Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT – Α. Τσατσούλης: «Στόχος η αύξηση των Τούρκων παραθεριστών»

Σε μια ακόμα έκθεση συμμετέχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Καβάλας με δικό του περίπτερο -το οποίο είναι κοινό με τους δήμους Καβάλας και Παγγαίου, την δημοτική επιχείρηση “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», τα Σωματεία επαγγελματιών Θάσου και τους τουριστικούς πράκτορες Καβάλας-Θάσου. Ο λόγος, αυτή την φορά, για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT, η οποία ξεκίνησε χτες στην Κωνσταντινούπολη -στο εκθεσιακό κέντρο “TUYAP Tuyap Fair, Convention and Congress Center»- και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση αυτή συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου -ούσα η μεγαλύτερη έκθεση του είδους σε ολόκληρη την Ευρώπη-, και διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1997 στην Κωνσταντινούπολη με πάνω από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες του τουρισμού και περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από 60 χώρες. Η συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων στη διεθνή τουριστική έκθεση EMITT τους προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες και να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν στην παγκόσμια αγορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΒΕ Καβάλας παίρνει μέρος στην Έκθεση EMITT, καθώς και πέρσι έδωσε το παρόν με ξεχωριστό περίπτερο. Όπως τόνισε, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης “η Ελλάδα δεν συμμετέχει με δικό της περίπτερο λόγω της συμμετοχής τόσο των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία” όσο και του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου. Ωστόσο εμείς δεν ήταν δυνατόν να χάσουμε μια τόσο σημαντική ευκαιρία για επαφή με την αγορά του τουρισμού. Στόχος μας δεν είναι άλλος από την αύξηση των Τούρκων παραθεριστών που επισκέπτονται την Καβάλα και την Θάσο. Τα μηνύματα που έχουμε λάβει μέχρι τώρα είναι κάτι παραπάνω από θετικά, καθώς ο αριθμός των Τούρκων που επιλέγουν την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, και ευελπιστούμε ότι αυτό το ρεύμα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ήδη από την πρώτη μέρα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το περίπτερό μας και ότι ήδη ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων σε αυτό έχουν κλείσει επαγγελματικές συμφωνίες, γίνεται αντιληπτό ότι τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα.»

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου Μιχάλης Ξώγνος, ο οποίος συμμετέχει στο κλιμάκιο που εκπροσωπεί τον νομό Καβάλας. Ο ίδιος ανέφερε ότι “τα αποτελέσματα των επαφών μας με την γειτονική Τουρκία είναι εμφανή τα τελευταία 2 χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες προσελκύονται από τις ομορφιές του νησιού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Να φανταστείτε ότι οι 2 τελευταίες χρονιές ξεκίνησαν άσχημα από τουριστικής άποψης, αλλά το κλίμα αντιστράφηκε από τους Τούρκους παραθεριστές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου -τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Θα πρέπει, βέβαια, να λάβουμε υπόψη ότι δεν επισκέπτονται τα μέρη μας μονάχα Τούρκοι αλλά και παραθεριστές από άλλες χώρες. Ήδη τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε από επαγγελματίες του χώρου -ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες- είναι ενθαρρυντικά και προμηνύουν μια πολύ καλή τουριστική χρονιά.»

 

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en