Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Insenso φιλοξενείται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

image_print

Το Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη, που παίχθηκε, την προηγούμενη θεατρική περίοδο, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, από τη θεατρική ομάδα ANGELUS NOVUS και σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές, φιλοξενείται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», για μία παράσταση, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στις 9 το βράδυ.

DHPEUE 1

Το Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη, που παίχθηκε, την προηγούμενη θεατρική περίοδο, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, από τη θεατρική ομάδα ANGELUS NOVUS και σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές, φιλοξενείται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», για μία παράσταση, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στις 9 το βράδυ.

Ο παθιασμένος μονόλογος, «όπερα χωρίς μουσική», αλλά και ποιητικό δοκίμιο πάνω στον έρωτα, που είναι το Insenso, ήδη απ’ τον τίτλο του δηλώνει αυτή την παραφορά σώματος και αισθήσεων, λογικού και λόγου, που το χαρακτηρίζει. Η λέξη είναι επινοημένη από το γαλλικό insensé (άφρων, παράφρων, παράλογος, παράδοξος) και παραπέμπει στην πηγή έμπνευσης του συγγραφέα, στην ταινία του Λουκίνο Βισκόντι Senso (αίσθηση).

Κατά τα τέλη της αυστριακής κατοχής της Ιταλίας (1860) και ενώ κορυφώνεται το αντιστασιακό κίνημα στη Βενετία, η Κόμισσα Λίβια Σερπιέρι ερωτεύεται τον υπαξιωματικό του αυστριακού στρατού, Φράντς Μάλερ. Τυφλωμένη από την απελπισία όταν την εγκαταλείπει, τον καταδίδει ως λιποτάκτη. Εκείνος συλλαμβάνεται αμέσως και εκτελείται.

Στο Insenso, η κόμισα συνεχίζει να ζει. Διασχίζει τους αιώνες, μη μπορώντας να πεθάνει, απελπισμένη, όχι γιατί πρόδωσε τον εραστή της, αλλά γιατί δεν τον σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια, πράξη με την οποία, όπως πιστεύει, θα της ανήκε ολοκληρωτικά. Στην προσπάθειά της να τον ιδιοποιηθεί, καταλήγει να ταυτιστεί μαζί του. Όπως αναφέρει η Δήμητρα Κονδυλάκη στο επίμετρο του έργου: «η Λίβια Σερπιέρι βυθίζεται στο ακρότατο σημείο του ανθρώπου για να περάσει στην άλλη όχθη. Εκεί όπου το δύο γίνεται ένα, εκεί όπου ακόμη και τα ίδια τα φύλα υποχωρούν, εκεί όπου δεν υπάρχει άρρεν και θήλυ. Υπάρχει Ανδρόγυνο.»

Ακολουθώντας αυτή την σύγχυση ταυτοτήτων που υπάρχει στο κείμενο, καθώς και την υπόδειξη του ίδιου του συγγραφέα ότι «τον ρόλο της κόμισσας Λίβιας Σερπιέρι θα μπορούσε, ίσως και θα έπρεπε να επιδιωχθεί, να τον υποδυθεί και ο Φραντς Μάλερ», η σκηνοθεσία αναθέτει αυτόν τον μονόλογο σ’ έναν νεαρό άνδρα ηθοποιό (Αναστάσης Δ. Ροϊλός) και τον τοποθετεί σ’ έναν απροσδιόριστο γυμνό σκηνικό χώρο, βυθισμένο στη νύχτα των αιώνων μοναξιάς της κόμισσας, στη νύχτα των σωμάτων. Ταυτόχρονα επιχειρείται μια σύζευξη: αυτή ενός λόγου ποιητικού και άκρως απαιτητικού και μιας εξαντλητικής σχεδόν επιτόπιας κινησιολογίας, μιας ολοκληρωτικής σωματικής δέσμευσης εκ μέρους του ερμηνευτή.
Ταυτότητα της παράστασης

