Τσιόδρας | 40 Νέα κρούσματα 4 νέοι καταγεγραμμένοι θάνατοι
Ανακοινώθηκαν από τον λοιμοξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα η πορεία της πανδημάις του Κορωνοίου στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανακοινώθηκαν 40 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 35 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2810, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 612 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1452 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών.10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένος θανάτος και 160 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 43 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.