Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Τσουρουκιδης | Ντροπή και μόνο ντροπή οι εικόνες από τον Πεζόδρομο των Κρηνίδων!

Σε μία οργισμένη ανάρτηση προχώρησε ο πρώην Αντιδήμαρχος και κάτοικος Κρηνίδων Καβάλας Ανέστης Τσουρουκίδης αγανακτισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στον Πεζόδρομο των Κρηνίδων.

“Ο πεζόδρομος των Κρηνίδων ήταν όνειρο όλων των πολιτών και όλων ανεξαιρέτως των δημάρχων του πρώην Δήμου Φιλίππων, ενώ εγκρίθηκε και από τον εμπορικό σύλλογο του χωριού. Σχεδιάστηκε από την διοίκηση Τσαταλμπασίδη.

Το έργο αυτό, πέρα από το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, θα αποτελούσε μοχλό ανάπτυξης του εμπορίου στα πρότυπα ενός γραμμικού εμπορικού κέντρου όπως επίσης και σύνδεσμο μεταξύ του μνημείου των Φιλίππων (Unesco), της κοιμητηριακής Εκτός των Τειχών (Extra Muros) και του προϊστορικού οικισμού Dikili Tash (Όρθια Πέτρα). Όλα γνωστά ως εδώ.

Το έργο κατασκευάστηκε, όπως φαίνεται εκ των υστέρων, με ατέλειες και κακοτεχνίες, όμως η παραλαβή του έγινε κανονικά.
Ενώ τα προβλήματα του έργου άρχισαν δικαίως να εκνευρίζουν τους πολίτες, το 2019 στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που συμμετείχα, συζητήθηκε το ζήτημα της μετατροπής του πεζόδρομου των Κρηνίδων σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.

Εκεί, χωρίς διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών και την συγκατάθεση του φορέα χρηματοδότησης, αποφασίστηκε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, αντί να σκύψουμε πάνω από τα υπαρκτά προβλήματα αυτού του έργου και να τα λύσουμε, να μετατραπεί σε δρόμο… Ήταν τέτοια η βιασύνη να κατακρεουργήσουν την ίδια την περιουσία τους, που έκοψαν κολόνες, κατέστρεψαν κράσπεδα και δεν έβαλαν ούτε πινακίδες. Αποτέλεσμα; Οι εικόνες απόλυτης ντροπής που επισυνάπτω. Αυτοκίνητα, τρακτέρ, φορτηγά και μηχανάκια καταστρέφουν δέντρα (όταν δεν τα κόβουν οι μικρόνοοι), πεζοδρόμια και εγκαταστάσεις ποτίσματος, ενώ αποτελούν κίνδυνο για τους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, τις μάνες, τους πατεράδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που παίζουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους…

Η ιστορία έγραψε,

ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ.

Ως αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής και κάτοικος Κρηνίδων καταψήφισα, τονίζοντας, ότι η απόφαση τους είναι λανθασμένη, όχι μόνο γιατί βασίζεται σε ψηφοθηρικούς λόγους που εξυπηρετούν τις πλέον καθυστερημένες αντιλήψεις και τους φορείς τους, «δεξιούς και αριστερούς», αλλά γιατί το έργο είχε χρηματοδοτηθεί από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ) και θα χρειαστεί ο Δήμος να πληρώσει πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων αν αλλάξει χρήση.

Όπως είναι φυσικό η άποψη μου αγνοήθηκε, μπρος στους ψήφους τι να την κάνεις την «ποιότητα ζωής», την καλλιέργεια συνείδησης στους πολίτες και την εκπαίδευση. Έτσι και αλλιώς την «πράσινη και αειφόρα ανάπτυξη» την βάλαμε όλοι στο πρόγραμμα μας. Ε, δεν χρειάζεται να την εφαρμόσουμε κιόλας! Αυτά είναι δύσκολα πράγματα.

Έμαθα με τα χρόνια, ότι αυτό που αποκαλούν «πολιτική» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πεμπτουσία ωχαδερφισμού. «Ωχ αδερφέ, δεν βαριέσαι, άσε τους χωριάτες να κόψουν τον λαιμό τους!» αναφωνούν, πετώντας το τσιγάρο τους στον δρόμο.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ/4058 6 Σεπτεμβρίου 2021 – Τεύχος Β’) απέρριψε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Ελπίζω να γίνει σεβαστό αυτό.

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, μην συνδέσετε το όνομα σας με αυτή την ντροπή. Παρακαλώ αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν, δηλαδή, την αποκατάσταση και συντήρηση του έργου και παράλληλα την επίλυση των προβλημάτων όλων των πολιτών και καταστηματαρχών.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αντισταθείτε σε ότι προσβάλλει την νοημοσύνη, την υπερηφάνεια και τον πολιτισμό μας.

Αντισταθείτε στους εκβιασμούς – τις άθλιες προεκλογικές «υποσχέσεις», τις διαβολές, τις συκοφαντίες και το ρουσφέτι.

Αντισταθείτε σε εκείνους που ακυρώνουν την ελπίδα και υποθηκεύουν το μέλλον.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εορτάζει τα Ελευθέρια, τιμώντας της 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 | Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της, με τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024», που περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις.

Παρουσία του Αρχειπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, που θα αναγορευθεί μάλιστα σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου ως εκπροσώπου της Βουλής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει την Επέτειο της 14ης Μαΐου. Φυσικά δεσπόζει η μεγάλη στρατιωτική, μαθητική αλλά και πολιτιστική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή οδό Βασ. Αλεξάνδρου. Κατά την διάρκεια της, όπως και πέρυσι, αναμένεται να γίνουν πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en