Insenso

Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης

Κοστούμι-φωτισμοί: Έλενα Κώτση με τη βοήθεια του Απόστολου Αποστολίδη

Επιμέλεια κίνησης: όλη η ομάδα με τη βοήθεια της Ελίζας Γκιλιοπούλου

Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή

Βίντεο: Κώστας Καρύδας

Κατασκευή κοστουμιού: Φούλη Βουτσά

Ερμηνεία: Αναστάσης Δ. Ροϊλός

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Χώρος: Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» – Καβάλα

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ [κανονικό] και 8 ευρώ [φοιτητικό]

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ από ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Η ποιητικότητα του λόγου μετασχηματίζεται σε μεστές εικόνες (εξαιρετικό το φινάλε με το ξαπλωμένο γυμνό σώμα που «απελευθερώνεται» από το φόρεμα που το περιορίζει), χωρίς να υπάρχουν σκηνικά, μουσικές, ήχοι, φωτιστικά τρικ. Ένα θέατρο ουσιαστικό, που συγκινεί με την απλότητα του.» Κορνήλιος Ρουσάκης, Εξώστης

«Πρόκειται για μια εκλεκτή παράσταση για απαιτητικό κοινό, λάτρεις της ποίησης, του θεατρικού λόγου και της επιθυμίας του λόγου.» Πηνελόπη Χριστοπούλου, Επί Σκηνής

«με μόνη μουσική υπόκρουση το θρόισμα του υπέροχου ταφταδένιου φορέματος της Έλενας Κώτση και δημιουργώντας με τους φωτισμούς της ίδιας, εικόνες σπάνιας μινιμαλιστικής αισθητικής.» Αχχιλέας Ψαλτόπουλος, Αγγελιοφόρος

«Η τελική σκηνή, έξοχη, είναι η ιδανική κατακλείδα μιας, εν συνόλω, εξαιρετικής ερμηνείας τόσο από τον σκηνοθέτη όσο και από τον νεαρό ηθοποιό.» Ματίνα Καλτάκη, tospirto

«Η παράσταση είναι αριστουργηματική.» Χαρά Κιούση, Cosmo.gr
Κριτικές

LiFO, Ματίνα Καλτάκη

Στήλη: Κριτική Θεάτρου, 24 Απριλίου 2013

«ενδιαφέρουσα σκηνική απόδοση του Ιnsenso του Δημητριάδη από τον Δαμιανό Κωνσταντινίδη στο θέατρο Πορεία. Ο σκηνοθέτης της ομάδας Angelus Novus (από τη Θεσσαλονίκη) ανέθεσε τον φλεγόμενο μονόλογο στον Αναστάση-Δημήτρη Ροϊλό, έναν νέο ηθοποιό του οποίου η πληρότητα της ερμηνείας (ως συνολική σκηνική παρουσία) εντυπωσιάζει. To ότι η Λίβια Σερπιέρι ερμηνεύεται από έναν (όμορφο) άνδρα φωτίζει σημεία του έργου που παρέμειναν αφανή στις άλλες δύο σκηνικές αναγνώσεις του έργου που είδαμε πέρσι, του Εμμανουήλ Κουτσουρέλη και του Μιχαήλ Μαρμαρινού.»

Theatro-Live.blogspot, Άννα Σαμπατακάκη

«Insenso!!! Ένα μεγάλο έργο, ένας μεγάλος ρόλος, ένα μεγάλο ταλέντο ανέτειλε!!!»

Στήλη: Κριτική, 7 Απριλίου 2013

«Ένα κείμενο για τον έρωτα μιας γυναίκας ιδωμένο απο την πλευρά της γυναίκας, γραμμένο απο άνδρα, σκηνοθετημένο απο άνδρα και ερμηνευμένο απο άνδρα τόσο τέλεια… Τα τρία θαυμαστά παράδοξα αυτής της παράστασης. Ο σκηνοθέτης Δαμιανός Κωνσταντινίδης καθηγητής στο τμήμα θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μας είναι γνωστός και απο άλλες πολύ καλές παραστάσεις που έχει ανεβάσει στο Θέατρο Ορα με την ομάδα Angelus Novus. Εδώ μας παρουσιάζει κάτι το αριστουργηματικό.»

tospirto.net, Ματίνα Καλτάκη

«είδα το Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη στο θέατρο Πορεία»

