Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης του Πρίνου

Υπερψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη το οποίο συμπεριελάμβανε και τα μέτρα στήριξης του Πρίνου.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι από την στιγμή που παρέχεται στην εταιρεία η δυνατότητα δανειοδότησης με εγγύηση του Δημοσίου, δηλαδή με κρατική ενίσχυση, η εταιρεία θα έπρεπε να έχει κληθεί να καταθέσει τα οικονομικά στοιχεία από τα οποία να φαίνεται από πού ακριβώς υπήρξε η ζημία, «κάτι που δεν έχουμε δει…» και φυσικά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Μάλιστα, ο κ. Χαρίτσης παρατήρησε πως η διεθνής τιμή του πετρελαίου αυτή την περίοδο ανεβαίνει και αναρωτήθηκε από που τεκμαίρεται να υπάρχει αυτή η ζημία της εταιρείας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον εισηγητή της μειοψηφίας σε σχέση με τις τιμές πετρελαίου, ότι είναι άλλο η τρέχουσα τιμή πετρελαίου η οποία έχει επανέλθει σε προηγούμενη επίπεδα και άλλο πράγμα η ζημία που έχει σωρεύσει η επιχείρηση από την περσινή χρονιά, που η τιμή του πετρελαίου έφτασε να είναι μηδενική ανά βαρέλι. ‘Αρα, είναι προφανές πως η εταιρεία είχε από την περσινή χρονιά καταγράψει πολύ μεγάλες ζημιές Αυτό, είπε ο υπουργός, «είναι αυτονόητο και δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε».