Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέρ της αποσύνδεσης της Ρωσίας από το SWIFT τάσσεται η Ελλάδα

Ξεκάθαρα υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), τάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT δείχνει, πλέον, να είναι ζήτημα ημερών, δήλωσε στο Reuters ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας μιας χώρας της ευρωζώνης, καθώς και η Γερμανία με την Ουγγαρία που δεν ήταν «ζεστές», δείχνουν να έχουν αλλάξει στάση.  Μάλιστα, για τη «στροφή» της Ουγγαρίας έγραψε το ενημερωτικό δίκτυο Nexta, επικαλούμενο σχετική συνομιλία του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι με τον Ούγγρο ομόλογό του.

«Το SWIFT είναι απλώς ζήτημα χρόνου, πολύ σύντομου χρόνου, ημερών», είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας ευρωπαϊκής χώρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είναι αρκετό; Όχι. Είναι απαραίτητο; Απολύτως. Οι κυρώσεις έχουν νόημα μόνο όταν υπάρχουν κόστη και για τις δύο πλευρές και αυτό θα στοιχίσει ακριβά», πρόσθεσε αυτός ο κεντρικός τραπεζίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετική ανταπόκριση στο αίτημά της για αποκοπή της Ρωσίας από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT φέρεται να έχει λάβει η Ουκρανία από την Ιταλία, τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ ανοιχτή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι και η Κύπρος.

Πηγή: protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en