Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 80% των μαθητών Λυκείου συνεχίζουν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα

Έρευνα για τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με την οποία 4 στους 5 μαθητές (80%) έχουν εξωσχολική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Λυκείου, παρουσίασε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσής του,

Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρία PALMOS ANALYSIS και αφορούσε τον “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της κρίσης. Σύμφωνα με αυτή ο κύριος όγκος των μαθητών που δεν συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις προέρχονται από χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας αποτέλεσε το στοιχείο, ότι ακόμα και οικογένειες με εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα που φτάνει τα 500 ευρώ μηνιαίως κατά 35% παρέχουν στα παιδιά τους εκπαιδευτική υποστήριξη εκτός σχολείου, ενώ το ποσοστό αυτό γίνεται συντριπτικό και φτάνει το 94% για οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα πάνω από 2.000 ευρώ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ) από τις 11 Δεκεμβρίου 2013 – 19 Ιανουαρίου 2014 σε όλη τη χώρα σε δείγμα 534 γονείς και κηδεμόνες αποφοίτων Ενιαίου Λυκείου της τελευταίας πενταετίας (από το 2009 και μετά), άνδρες και γυναίκες.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων το 84% των μαθητών στις αστικές και ημιαστικές περιοχές κάνει φροντιστήριο ενώ το πσοσοστό αυτό μειώνεται στο 70% στις αγροτικές περιοχές.

Τους μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις βράβευσαν μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, η ευρωβουλευτής και επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρόδη Κράτσα, ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών καθηγητών και καθηγητής Ιατρικής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και ο βουλευτής της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Μίμης Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε και το Δ.Σ των φροντιστών του νομού Δωδεκανήσου για την πραγματικά εξαιρετική πρωτοβουλία του να παρέχει εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και on line εκπαίδευση στους μαθητές της ακριτικής Τήλου.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας με τους πολίτες να προτιμούν τις εξόδους τους ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι Καβαλιώτες αλλά και Έλληνες πολίτες από άλλες πόλεις που επισκέπτονται την Καβάλα αλλά και οι Βαλκάνιοι τουρίστες που προσέρχονται καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιπρόεδρος Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς, οι τιμές των καυσίμων έχουν δείξει κάποιες αυξομειώσεις κατά καιρούς παρόλα αυτά αισιόδοξοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων για την κίνηση μέσα στο καλοκαίρι ιδίως μετά την προσέλευση των τουριστών από γειτονιές χώρες οι οποίοι κατά  βάση ταξιδεύουν οδικώς.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη η παραλία Οφρυνίου για να υποδεχτεί το μεγάλο κύμα των επισκεπτών

Αρκετά βήματα και αρκετές ενέργειες γίνονται τους τελευταίους μήνες με απότερο σκοπό την τουριστική ανάπτυξη περιοχών του Δήμου Παγγαίου. Όπως μάλιστα δήλωσε στο ENA CHANNEL, η αντιδήμαρχος τουρισμού, κ. Όλγα Απατζία, φέτος η αρμόδιοι φορείς συμμετείχαν σε εκθέσεις τουρισμού σε Βαλκανικές χώρες με τους επισκέπτες της έκθεσης να δίχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις περιοχές του Δ. Παγγαίου.

 

Την ίδια ώρα, φορείς του Δήμου Παγγαίου αλλά και επαγγελματίες δήλωνουν έτοιμοι να υποδεχτούν το κύμα των τουριστών με τις προετοιμασίες ωστόσο να συνεχίζονται.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en