Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χωρίς Ιατρεία τα αεροδρόμια της χώρας

image_print

Με αφορμή τελευταίο εύρημα του στην Κω, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ αποκαλύπτει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των αεροδρομίων της χώρας δεν υπάρχουν οργανωμένα Ιατρεία, δεν υπάρχουν ούτε καν γιατροί (για παν ενδεχόμενο σε ώρες αιχμής) και δεν υπάρχουν ούτε απινιδωτές, που σώζουν ζωές!

«Στη τελευταία μου περιοδεία στη Κω, όταν επισκέφτηκα το Νοσοκομείο, στη συζήτηση με τους γιατρούς ρώτησα αν υπάρχει ιατρονοσηλευτική κάλυψη στο αεροδρόμιο του νησιού, το οποίο σε ετήσια βάση εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο ξένους επισκέπτες και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, ντόπιους ή τουρίστες» δηλώνει ο Τέρενς Κουίκ και προσθέτει:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα, ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια και ότι κατά περίπτωση  μπορεί να πηγαίνει… «πού και πού» κάποιος γιατρός από παρακείμενο Κέντρο Υγείας!

Αυτή η αποκάλυψη  – ΣΟΚ με έβαλε στη βάσιμη υποψία, ότι στα τριάντα και περισσότερα αεροδρόμια που έχει η χώρα μας, δεν υπάρχουν ούτε οργανωμένα Ιατρεία, ούτε γιατροί σε βάρδιες ούτε καν απινιδωτές.

Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, όταν όλα τα αεροπλάνα (με εξαίρεση τα ελικοφόρα της Ολυμπιακής) που εκτελούν πτήσεις εσωτερικού – εξωτερικού και πόσο μάλλον τα τσάρτερς, σε κάθε δρομολόγιο (άφιξης ή αναχώρησης) κουβαλάνε πάνω από εκατόν πενήντα επιβάτες το καθένα.

Υπενθυμίζω, ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία, ο γιατρός είναι υποχρεωτικός σε επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από εκατό άτομα προσωπικό. Δεν γνωρίζω αν αυτός ο νόμος πράγματι εφαρμόζεται ή απλά ο γιατρός εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα, αλλά σε αεροδρόμια και πόσο μάλλον με την αυξημένη καλοκαιρινή επιβατική κίνηση, η έλλειψη ιατρείων, γιατρών και απινιδωτών είναι κακούργημα.

Γι’ αυτό και καταθέτω Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, με την ελπίδα ότι θα αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης, για να πράξουν αυτά που οφείλουν να πράξουν».

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χρυσοχοΐδης: Αυστηρότερα μέτρα για βία και οδική ασφάλεια

image_print

Στα αυξημένα περιστατικά βίας και παραβατικότητας αναφέρθηκε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτεί κοινή προσπάθεια από την πολιτεία, την οικογένεια και τις τοπικές κοινωνίες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η βία πρέπει να αντιμετωπιστεί σε όλα τα επίπεδα, είτε αφορά περιστατικά μέσα στο σπίτι είτε φαινόμενα παραβατικότητας ανηλίκων σε δημόσιους χώρους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ευθύνη των γονέων, επισημαίνοντας ότι οι νόμοι έχουν γίνει αυστηρότεροι για όσους ασκούν την επιμέλεια παιδιών που εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά.

Όπως σημείωσε, οι τοπικές κοινωνίες, οι δήμοι, οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα σχολεία πρέπει να βρίσκονται κοντά στα παιδιά, ώστε να προλαμβάνεται η εξέλιξη της παραβατικότητας σε σοβαρότερη εγκληματική συμπεριφορά.

Για την ενδοοικογενειακή βία, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι οι καταγγελίες παρουσιάζουν μείωση περίπου 17%, ωστόσο οι συλλήψεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τις 3.500 πανελλαδικά μέσα στο έτος.

Ο υπουργός τόνισε ότι στόχος της πολιτείας είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σημειώνοντας ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι αυστηρό και αποτελεσματικό.

Αναφερόμενος στην οδική ασφάλεια, προανήγγειλε αυστηρότερη εφαρμογή του νέου ΚΟΚ, με την τοποθέτηση καμερών αστυνόμευσης μέσα στο 2027.

Παράλληλα, ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών, κυρίως στις ακτές της Ηπείρου.

DNews Widget
Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αν κάποιος δεν οδηγεί ούτε πατίνι, είναι ο ίδιος»

image_print

Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού έδωσε ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την αναφορά του Κυριάκος Μητσοτάκης περί «διπλώματος οδήγησης» και εκλογικών ηττών.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, υποστήριξε ότι το δίπλωμα αφαιρείται όταν παραβιάζονται κανόνες και όχι όταν χάνονται εκλογές, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης δεν παραβιάστηκαν θεσμικοί κανόνες.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για ζητήματα διαφάνειας και διαχείρισης δημόσιων πόρων, ενώ υποστήριξε ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο κράτος δικαίου και στη λειτουργία των θεσμών.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα και υποστήριξε πως στις επόμενες εκλογές, πέρα από την οικονομία, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν ζητήματα δημοκρατίας, δικαιοσύνης και διαφάνειας.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε επίσης την πρότασή του για μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα διαφάνειας, η οποία -όπως ανέφερε- θα αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό παρατυπιών και ύποπτων διαδικασιών στις δημόσιες συμβάσεις.

Στο πεδίο της οικονομίας, έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους, προτείνοντας μεταξύ άλλων εγγυημένη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας σε σταθερή τιμή για τα νοικοκυριά.

Για το στεγαστικό πρόβλημα, πρότεινε τη δημιουργία δημόσιου φορέα κοινωνικής διαχείρισης στεγαστικών δανείων, με στόχο την αξιοποίηση ακινήτων και τη στήριξη δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι το πραγματικό δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι «σταθερότητα ή χάος», αλλά «στασιμότητα ή πρόοδος», επισημαίνοντας πως η καθημερινότητα των πολιτών και το αυξημένο κόστος ζωής απαιτούν διαφορετικές πολιτικές επιλογές.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 με… φουτεράκι

image_print

Με χιουμοριστική διάθεση απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας ότι οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2027.

Μετά τη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Νίκος Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός μίλησε σε πιο χαλαρό τόνο και σχολίασε θέματα που αφορούν τις εκλογές, το Μουντιάλ και τα καλοκαιρινά του σχέδια.

Ερωτηθείς αν οι πολίτες θα ψηφίσουν φορώντας μαγιό ή χειμωνιάτικα ρούχα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε χαρακτηριστικά ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 και πως «ένα φουτεράκι» θα είναι αρκετό για την περίσταση.

Αναφερόμενος στις καλοκαιρινές του διακοπές, δήλωσε με χιούμορ ότι θα περάσει αρκετό χρόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σημείωσε πως σκοπεύει να επισκεφθεί τα Χανιά και, εφόσον το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, να πραγματοποιήσει και κάποιο σύντομο ταξίδι στην Τήνο.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, εκτιμώντας ότι είναι ακόμη νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με τον νικητή της διοργάνωσης.

Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο πιθανότατα θα προέρχεται από την Ευρώπη, αποφεύγοντας να κατονομάσει συγκεκριμένη χώρα ή εθνική ομάδα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en