχόμενο της έκθεσης είχε γίνει γνωστό από τις 31 Ιουλίου 2009.

Και όμως, οι κύριοι που μας φλόμωσαν στο ψέμα για να κερδίσουν τις εκλογές, σκόπιμα δεν τα έλαβαν υπ’ όψη τους.

Μάλιστα, στις 5 Αυγούστου του 2009, προηγουμένη της δημοσιοποίησης της έκθεσης του ΔΝΤ (που όπως είπαμε ήταν γνωστή από τις 31 Ιουλίου), ο κ. Παπανδρέου (που τώρα κλαψουρίζει μαζί με τον αδελφό του), ζήτησε ξανά εκλογές και μας διαβεβαίωσε ότι:

«Η ΕΕ και οι διεθνείς αγορές χρηματοδοτούν το χρέος της Ελλάδας και ζητούν ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο με τομές στα έσοδα και τις δαπάνες, καθώς και ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, μετρήσιμων, που μπορεί να αποδώσουν σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται διαπραγμάτευση για το έλλειμμα, που πρέπει να το κάνει κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα που ανακοίνωσε τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση και είναι εις βάρος των ασθενεστέρων οικονομικά στρωμάτων».

Επομένως: Διάφοροι κύριοι και διάφορες κυρίες που αποδοκιμάστηκαν και κατά τα Θεοφάνεια (συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου), διάφοροι σημερινοί επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ (που προεκλογικά υπόσχονταν τη μάνα τους και τον πατέρα τους), διάφοροι «σημιτοφύλακες» (συμπεριλαμβανομένου του σημερινού πρωθυπουργού, των συμβούλων του, αλλά και του επανακάμψαντος και επίσης αποδοκιμασθέντος κ. Γιαννίτση), καλά θα κάνουν να καταλάβουν πως δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς εκλογές (τις οποίες πηγαίνουν πίσω παραπίσω για να διασωθούν).

Οι δε σύμβουλοι του πρωθυπουργού και άλλοι καταφεύγοντες στην κατατρομοκράτηση του κόσμου, καλά θα κάνουν να συμβουλέψουν τον κ. Παπαδήμο να συμβουλέψει τον κ. Γερουλάνο (μέλος της πολυπληθούς και ανίκανης κυβέρνησής του) να βρει τρόπο να πληρώνονται οι αρχαιοφύλακες κατά τις αργίες, διότι μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ήσαν κλειστά και το εορταστικό τριήμερο που πέρασε.

Ειδικά ο κ. Χαρδούβελης, αντί να προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να δεχθούμε την τιμωρία μας από τους ανίκανους εκπροσώπους των δανειστών μας, να φροντίσει να κόβουμε εισιτήρια στα μουσεία μας, όπου παραμένουν όσα εκθέματα μας επέτρεψαν να κρατήσουμε στη χώρα μας οι αρχαιοκάπηλοι «μεγάλοι τιμωροί».

Υ.Γ. Αν είναι μαζοχιστής και του αρέσουν οι τιμωρίες, κάτι θα βρεθεί και γι’ αυτόν…

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης από την Καβάλα: «Προχωρούμε για το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών»

image_print

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της δημόσιας υγείας, αλλά και σαφείς δεσμεύσεις για τη συνεχή αναβάθμιση των υγειονομικών υποδομών, έστειλε από την Καβάλα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη. Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και του νέου Τμήματος Στεφανιογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία του «καλύτερου ΕΣΥ όλων των εποχών».

Η παρουσία του κ. Γεωργιάδη στην Καβάλα είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία το Νοσοκομείο Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών επενδύσεων και έργων εκσυγχρονισμού. Τα εγκαίνια των νέων δομών σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός Υγείας εξήρε το επίπεδο λειτουργίας του Νοσοκομείου Καβάλας, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «υπέροχο νοσοκομείο» που βελτιώνεται συνεχώς μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και επενδύσεις. Παράλληλα, αναγνώρισε τη συμβολή της διοίκησης, των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού, τονίζοντας ότι η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας εξαρτάται τόσο από τις υποδομές όσο και από τους ανθρώπους που υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Στεφανιογραφίας, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες του νοσοκομείου. Η λειτουργία τους αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, μειώνει τις ανάγκες μετακίνησης ασθενών σε άλλα νοσοκομεία και ενισχύει τον ρόλο της Καβάλας ως σημαντικού υγειονομικού κέντρου για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν αποτελούν μεμονωμένες κινήσεις, αλλά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΣΥ σε πανελλαδικό επίπεδο. Όπως ανέφερε, σε νοσοκομεία και δομές υγείας σε όλη τη χώρα υλοποιούνται έργα ανακαίνισης, ενεργειακής αναβάθμισης, προμήθειας νέου εξοπλισμού και δημιουργίας σύγχρονων τμημάτων, με αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τη θέση του ότι η χώρα βαδίζει προς ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας.

