Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Υπό βροχή ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ξάνθη | Μόνο οι σημαίες στην πολιτική παρέλαση

Με όλο το τελετουργικό παρά τη βροχή και με περικοπή των πολιτικών τμημάτων κορυφώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ξάνθη.

Με απόφαση των αρμοδίων, το πολιτικό σκέλος της παρέλασης έγινε μόνο με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες, λόγω της βροχής που έπεφτε ακατάπαυστα από το πρωί.

Μετά τη Θεία Δοξολογία και τη δεξίωση, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης ενώ στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χ. Ζειμπέκ και Σ. Γιαννακίδης, ο Δήμαρος Χ. Δημαρχόπουλος, ο Πρύτανης του ΔΠΘ Α. Καραμπίνης, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ΣΣ Ιωσήφ Μαυράκης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και οργανώσεων.

Ακολούθησε η παρέλαση ενώπιον των επισήμων στην εξέδρα ενώ οι δύο βουλευτές, κατά την προσφιλή τακτική  τους δεν ανέβηκαν στην εξέδρα αλλά έμειναν στο πεζοδρόμιο και παρακολούθησαν από εκεί την παρέλαση.

Μήνυμα ενότητας χριστιανών-μουσουλμάνων από Μητροπολίτη

Αμέσως μετά την παρέλαση, στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ξάνθης επεσήμανε τη σημασία της διπλής γιορτής για τον ελληνισμό και τη χώρα ενώ επεσήμανε ιδιαίτερα ότι σε μια εποχή πολύ κρίσιμη για όλη την ανθρωπότητα η Θράκη αποτελεί ένα υπόδειγμα ειρηνικής συμβίωσης και ομόνοιας μεταξύ των κατοίκων διαφορετικών θρησκειών, λέγοντας πως αυτό δεν θα έπρεπε κανείς να τολμήσει να το διαταράξει.

Δηλώσεις Ζαγναφέρη- Δημαρχόπουλου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ότι παρά τη βροχή ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα και υποστήριξε ότι η συμμετοχή του κοινού είναι μια απάντηση σε όσους επιθυμούν την κατάργησή τους. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στο μήνυμά του ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στους Ξανθιώτες, συνδυάζοντας στιχους του Εθνικού Ύμνου και τον Ακάθιστο Ύμνο για να επισημάνει τη διττή σημασία της γιορτής και ανέφερε ότι η νεολαία που παρέλασε είναι το μέλλον της κοινωνίας.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Περιοδεία Υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., αποτελούμενο από τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, την Αναστασία Σαπουνά και τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 14 Μαΐου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επίσκεψή τους θα εκκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Μαΐου από τη Θάσο και την Καβάλα.

Κατά την περιοδεία τους στη Θάσο, την Παρασκευή, θα συναντηθούν στον Λιμένα με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, στις 10.30, στο ζαχαροπλαστείο Σταμάτης.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθούν την Ποταμιά και θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.

Στη συνέχεια, στις 2.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου θα ενημερωθούν από τους υγειονομικούς και τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, στις 6.00 το απόγευμα θα συνομιλήσουν με μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων και πολίτες στην πλατεία, στη Σκάλα Καλλιράχης.

Επιστρέφοντας από την Θάσο, την Παρασκευή το βράδυ, στις 9.30, θα συναντηθούν στο Cityzen με μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., ενώ το Σάββατο το πρωί θα περιηγηθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου θα συναντήσουν και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες.

Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την πόλη της Δράμας, τρίτο σταθμό της περιοδείας τους στην Α.Μ.Θ. Θα ακολουθήσει την Κυριακή η Ξάνθη, τη Δευτέρα η Αλεξανδρούπολη και την Τρίτη η Κομοτηνή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή 46χρονος Ανθυπασπιστής – Διεκομίσθη στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης

Σε ηλικία 46ετών έφυγε από τη ζωή στέλεχος του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, πρόκειται για τον ΕΜΘ Ανθυπασπιστή Πεζικού Χ.Σ, 46 ετών ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση εκτός οργανικής δύναμης (ΕΟΘ), με μακρά αναρρωτική άδεια.

Ο άτυχος Ανθυπασπιστής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να διακομίσθηκε αρχικά στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε.

kranosgr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Διέρρηξε επιχείρηση και έκλεψε μία τηλεόραση – Προσπάθησε να «ανοίξει» άλλες δύο!

Συνελήφθη την 28-04-2024 το μεσημέρι στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης ένας ημεδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας διέρρηξε με αιχμηρό αντικείμενο μία επιχείρηση στην Ξάνθη προκαλώντας φθορές και αφαίρεσε από το εσωτερικό της μία τηλεόραση, ενώ ακολούθως επιχείρησε να διαρρήξει με τον ίδιο τρόπο δύο καταστήματα της πόλης χωρίς να τα καταφέρει, προκαλώντας επίσης φθορές. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη την 28-04-2024 το μεσημέρι σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης ένας ημεδαπός, διότι έπειτα από σχετική καταγγελία εντοπίσθηκε στον αύλειο χώρο της οικίας του ένα (1) δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς (σκύλος), για το οποίο δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας του. Επιβλήθηκαν στον δράστη τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 28-04-2024 το πρωί στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Ενεργείται προανάκριση από τον Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

Συνελήφθη την 28-04-2024 το μεσημέρι σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου μία ημεδαπή, η οποία όπως διαπιστώθηκε νωρίτερα αφαίρεσε από ανασφάλιστη οικία έτερης ημεδαπής, ένα χρυσό σταυρό με χρυσή αλυσίδα λαιμού, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή της δράστιδας και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Πηγή: xanthinea.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en