Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας | Σε λίγο καιρό η εικόνα της χώρας, διεθνώς, θα έχει αλλάξει

image_print

Η πλειονότητα του λαού μας δίνει παραδείγματα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σε μια Ευρώπη που δείχνει αμήχανη και σαστισμένη, πρόσθεσε.

Η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη πολλαπλών και παράλληλων κρίσεων, τόνισε ο κ. Τσίπρας και για να ανταπεξέλθει η χώρα, όπως είπε, χρειάζεται διαρκής εγρήγορση, επιμονή και υπομονή.

Η Ελλάδα, έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο, διότι οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι “αλά καρτ”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η χώρα μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες μετατρέπεται σε αυτό που όφειλε πάντα να είναι εξαιτίας τις γεωγραφικής της θέσης, σε μια χώρα γέφυρα μεταξύ Δύσης και ανατολής, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Παλαιστίνη, την επίσκεψη στο Ιράν για την οποία τόνισε ότι έγιναν σημαντικά βήματα για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

“Σε λίγο καιρό η εικόνα της χώρας, διεθνώς, θα έχει αλλάξει” σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε πως “ανοίγουμε νέα σελίδα στις διεθνείς μας σχέσεις, με την επίσκεψη στο Ιράν. Τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν”.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επανέλαβε ότι στρατηγικός στόχος είναι η επίτευξη λύσης του Κυπριακού ζητήματος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και τόνισε ότι η κυβέρνηση παλεύει για μια δίκαιη λύση που θα ξεκινάει από την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής στη νήσο.

To ασφαλιστικό

“Τηρούμε κατά γράμμα τη συμφωνία, αλλά έχουμε την πρώτη προτεραιότητα στην προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων” ανέφερε ακόμη όσον αφορά την διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές ” και υπογράμμισσε πως είναι “αναγκαία η μεγάλη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που θα επιτρέψει την μακροχρόνια βιωσιμότητά του”

Σημείωσε, μάλιστα, πως “η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό γράφηκε στα ελληνικά, δεν μας δόθηκε όπως τα προηγούμενα χρόνια” και δήλωσε κάθετα αντίθετος με τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό τηρεί το γράμμα της συμφωνίας και γι΄αυτό είναι αυτονόητο ότι θα γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς, ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά εμάς για να προσθέσει ότι η πρόταση αυτή που προστατεύει τους ασθενέστερους και κάνει δίκαιη κατανομή δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, είναι ανοιχτή σε βελτιώσεις.

“Οι αγρότες θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να βρούμε λύση. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτιώσεων” ανέφερε σχετικά με τους αγροτες

Έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για την έγκαιρη αξιολόγηση

Έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για την έγκαιρη αξιολόγηση, είπε ο πρωθυπουργός για τις ενέργειες της κυβέρνησης και τόνισε ότι τηρείται κατά γράμμα η συμφωνία, με γνώμονα την προστασία των αδύναμων πολιτών.  Περιμένουμε αυτό να αναγνωριστεί από τους θεσμούς, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν εποικοδομητική διάθεση.

Επίθεση σε αντιπολίτευση για το ΕΣΡ

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αγωνία συστημικών ΜΜΕ για τις άδειες και τον έλεγχο των δανείων που έλαβαν εν μέσω οικονομικής κρίσης” και τόνισε πως “ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης προς την αντιπολίτευση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ έλαβε τέλος

Πρόσθεσε ακόμη πως «η στάση της αντιπολίτευσης συνιστά εκτροπή με στόχο να βραχυκυκλωθεί η προσπάθεια για ρύθμιση ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και δεν δίστασε να αναφέρει πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τη θητεία του ξεπληρώνοντας γραμμάτια στη διαπλοκή»

“Καταθέτουμε στη Βουλή πρόταση που θα προβλέπει ότι οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις” δήλωσε ακόμη και στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ανέφερε πως «οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες. Η διαπλοκή βιώνει ίσως τις τελευταίες ημέρες της παντοκρατορίας της”

Σημείωσε, επίσης, ότι με δεδομένη την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συναίνεση, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει να προκηρύξει και να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό, τηρώντας όλες τις εγγυήσεις της διαφάνειας.

πηγή: businessnews.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: 397.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Καβάλας

image_print

Τη διάθεση συνολικής χρηματοδότησης ύψους 397.000 ευρώ προς τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για εργασίες συντήρησης και επισκευών σε σχολικές μονάδες ανακοίνωσε, με ανάρτησή του, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανέμεται στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου και αφορά παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών κτιρίων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανάρτηση αναφέρει:

To ποσό των 397.000 ευρώ θα λάβουν οι Δήμοι της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συντήρηση σχολικών υποδομών.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Καβάλας θα λάβει 202.000 ευρώ, ο Δ. Παγγαίου 90.000 ευρώ, ο Δ. Νέστου 64.000 ευρώ και ο Δ. Θάσου 41.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορά αποκλειστικά εργασίες συντήρησης, επισκευών και λοιπών αναγκαίων παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η διαρκής αναβάθμιση της παιδείας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα!

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εβριτών στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη

image_print

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους στόχους και τις προτεραιότητες του Συλλόγου για τη νέα του θητεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Έβρου, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Συλλόγου και στην ανάπτυξη συνεργασιών με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωσηφίδης συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την αναπτυξιακή προοπτική του Έβρου, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική ανάπτυξη, την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και τη συμμετοχή του Συλλόγου σε δράσεις με ευρύτερο κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών ευχαρίστησε τον κ. Ιωσηφίδη για την εγκάρδια υποδοχή και τη γόνιμη συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αναπτυχθεί μια ουσιαστική συνεργασία προς όφελος του τόπου και των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλίδης: Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών για τα Τενάγη Φιλίππων

Ο Γιάννης Πασχαλίδης στη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών για τα Τενάγη Φιλίππων
image_print

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, είχε ο βουλευτής Καβάλας και Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Τεναγών Φιλίππων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημήτριος Αναγνώπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Χαράλαμπος Μυγδάλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός για την περιοχή, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο παραγωγικές αγροτικές ζώνες της χώρας, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αποστραγγιστικού και αρδευτικού δικτύου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο βουλευτής κατέθεσε φωτογραφικό υλικό και ζήτησε την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:

  • εκβάθυνση και διαπλάτυνση της Κεντρικής Τάφρου
  • αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό των θυροφραγμάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού
  • καθαρισμό του συνόλου των στραγγιστικών και αρδευτικών καναλιών
  • αποκατάσταση της πλωτής γέφυρας
  • εκπόνηση και χρηματοδότηση ολοκληρωμένου σχεδίου για τον επανασχεδιασμό της αποστράγγισης και άρδευσης των Τεναγών Φιλίππων
  • διερεύνηση της δημιουργίας ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων για την περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του βουλευτή, ο υπουργός πρότεινε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να εξεταστούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η δήλωση του Γιάννη Πασχαλίδη

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό που άκουσε με ενδιαφέρον το μεγάλο ζήτημα των Τεναγών Φιλίππων. Πιστεύω ότι μετά τη νέα συνάντηση θα υπάρξουν εξελίξεις.»

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en