Σημαντικό μέρος της επίσκεψης αφιερώθηκε και στη συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο υπουργός εξήρε το έργο της Περιφέρειας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υψηλή απορροφητικότητα των διαθέσιμων πόρων και στην αποτελεσματική αξιοποίησή τους για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων. Η αναφορά αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η χρηματοδότηση και η σωστή διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχή ολοκλήρωση έργων που αφορούν τόσο την υγεία όσο και άλλους τομείς της δημόσιας ζωής.

Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων. Ανέφερε ότι η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού πρέπει να συνοδεύεται από τη στελέχωση των μονάδων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στην Καβάλα είχε και έντονο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς αποτέλεσε ευκαιρία για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου στον τομέα της υγείας. Μέσα από τις δηλώσεις του, ο υπουργός επιχείρησε να αναδείξει τη στρατηγική που ακολουθείται για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, παρουσιάζοντας τα έργα που ολοκληρώνονται και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε ήταν ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης και ότι οι πολίτες θα δουν τα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερες βελτιώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Για την Καβάλα, η επίσκεψη αυτή άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα. Τα νέα έργα στο νοσοκομείο, οι δεσμεύσεις για περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών και η αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον. Το ζητούμενο πλέον είναι οι εξαγγελίες να μετατραπούν σε διαρκές αποτέλεσμα, ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δημόσια υγεία στη Βόρεια Ελλάδα και να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει κομπάρσος

image_print

Μήνυμα πολιτικής αυτονομίας και προεκλογικής ετοιμότητας έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν πρόκειται να διαδραματίσει «ρόλο κομπάρσου» στο πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας πολιτικών συσχετισμών που εξυπηρετούν συγκεκριμένες επιδιώξεις.

Όπως ανέφερε, η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να αντιπαρατίθεται με πολιτικές δυνάμεις που δεν μπορούν να παρουσιάσουν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι η συζήτηση γύρω από την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα βολεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα σημερινά προβλήματα των πολιτών.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της παράταξης είναι η πολιτική αλλαγή με όρους αξιοπιστίας και προγραμματικού λόγου.

Αναφερόμενος στην πορεία του κόμματος, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ιστορική διαδρομή αλλά και σύγχρονο πολιτικό σχέδιο, ικανό να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Παράλληλα, κάλεσε τα στελέχη να επικεντρωθούν στον πολιτικό αγώνα και όχι σε σενάρια συνεργασιών ή δημοσκοπικές αναλύσεις, επισημαίνοντας πως οι αποφάσεις του συνεδρίου αποτελούν ξεκάθαρη γραμμή για το κόμμα.

«Δεν είναι ώρα για σενάρια, είναι ώρα για μάχη και αγώνα», ανέφερε, ζητώντας ενότητα, καθαρό πολιτικό μήνυμα και προσήλωση στην πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παράταξης είναι το πρόγραμμά της, η αξιοπιστία της και η αυτόνομη πολιτική της πορεία, απέναντι τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον πολιτικό χώρο που επιχειρεί να εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλείνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημοκρατική παράταξη μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, υπογραμμίζοντας πως η ώρα της πολιτικής αλλαγής εξαρτάται από τη συλλογική προσπάθεια και την ενότητα του κόμματος.

DNews Widget
Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βουλή: Στα 1.600 ευρώ το ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών

image_print

Την αύξηση του ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτου Σιμόπουλου, σχετικά με την ανάγκη αναπροσαρμογής του ακατάσχετου ποσού για οφειλές προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός, το ακατάσχετο όριο αυξάνεται από τα 1.250 ευρώ στα 1.600 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 28%.

«Το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών είχε οριστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα 1.250 ευρώ. Αυτή ήταν το όριο της δημοσιονομικής ασφυξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Παρουσιάζοντας τη νέα ρύθμιση, τόνισε ότι η αύξηση στα 1.600 ευρώ αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση στήριξης των πολιτών, κάνοντας λόγο για «πράξη δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης στην κοινωνία».

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en