Στήλη: Θέατρο, 17 Απριλίου 2013

«…ξεκινά με το φόρεμα της Λίβια Σερπιέρι, το «απλό αλλά και λαμπρό» φόρεμά της, σαν γλυπτό στο κέντρο της σκηνή. Το φόρεμα γίνεται κωδικό σημείο της παράστασης, γίνεται πολιτισμικό σύμβολο αλλά κυρίως σύμβολο του φύλου, του έμφυλου σώματος και της έμφυλης διαμάχης. Σιγά-σιγά αναδύεται το σώμα που το φορεί, ο ηθοποιός/Λίβια Σερπιέρι. Θυμίζει πρωταγωνίστρια της όπερας, όταν ορχήστρα και κοινό έχουν φύγει. Στο τέλος θα γλιστρήσει έξω από το πολύπτυχο φόρεμα της Λίβιας – αφήνοντας άδειο το φόρεμά της, το σύμβολο του φύλου της, σαν κουκούλι γυμνό από ζωή, η γυναίκα γίνεται το σώμα του εραστή της. Η Λίβια δεν υπάρχει πάνω στη σκηνή παρά ως γυμνό κορμί του Φραντς, ένα σώμα νικημένο από «την λατρεία του εφήμερου και του φθαρτού». …ένα σώμα προ-ιστορικό, που εγκαταλείπει γραμματική και συντακτικό για να ξαναβρεί την αλήθεια της άναρθρης κραυγής. Η τελική σκηνή, έξοχη, είναι η ιδανική κατακλείδα μιας, εν συνόλω, εξαιρετικής ερμηνείας τόσο από τον σκηνοθέτη όσο και από τον νεαρό ηθοποιό.»

Κορνήλιος Ρουσάκης

ΕΞΩΣΤΗΣ-Τεύχος 500+445 –εβδομάδα 3-9 Δεκεμβρίου 2012

«Έρωτας όπως θάνατος…»

«… Τον μονόλογο αυτό τον ερμηνεύει άνδρας, ο νεαρός ηθοποιός Αναστάσης Δ. Ροϊλός, σε μια καθηλωτική υπερπροσπάθεια, έναν δρόμο αντοχής … Εκτίμησα ιδιαίτερα την αποφυγή του ηθοποιού να καταφύγει σε ερμηνευτικές ευκολίες, μέσω της κίνησης ή της στάσης του σώματος, που θα οδηγούσαν σε μια καρικατούρα γυναικείας φιγούρας. Έχει εξαιρετικά φροντισμένες λεπτεπίλεπτες κινήσεις, βλέμμα που σκιαγραφεί τις λέξεις και παράλληλα ένα ισχυρό κομμάτι αρρενωπότητας που υποσημειώνει πως ο νεκρός εραστής της κόμισσας βρίσκεται διαρκώς εντός της και τη στοιχειώνει. Είναι αξιοσημείωτη η προσήλωση του ηθοποιού και ο ακριβής, χειρουργικός τρόπος ελέγχου των εκφραστικών του μέσων και του σκηνικού χώρου.

Ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης αναδεικνύει τις εξάρσεις και εντάσεις του κειμένου, βάζοντας τον ηθοποιό να σαρώνει τη γυμνή σκηνή, επιδιδόμενος σε μια σωματική αποτύπωση του ψυχικού άλγους. Συχνά σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές και την επόμενη στιγμή στον τοίχο, στο βάθος της σκηνής. Η ποιητικότητα του λόγου μετασχηματίζεται σε μεστές εικόνες (εξαιρετικό το φινάλε με το ξαπλωμένο γυμνό σώμα που «απελευθερώνεται» από το φόρεμα που το περιορίζει), χωρίς να υπάρχουν σκηνικά, μουσικές, ήχοι, φωτιστικά τρικ. Ένα θέατρο ουσιαστικό, που συγκινεί με την απλότητα του.»

