Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει σήμερα ο καιρός

Στα βόρεια τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικοί όμβροι τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

AdTech AdΗ θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά.

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει σήμερα ανά περιοχή:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 26 έως 33 βαθμούς Κέλσιου. στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

*Αιγάλεω *Βουλιαγμένη *Γλυφάδα *Εκάλη *Ζωγράφου *Ηλιούπολη *Ίλιον *Καλλιθέα *Κέντρο*Κηφισιά *Κορωπί *Μαρούσι *Μέγαρα *Νέα Μάκρη *Πειραιάς *Πεντέλη *Περιστέρι *Σαρωνίδα

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία μετά το μεσημέρι. τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κέλσιου.

*Ασβεστοχώρι *Εύοσμος *Θέρμη *Κέντρο *Κύμινα *Λαγκαδάς *Νέα Μηχανιώνα *Πανόραμα *Σίνδος*Χαλκιδική *Ωραιόκαστρο

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους. σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία βαθμιαία μετά το μεσημέρι, ενώ τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

Άνεμοι: μεταβλητοί Ξ με 4 μποφόρ. στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση προς το βράδυ στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κέλσιου.

*Αλεξανδρούπολη *Βέροια *Δράμα *Έδεσσα *Καβάλα *Καστοριά *Κατερίνη *Κιλκίς *Κοζάνη*Κομοτηνή *Νάουσα *Ξάνθη *Ορεστιάδα *Σέρρες *Φλώρινα

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί Ξ με 4 και στο ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως Ξ6 βαθμούς Κέλσιου. στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

*Ζάκυνθος *Ηγουμενίτσα *Ιωάννινα *Καλαμάτα *Κέρκυρα *Κεφαλλονιά *Λευκάδα *Μεσολόγγι*Ναύπακτος *Πάτρα *Πρέβεζα

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπού θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κέλσιου.

*Αράχωβα *Βόλος *Θήβα *Λαμία *Λάρισα *Λιβαδειά *Καρδίτσα *Κόρινθος *Ναύπλιο *Τρίκαλα*Τρίπολη *Χαλκίδα

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς Κέλσιου. στη νοτιά Κρήτη έως 36 βαθμούς Κέλσιου.

*Άγιος Νικόλαος *Αμοργός *Άνδρος *Ηράκλειο *Μήλος *Μύκονος *Νάξος *Πάρος *Ρέθυμνο

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς Κέλσιου..

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός | Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική σκόνη | Πώς θα εξελιχθούν

“Κοκτέιλ” με λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες. Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός…

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα σήμερα Πέμπτη (09/05), με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές.

Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού θα είναι η ανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα από την κεντρική Μεσόγειο προς τη νότια Ελλάδα, σύμφωνα με το Meteo.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής στα βόρεια τμήματα της Κρήτης είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές. Επίσης, η πτώση της θερμοκρασίας έως 8-9 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα και η μεταφορά σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές.

Ειδικότερα,σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 2/5/2024

Οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 2/5. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν και τις ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 25-26, στην Ήπειρο από 9 έως 25-26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27-28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 26-28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 25, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα δυτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων ή πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στην Καβάλα περιμένουμε κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, με μεταβαλλή σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα, μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα.  Ο άνεμος  θα πνέει νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 6 km/h , σχεδόν άπνοια το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  14° έως 23° βαθμούς Κελσίου .

Πηγή: newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 30/4/2024

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός για σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30/04 σε κάποιες περιοχές της χώρας με πιθανές νεφώσεις και καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη.

Στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το νότιο τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός.
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θράκη. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία το μεσημέρι – απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Εύβοια, τη βόρεια Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τη νότια Κρήτη τους 24 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Καβάλα θα έχουμε νεφελώδη καιρό με μικρή πιθανότητα βροχής και πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Ο άνεμος θα πνέει από διάφορες διευθύνσεις έως περίπου 3 km/h το βράδυ, σχεδόν άπνοια το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14° έως 23° βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en