Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερσύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στη Θράκη

Την πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου στην Ευρώπη εγκαινιάζει στη Θράκη η εταιρεία Sunlight, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού, σε μια επένδυση 31 εκατ. ευρώ.

Η νέα εργοστασιακή μονάδα με το όνομα Sunlight Recycling βρίσκεται σε έκταση 42 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, αποτελεί επιχειρηματική εξέλιξη της “Συστήματα Sunlight AΒΕE”. Με την έναρξη της λειτουργίας της δημιουργούνται 50 νέες θέσεις… εργασίας, επιτυγχάνεται συμβολή στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας, μείωση εκροής συναλλάγματος από τη χώρα κατά 40 εκατ. ευρώ ενώ δημιουργείται το πιο σύγχρονο ανακυκλωτήριο μολύβδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, με δυνατότητα ανακύκλωσης 30.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, η Sunlight Recycling, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα και την πιο σύγχρονη τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, μέσα από τη νέα μονάδα επιτυγχάνεται η συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου, η ανακύκλωσή τους με βάση διεθνή πρότυπα ποιότητας και η μελλοντική αξιοποίησή τους από την εταιρεία για την παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλης Μπίλλης «Η Sunlight Recycling αποτελεί ένα ελληνικό μοντέλο μοναδικού συνδυασμού επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω της Sunlight Recycling καθετοποιούμε πλήρως την παραγωγική μας διαδικασία και γινόμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στη διεθνή αγορά όπου διεκδικούμε μεγάλα μερίδια. Η νέα μονάδα αποτελεί στρατηγική επένδυση με πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της χώρας, καθώς δημιουργεί υπεροχή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Ελλάδας και στη μείωση των εκροών συναλλάγματος κατά 40 εκατ. ευρώ, ενώ δημιουργεί 50 νέες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή με πολύ υψηλό δείκτη ανεργίας».

Για την υλοποίηση της νέας μονάδας η Sunlight Recycling, σύναψε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Engitec, η οποία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή ανακυκλωτηρίων µολύβδου. Η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει ασυναγώνιστη ποιότητα τόσο στο σχεδιασμό της μονάδας και στην κατασκευή του εξοπλισμού, όσο και στις ανακτώµενες ύλες. Χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία αιχµής έχει διαμορφωθεί κατάλληλα η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου, διασφαλίζοντας κορυφαίες περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον, μέσω της πλήρους ανακύκλωσης εντός του εργοστασίου,
  • Μηδενικά όξινα απόβλητα,
  • Μηδενική αέρια ρύπανση,
  • Εφαρμογή των «Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών» με στόχο τη μέγιστη συγκράτηση στερεού αποβλήτου (σκωρίας),
  • Δραστική μείωση εκπομπών μολύβδου και ανάκτηση μεταλλικών στοιχείων, μέσω εγκατάστασης της πλέον σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (αποκονίωσης).

Η νέα επένδυση της Sunlight, στον τομέα της ανακύκλωσης, συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των καθορισμένων περιβαλλοντικών στόχων της Ελλάδας κι ενδυναμώνει την εγχώρια προστιθέμενη αξία, προάγοντας την εξωστρέφεια της χώρας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μέσα από τη λειτουργία της νέας μονάδας, ενισχύεται η περιοχή της Κομοτηνής που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από ραγδαία αποβιομηχάνιση. Ενδεικτικά μέχρι το 2001 λειτουργούσαν στην περιοχή περίπου 100 εργοστάσια, ενώ σήμερα λειτουργούν λιγότερες από δέκα βιομηχανικές μονάδες. Με το άνοιγμα του νέου εργοστασίου από τη Sunlight Recycling δημιουργούνται θέσεις εργασίες για 50 οικογένειες και δίνεται μία σοβαρή «ένεση επιχειρηματικότητας» στην περιοχή.

alexpolisonline.com

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλαδικές 2024 | 68.851 φέτος οι εισακτέοι σην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Δείτε πόσους θα πάρει κάθε σχολή

Τον αριθμό των εισακτεών μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσες φέτος οι εισακτέοι θα είναι 68.851.

Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση

Από την απόφαση προκύπτει αύξηση 277 θέσεων εισακτέων έναντι των περσινών, που ήταν 68.574 θέσεων. Σημειώνεται ότι εκ των 277 νέων θέσεων, οι 100 αφορούν το νέο τμήμα Ψυχολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τους φοιτητές που θα πάρει κάθε σχολή:

eisakteoi_Page_1
eisakteoi_Page_2
eisakteoi_Page_3
eisakteoi_Page_4
eisakteoi_Page_5
eisakteoi_Page_6
eisakteoi_Page_7

Το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι πανελλαδικές 2024 ξεκινούν στις 31 Μαΐου 2024 με το κοινό μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως ακολούθως: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Λόγω διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 18 έως και 28 Ιουνίου 2024.

Οι αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές

Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 είναι οι εξής:

Στα αγωνίσματα για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αντικαθίσταται το αγώνισμα του Δρόμου 400μ. με το αγώνισμα του Δρόμου 200μ. για τα αγόρια, που συμμετέχουν στις πρακτικές δοκιμασίες.

Επίσης, στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών το Τμήμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (Ηράκλειο) του πανεπιστημίου Κρήτης μετονομάζεται σε «Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών (Ηράκλειο).

Τέλος, σημειώνονται αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών καθώς επίσης και στη βαθμολόγηση και τον υπολογισμό των μορίων.

protothema.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κηφισιά | Ξέχασαν αγόρι 4,5 ετών σε σχολικό για έξι ώρες – Δύο συλλήψεις

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου, της συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των οχημάτων που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι άφησαν ένα αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο.

Ο πατέρας του ανήλικου παιδιού προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας για το περιστατικό.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας του, παρέδωσε τον γιο του στο σχολικό, για τη μεταφορά του στο 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Εκεί, ανακάλυψαν κατά τις μεσημεριανές ώρες ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο.

Από το νηπιαγωγείο κάλεσαν τους γονείς για να τους ενημερώσουν πως το παιδί δεν είχε δώσει το «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το παιδί είχε αποκοιμηθεί στα πίσω καθίσματα, όπου και εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Το αγοράκι φέρεται να έμεινε μέσα στο λεωφορείο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου όπως και η συνοδηγός.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Χαμόγελο του Παιδιού | Γονική αρπαγή από χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον τεσσάρων ανήλικων παιδιών

Σε αρπαγή των ανηλίκων Μιχάλη Άρμπι, 6 ετών, Οδυσσέα Άρμπι, 4 ετών, Γιώργο Άρμπι, 2 ετών και Κωνσταντίνο Άρμπι, 3 ετών προέβη η μητέρα, από χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον, στο οποίο φιλοξενούνταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής και έκτοτε αγνοούνται.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 14/05/2024 και ώρα 13:45. κάτι που γνωστοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο φορέας προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ο Μιχάλης Άρμπι, 6 ετών έχει καστανά μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μαύρο τζιν και άσπρη μπλούζα. Έχει ύψος 1,10.

Ο Οδυσσέας Άρμπι, 4 ετών έχει καστανά μάτια και καστανά μαλλιά. Φορούσε μαύρο παντελόνι φόρμας και μπλούζα κίτρινο με γκρι. Έχει ύψος ένα μέτρο.

Ο Γιώργος Άρμπι, 2 ετών έχει μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε σκούρο παντελόνι και μπλούζα κίτρινη. Έχει ύψος ένα μέτρο περίπου.

Ο Κωνσταντίνος Άρμπι, 3 ετών μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε τζιν παντελόνι, γκρι μπλούζα και έχει ύψος ένα μέτρο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple

Σε ενδεχόμενη εύρεση των ανηλίκων Μιχάλη Άρμπι, 6 ετών, Οδυσσέα Άρμπι, 4 ετών, Γιώργο Άρμπι, 2 ετών και Κωνσταντίνο Άρμπι, 3 ετών θα ενημερωθείτε σχετικά με νέο Δελτίο Τύπου, ώστε να αφαιρεθούν άμεσα οι αφίσες από όπου έχουν αναρτηθεί.

Το Amber Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών, ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στα socialmedia, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λ.π

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Γονική αρπαγή από χώρο παιδικής προστασίας στο Ίλιον τεσσάρων ανήλικων παιδιών

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en