Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μέτρα προστασίας για τα αεροπλάνα και τα πλοία

image_print

Πώς θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνο

Σε ό,τι αφορά στις αερομεταφορές του εσωτερικού:

  • Η επιβίβαση γίνεται τμηματικά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Όπου υπάρχουν γέφυρες επιβίβασης, η επιβίβαση γίνεται μόνο από την εμπρόσθια θύρα.
  • Όπου είναι εφικτό, οι επιβάτες μετακινούνται από την αίθουσα αναμονής στο αεροσκάφος πεζοί.
  • Όπου χρησιμοποιείται λεωφορείο πίστας, τηρείται το όριο του 50% της χωρητικότητάς του.
  • Συσκευασίες με νερό, αντισηπτικό και σνακ βρίσκονται τοποθετημένες στην είσοδο του αεροσκάφους ή στην πύλη επιβίβασης, ώστε οι επιβάτες να τις παραλαμβάνουν χωρίς παρέμβαση τρίτου.
  • Αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, το αεροσκάφος πρέπει να υποβάλλεται σε καθαρισμό καμπίνας με ενισχυμένο πρόγραμμα αντισηψίας, πριν παραδοθεί για τη συνέχιση των πτήσεών του.

Την ίδια στιγμή, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία και παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την Ελληνική Επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59, ενώ επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων, η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία ισχύει έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παραμένει σε ισχύ, έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη ευρωπαίων πολιτών.

Πώς θα ταξιδεύουμε με πλοίο

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις με πλοίο οι κανόνες προβλέπουν τα εξής:

  • Τον καθορισμό του μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου, ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες.
  • Τη θερμομέτρηση και τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση στο πλοίο και τη διατήρησή του με μέριμνα της ακτοπλοϊκής εταιρείας. Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο και σε ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
  • Τη διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους χώρους του πλοίου.
  • Τη χρήση κάθε καμπίνας από 1 άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑΜεΑ με τον συνοδό τους.
  • Τη χρήση μάσκας (συνίσταται η υφασμάτινη) από επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
  • Την ειδική διάταξη των επιβατών σε αεροπορικά καθίσματα (ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω).
  • Την θερμομέτρηση και την υποβολή ειδικής δήλωσης υγείας, πριν την αναχώρηση, για τους επιβάτες πλοίων διεθνών πλόων στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας.
  • Την ενημέρωση των επιβατών για τα μέτρα με έντυπο φυλλάδιο του ΕΟΔΥ, καθώς ενημερωτικά spot και ηχητικά μηνύματα.
  • Την ειδική εκπαίδευση των πληρωμάτων.
  • Την εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας και την ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου.
  • Την καθαριότητα και την απολύμανση των πλοίων.
  • Τον αερισμό και τον κλιματισμό των πλοίων.
  • Την διαχείριση ύποπτου περιστατικού (απομόνωση σε ειδικό χώρο, αποβίβαση στο επόμενο λιμάνι το οποίο διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό για τη διαχείριση του, ιχνηλάτηση επαφών κλπ)
  • Τους κανόνες λειτουργίας των σημείων εξυπηρέτησης επιβατών (μπαρ, εστιατόρια, τραπεζαρίες).

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικο κλαίει αβοήθητο στο δρόμο, συνελήφθη η μητέρα του

image_print

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 47χρονη μητέρα, υπήκοος Ιράκ, μετά τον εντοπισμό του 13χρονου παιδιού της να βρίσκεται μόνο του και να κλαίει σε δρόμο της Τούμπας.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν περίοικος αντιλήφθηκε το ανήλικο παιδί χωρίς την παρουσία ενήλικα και ειδοποίησε τις Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τούμπας – Τριανδρίας, οι οποίοι προχώρησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης και στον εντοπισμό της μητέρας του παιδιού.

Σε βάρος της 47χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το παιδί παραδόθηκε σε συγγενικό πρόσωπο, όπου και φιλοξενείται προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

image_print

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 ανοίγει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του e-ΕΦΚΑ, με στόχο την κάλυψη διαθέσιμων θέσεων που προέκυψαν από αδιάθετες επιταγές.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας, δίνοντας τη δυνατότητα στους δικαιούχους να διεκδικήσουν τις διαθέσιμες επιταγές για τη συμμετοχή παιδιών στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων ξεπεράσει τον αριθμό των διαθέσιμων επιταγών, η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση και την κατάταξη των αιτούντων.

Η διαδικασία θα ακολουθήσει τα κριτήρια που προβλέπονται στην ισχύουσα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Ο e-ΕΦΚΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν την αίτησή τους μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς η διαδικασία αφορά αποκλειστικά την κάλυψη των θέσεων που παρέμειναν διαθέσιμες από αδιάθετες επιταγές.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Επιχείρηση για απομάκρυνση παράνομων καταυλισμών Ρομά

image_print

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Χανιά, με στόχο την απομάκρυνση ατόμων από παράνομους καταυλισμούς που είχαν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Οι παρεμβάσεις των αρχών επικεντρώνονται σε σημεία όπου είχαν εγκατασταθεί πρόχειροι καταυλισμοί Ρομά, μεταξύ των οποίων η Σούδα, η Νέα Χώρα και οι Άγιοι Απόστολοι.

Πρόκειται για περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, καθώς συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και παραθεριστών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για περαιτέρω έλεγχο.

Παράλληλα, στα σημεία των παρεμβάσεων βρίσκονται συνεργεία του Δήμου Χανίων, τα οποία συνδράμουν στις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των χώρων μετά την απομάκρυνση των καταυλισμών.

Οι αστυνομικές και δημοτικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται σε διαφορετικά σημεία της ευρύτερης περιοχής των Χανίων.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και η βελτίωση της εικόνας περιοχών που παρουσιάζουν αυξημένη επισκεψιμότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en