Επί σκηνής – το θέατρο στο διαδίκτυο

Πηνελόπη Χριστοπούλου, «Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη»

Σάββατο, 10 Νοέμβριος 2012

«…Ο Αναστάσης Ροϊλός (Κόμισσα Σερπιέρι) έχει έναν εσώτερο μονόλογο και ένα ανεξάντλητα εκφραστικό σώμα, ώστε να συμβαδίζει με το κείμενο και τη διάθεση που απαιτείται μετατρέποντας τον θεατή σε «δεσμώτη του» … Φαίνεται να είναι τόσο εξοικειωμένος με το περιβάλλον του έργου, ώστε να γίνεται μέρος του. Μια όμορφη παρουσία που εξωτερικεύει την δική του εσωτερική φωνή δίχως να αλλοιώνει τον χαρακτήρα του έργου. Πρόκειται για μια εκλεκτή παράσταση για απαιτητικό κοινό, λάτρεις της ποίησης, του θεατρικού λόγου και της επιθυμίας του λόγου.»

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, Αχιλλέας Ψαλτόπουλος

«Η Ψυχοπάθεια στην Κοινωνία και τον Έρωτα»

Στήλη: Περί Ονου Σκιάς(36), aggelioforos.gr, Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

«… ο Κωνσταντινίδης (αντι)παρέθεσε την δική του λιτότητα και αυστηρότητα και κέρδισε τις εντυπώσεις, σε μια μεστή δουλειά που απέφυγε τους εύκολους εντυπωσιασμούς. Σε μια άδεια μαύρη σκηνή κίνησε εμπνευσμένα τον εξαιρετικό ηθοποιό του Αναστάση Δ. Ροϊλό, με μόνη μουσική υπόκρουση το θρόισμα του υπέροχου ταφταδένιου φορέματος της Έλενας Κώτση και δημιουργώντας με τους φωτισμούς της ίδιας, εικόνες σπάνιας μινιμαλιστικής αισθητικής. Έτσι ο Ροϊλός μετασχηματιζόταν διαρκώς και κομψά από Λίβια σε Φραντς και αντίστροφα, αφού στον τέλειο έρωτα, οι δύο πορεύονται πια σε σάρκα μία. Ο Κωνσταντινίδης πίστεψε στη δυναμική του κειμένου και τις ερμηνευτικές ικανότητες του ηθοποιού του και βγήκε νικητής σ’ έναν δύσκολο αγώνα. »
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Έκθεση σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών στην Καλλίφυτο

Δράμα – Έκθεση σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών στην Καλλίφυτο
image_print

Για πρώτη φορά στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει εικαστικές δημιουργίες σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών.

Η ομαδική έκθεση με τίτλο «Συμπόσιο Τέχνης & Επιστήμης: Κίνα – Κοζάνη – Θεσσαλονίκη – Δράμα» θα φιλοξενηθεί στο Κοινωφελές Ίδρυμα – Πνευματικό Κέντρο «Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαϊτζίδης» στην Καλλίφυτο Δράμας.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Memorandum Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με το Κινεζικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών της Guiyang.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του πολιτιστικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, μέσα από τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και την ανταλλαγή καλλιτεχνικών εμπειριών.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις δύο αίθουσες τέχνης του Ιδρύματος και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 12 Ιουνίου έως και την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 18:00, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά της η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 έως τις 21:00.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Νικόλαος Κογιουμτσής, τα μέλη του Δ.Σ. και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Πολύνα Γ. Μπανά, προσκαλούν τους Δραμινούς να επισκεφθούν την έκθεση, τόσο στα εγκαίνια όσο και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της.

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη δυνατότητα γνωριμίας με τη σύγχρονη κινεζική εικαστική σκηνή και μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία για το κοινό της περιοχής.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελευθέρια 2026: Οι Σέρρες γιορτάζουν 113 χρόνια από την απελευθέρωσή τους

Σέρρες – Ελευθέρια 2026 για τα 113 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης
image_print

Με λαμπρότητα και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ο Δήμος Σερρών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο τιμούν τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις «Ελευθέρια 2026» ξεκινούν την Τετάρτη 10 Ιουνίου και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026, αναδεικνύοντας την ιστορική διαδρομή των Σερρών και τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες για την ελευθερία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και ιστορικές δράσεις για όλες τις ηλικίες, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου. Το πρωί, στον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώ το βράδυ, στο Ηρώο Σερρών, οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με επετειακή συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουνίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαγδαληνή Μπάρμπα.

