Φωτιά ξέσπασε σε προσφυγικό καταυλισμό στα Ιωάννινα

Μία σκηνή, η οποία αποτελούσε το προσωρινό σπίτι τριμελούς οικογένειας προσφύγων, κάηκε μέσα σε λίγα λεπτά, στον καταυλισμό του Κατσικά στα Ιωάννινα.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από συνθήκες που ακόμη διερευνώνται από την Πυροσβεστική και χάρη στην άμεση και έγκαιρη παρέμβαση της υπηρεσίας, αλλά και στην κινητοποίηση δεκάδων εθελοντών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα, στο χώρο του καταυλισμού, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

 

fwtia2

 

fwtia3

 

Σύμφωνα με το epiruspost, μέχρι να φτάσει το πρώτο όχημα της Πυροσβεστικής, άνθρωποι με μπουκάλια και κουβάδες, μετέφεραν νερό από τις βρύσες, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά ώστε να μην επεκταθεί στις υπόλοιπες σκηνές, καθώς βρίσκονται πολύ κοντά η μία στην άλλη.

 

fwtia4

 

fwtia5

 

Στη συγκεκριμένη σκηνή ζούσε μία μητέρα με τα δυο της παιδιά. Είναι άγνωστο ακόμη αν η φωτιά προκλήθηκε την ώρα του μαγειρέματος ή κατά τη διάρκεια κάποιου παιδικού παιχνιδιού.

 

fwtia6

 

fwtia7

 

Ωστόσο το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αναδείχθηκε, είναι η παντελής απουσία υποδομής πυροπροστασίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι δεν υπήρχε ούτε πυροσβεστήρας σε ολόκληρο τον καταυλισμό, ενώ δεν γίνεται λόγος για πυροσβεστικούς κρουνούς… Από πολλές πλευρές επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων καθώς ο χώρος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος –πρόκειται για σκηνές- και η θερινή περίοδος βρίσκεται μπροστά μας.