Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχώρησε κι άλλο στην «παγκόσμια κατάταξη» του κορονοϊού η Ελλάδα

image_print

Βελτιώνεται διαρκώς η θέσης της Ελλάδας στην «παγκόσμια κατάταξη» του κορονοϊού, τόσο όσον αφορά τους απλούς αριθμούς, όσο και την αντιστοιχία με τον πληθυσμό.

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον – με 2.235 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 19 Απριλίου – στην 58η θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 52ης που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα και της 43ης την προπροηγούμενη εβδομάδα. Με περίπου 214 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (έναντι 200 την προηγούμενη εβδομάδα και 161 την προπροηγούμενη), η Ελλάδα έχει μια αναλογία που την τοποθετεί ακόμη πιο χαμηλά, στην 85η θέση παγκοσμίως, έναντι της 81ης πριν επτά μέρες, της 75ης πριν 15 μέρες και της 66ης πριν 21 μέρες. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 309, συνεπώς η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά κάτω από το διεθνή μέσο όρο.

Η χώρα μας με 113 θανάτους λόγω κορονοϊού βρίσκεται πια στην 46η θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό των θυμάτων της νόσου, από την 39η θέση πριν επτά μέρες, την 33η θέση πριν δύο εβδομάδες και την 28η θέση πριν τρεις εβδομάδες. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου 11 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, γεγονός που την τοποθετεί στην 58η θέση διεθνώς, από την 49η θέση πριν επτά μέρες και την 38η θέση πριν δύο εβδομάδες. Έχει επίσης υποχωρήσει πια στην 21η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 18η και 17η πριν μία και δύο εβδομάδες αντίστοιχα. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι περίπου 21 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται πολύ κάτω από το διεθνή μέσο όρο.

Ακόμη, έχοντας 67 ασθενείς διασωληνωμένους σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση (έναντι 75 πριν μια εβδομάδα και 92 πριν δύο εβδομάδες), η Ελλάδα είναι 37η διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών σε ΜΕΘ και 16η στην ΕΕ.

Όσον αφορά τον αριθμό των τεστ που κάθε χώρα έχει πραγματοποιήσει, η Ελλάδα με 53.290 τεστ βρίσκεται στην 56ή θέση παγκοσμίως (από 53η την προηγούμενη εβδομάδα και 50ή πριν δύο εβδομάδες). Εξάλλου, με αναλογία 5.113 τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού, βρίσκεται στην 70ή θέση διεθνώς (από 66η και 57η πριν μία και δύο εβδομάδες αντίστοιχα).

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στις 20 Απριλίου είχαν ξεπεράσει παγκοσμίως τα 2,4 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι είχαν ξεπεράσει τους 165.100. Την πρώτη πεντάδα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα απαρτίζουν πλέον οι ΗΠΑ (764.265), η Ισπανία (198.674), η Ιταλία (178.972), η Γαλλία (152.894) και η Γερμανία (145.742). Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων είναι οι ΗΠΑ (40.565), η Ιταλία (23.660), η Ισπανία (20.453), η Γαλλία (19.718) και η Βρετανία (16.060).

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσκληση σε επιχειρήσεις της ΑΜΘ για συμμετοχή στην Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Αφίσα της 34ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας 2026, με τις ημερομηνίες 23–27 Σεπτεμβρίου και το Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.
image_print

Τη δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας 2026 γνωστοποιεί το Επιμελητήριο Καβάλας.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέρος μέσω οργανωμένης παρουσίας σε περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη δράση του Επιμελητηρίου ως μέλους του ευρωπαϊκού δικτύου υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network Hellas.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 23 έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στα Κοίλα.

Πρόκειται για έναν καθιερωμένο εκθεσιακό θεσμό, με στόχο την προβολή της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της παραγωγικής δραστηριότητας και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Επιμελητήριο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχεται στις επιχειρήσεις και η δυνατότητα λιανικής πώλησης, ώστε να μπορούν να προωθήσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους απευθείας στο καταναλωτικό κοινό.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026, αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@chamberofkavala.gr.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Επιμελητήριο Καβάλας, μέσω της Σούζης Μαυρομμάτη, στο εσωτερικό 4, και της Κωνσταντίνας Αϊβαζίδου, στο εσωτερικό 11.

Αίτηση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν την «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής» για την 34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας 2026.

Η αίτηση περιλαμβάνει τα στοιχεία της επιχείρησης, τη δραστηριότητά της και τα στοιχεία του αρμόδιου προσώπου επικοινωνίας. Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 στο info@chamberofkavala.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2026

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελευθερούπολη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα»

Αφίσα της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα» στην Ελευθερούπολη, με την Έλενα Παπαρίζου και πληροφορίες για τη διοργάνωση της 30ής Ιουλίου 2026.
image_print

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ελευθερούπολη Καβάλας, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, λόγω της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων «Λευκή Νύχτα».

Σύμφωνα με την απόφαση, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Από τις 20:00 της Τετάρτης 29 Ιουλίου έως τις 06:00 της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2026, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Φρίξου Παπαχρηστίδη, από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης έως τη συμβολή της με την οδό Ιουστινιανού.
  • Από τις 18:00 της Πέμπτης 30 Ιουλίου έως τη 01:00 της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2026, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην ίδια οδό, από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης έως τη συμβολή της με την οδό Δήμου Δημάδη.

Κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της περιμετρικής οδού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων και την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας καλεί τους οδηγούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να προγραμματίζουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευαγγελία Λαούντου: «Οι Λειψοί είναι ένα διαμάντι του Αιγαίου»

Η Δήμαρχος Λειψών Ευαγγελία Λαούντου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στην εκπομπή «Olga On Air».
image_print
Τη Δήμαρχο Λειψών, Ευαγγελία Λαούντου, φιλοξένησε η εκπομπή «Olga On Air», σε μια συζήτηση αφιερωμένη στην ομορφιά, την ιστορία και την ιδιαίτερη ταυτότητα του ακριτικού νησιού.
Η κ. Λαούντου μίλησε για τη μοναδική αρχιτεκτονική των Λειψών, τα γραφικά σοκάκια που διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και τις εντυπωσιακές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, που αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πλούσια ιστορία του νησιού, η οποία εκτείνεται σε βάθος αιώνων και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Όπως τόνισε, οι Λειψοί συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με τη φυσική ομορφιά, διατηρώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα τους.
Η Δήμαρχος υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της φιλοξενίας των κατοίκων, επισημαίνοντας ότι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τόπο που προσφέρει ηρεμία, αυθεντικές εμπειρίες και εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.
Οι Λειψοί, αν και ένα μικρό νησί του Αιγαίου, αποτελούν έναν ξεχωριστό προορισμό, με πλούσια ιστορία, σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και φυσικό κάλλος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ένα πραγματικό διαμάντι του Αιγαίου, που αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και η παράδοση αποτελούν τα μεγαλύτερα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en