Η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, δήλωσε:

«Φέτος, οι εκδηλώσεις “απλώνονται” σε περισσότερες γειτονιές της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στον εορτασμό. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να αναβιώσουμε και να ενισχύσουμε τον θεσμό των “Ελευθερίων”, καθιστώντας τον κάθε χρόνο ακόμη πιο δυναμικό και εξωστρεφή. Καλώ όλες τις Σερραίες, όλους τους Σερραίους και τους επισκέπτες της πόλης μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη σημαντική επέτειο».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαγδαληνή Μπάρμπα, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου και του ΔΗΠΕΘΕ για τη συμβολή τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών «Ελευθερίων».

Η κ. Μπάρμπα τόνισε:

«Μέσα από ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων, επιδιώκουμε να αναδείξουμε την ιστορική σημασία της επετείου της Απελευθέρωσης των Σερρών, αλλά και να δημιουργήσουμε ουσιαστικές ευκαιρίες συμμετοχής για όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους».

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν συναυλίες, παιδικές δράσεις, μουσικές βραδιές στις γειτονιές, εκθέσεις, αφιερώματα, θεατρικά και χοροθεατρικά δρώμενα, καθώς και οι επίσημες θρησκευτικές και επετειακές εκδηλώσεις.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα τελεστεί δοξολογία για την Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και του Ελληνικού Στρατού.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το ίδιο βράδυ, στις 21:00, με επετειακή συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Ηρώο Σερρών.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026

21:00: Συναυλία με τους Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργη Χριστοδούλου, Γιάννη Καμπανταϊδη, Alfred Ruci, Bledi Telha, στην Τεχνητή Λίμνη Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026

21:00: «Μουσικά ταξίδια στις γειτονιές της πόλης», με το μουσικό σχήμα «Cantare», στο θεατράκι της Καλλιθέας.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2026

11:00: Παιδικό Φεστιβάλ Χρωμάτων, στο πάρκο του ΙΚΑ (τα χρώματα και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ).

Κυριακή 14 Ιουνίου 2026

21:00: Μια βραδιά soul, pop & jazz, με σπουδαίους Σερραίους  μουσικούς (Ελένη Βαλέντη, Φάνη Ασβεστά, Γιάννη Αρτζόγλου, Χρήστο Κωνσταντινίδη), στο αίθριο του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης».

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026

21:00:  «Μουσικά ταξίδια στις γειτονιές της πόλης», με το μουσικό σχήμα «ΦΩ.Ν.Ε.Σ», στην πλατεία Ειρήνης.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2026

19:00: «Παιδικό καφενείο», με ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η δράση: «Απλώνω ευτυχία- Δυναμώνω την ΦΛΟΓΑ της καρδιάς», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, στο πάρκο του ΙΚΑ.

Τετάρτη 17 Ιούνιου 2026

21:00: «Μουσικά ταξίδια στις γειτονιές της πόλης»,  με το μουσικό σχήμα «Cantare», στην πλατεία στο Κατακονόζι. Με τη συμμετοχή του προγράμματος «Βreaking Ιsolation».

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026

21:00: Αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλο, στο αίθριο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης».

Κυριακή 21 Ιούνιου 2026

21:00: «Μουσικά ταξίδια στις γειτονιές της πόλης», με το μουσικό σχήμα «ΦΩ.Ν.Ε.Σ», στα Κάτω Καμενίκια. Με τη συμμετοχή του προγράμματος «Βreaking Ιsolation».

Δευτέρα 22  Ιουνίου 2026

20:30: «Στα βήματα του μικρού Γεράσιμου – Η Εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων – Απελευθέρωση της Μακεδονίας» , σε συνδιοργάνωση με  την  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Σερρών, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών  Ν. Σερρών (ΣΕΑΝ) και τον Σύλλογο Μακεδονομάχων και Απογόνων Ν. Σερρών, στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ (πρώην Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη).

  • Αναβίωση της μάχης – Θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σερρών. 
  • Μουσική Συναυλία – Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “The Voices”, του Ωδείου Σερρών Βασίλη Ταπέ.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2026

20:00: Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας του Πρότυπου Εργαστηρίου Φωτογραφίας  του Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ Σερρών στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Τέχνης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς (Εθνικής Αντίστασης 34). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουνίου 2026, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-21:30.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

21:00: «Κι επιτέλους ήρθε η ώρα ν’ ανταμώσουμε» – Μουσική συναυλία με τους Παναγιώτη Αϊβαζίδη, Γιάννη Καμπανταϊδη, Ελένη – Μελίνα Μπιτζίδου, Χρήστο Δανά , Άγγελο Αθανασιάδης & Αιμιλία Χαλκιά, στην Τεχνητή λίμνη της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων. 

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026

19:30: ΑΡΤΙΟ ΕΙΚαστική ΠΑΙδική ΕΛΕΥΘερία – Εργαστήρια και Δραστηριότητες στον αύλειο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Σερρών «ΑΡΤΙΟ».

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

21:00: «Η Πριγκίπισσα και ο βάτραχος»- Χοροθεατρική Παράσταση της Σχολής Χορού του Δήμου Σερρών, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Κυριακή 28 Ιουνίου 2026

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων.

20:00: Επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτης, σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών. Κεντρική ομιλήτρια η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα με θέμα «29 Ιουνίου 1913 – Το Εθνικόν Πάσχα των Σερραίων».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία από τη νεανική χορωδία «Αγγέλων Φωνές», με τη συμμετοχή της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής του Μαξίμειου Πνευματικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτης, στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού και Προσκυνηματικού Ναού των Αγίων Θεοδώρων.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026

10:00: Δοξολογία για την Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών. 

10:30: Κατάθεση Στεφάνων στον Ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας. 

11:00: Παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και του Ελληνικού Στρατού.

21:00: Επετειακή συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, στο Ηρώο Σερρών.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθερούπολη: Στο Κτήμα Δροσιά ο Αριστοτέλης Ρήγας με το «Ιδέα δεν έχω»

Αριστοτέλης Ρήγας – Παράσταση «Ιδέα δεν έχω» στην Ελευθερούπολη Καβάλας
image_print

Ο γνωστός stand-up comedian και μουσικός Αριστοτέλης Ρήγας έρχεται στο Κτήμα Δροσιά, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, με την τέταρτη προσωπική του παράσταση «Ιδέα δεν έχω».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου, με ώρα έναρξης 21:30 και διάρκεια 100 λεπτά.

Πρόκειται για μια βραδιά stand up comedy και μουσικής κωμωδίας, με το χαρακτηριστικό ευφυές χιούμορ, τα καταιγιστικά λογοπαίγνια και τη σατιρική ματιά του Αριστοτέλη Ρήγα.

Πληροφορίες παράστασης

Τοποθεσία: Κτήμα Δροσιά – Μπουζίνα
Ημερομηνία: Παρασκευή 12 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Διάρκεια: 100 λεπτά
Προπώληση: 10 ευρώ
Ταμείο: 12 ευρώ
Εισιτήρια: https://tinyurl.com/wbtjv26y

Η νέα δουλειά του Αριστοτέλη Ρήγα

Ο Αριστοτέλης Ρήγας επιστρέφει με την τέταρτη ολοκληρωμένη του δουλειά, μετά από sold-out εμφανίσεις στην Αθήνα και περιοδείες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.

Γνωστός για το ευφυές χιούμορ του, τα λογοπαίγνια και τη σατιρική του προσέγγιση, παρουσιάζει μια παράσταση που συνδυάζει stand up comedy, μουσική κωμωδία και κοινωνική παρατήρηση.

Ο δημιουργός του δημοφιλούς podcast και YouTube show «Είμαι Υπέρ» φέρνει στο Κτήμα Δροσιά μια παράσταση οικεία, ανατρεπτική και διαφορετική, με τη δική του προσωπική ματιά.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en