Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σωρεία διαρρήξεων διέπραξε σπείρα στην Καβάλα – Συνολική λεία 36.000 €

image_print

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασϕάλειας του Τμήματος Ασϕάλειας Καβάλας μία ληστεία, δέκα διαρρήξεις σπιτιών και τέσσερις απόπειρες, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Καβάλας, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος – Νοέμβριος του 2012, από τα μέλη εγκληματικής ομάδας.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά (7) μελών της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραϕία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Πρόκειται για έξι (6) αλλοδαπούς, υπηκόους Γεωργίας, ηλικίας 21, 27, 27, 35, 37 και 40 ετών και έναν 18χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Μάιος – Νοέμβριος 2012 τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους σαν ομάδα, με διαϕορετικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας πάντοτε την ίδια μεθοδολογία και δρώντας πρωινές ώρες, διέρρηξαν στην πόλη της Καβάλας δέκα (10) οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες τέσσερις (4). Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αϕαίρεσαν συνολικά:

Πλήθος χρυσαϕικών – κοσμημάτων

7 ηλεκτρονικές συσκευές

3 ϕορητούς υπολογιστές

2 εικόνες αγίων

Το χρηματικό ποσό των 3.840

Προέκυψε επίσης ότι την 7-11-2012 κατά την διάρρηξη οικίας στην Καβάλα, ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας την 58χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια και με απειλές για την σωματική της ακεραιότητα, αϕαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα (1) κινητό τηλέϕωνο και διάϕορα χρυσαϕικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Η συνολική λεία της ομάδας, από την παραπάνω εγκληματική δράση, ξεπερνά τις 36.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ οι τρεις δράστες, ηλικίας 40, 21 και 18 ετών έχουν απασχολήσει επίσης, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της νομιμοποίησης εσόδων.

Η δικογραϕία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας. Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασϕάλειας Καβάλας για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας και τυχόν εμπλοκής σε αυτήν άλλων ατόμων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα : Λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων

image_print

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί στους ιδιοκτήτες οικοπέδων για τον καθαρισμό των χώρων τους, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.

Οι ιδιοκτήτες οφείλουν να προχωρήσουν στην κοπή χόρτων και κλαδιών, καθώς και στην απομάκρυνση όλων των εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων που ενδέχεται να συμβάλουν στην εκδήλωση ή την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς.

Για το θέμα μίλησε στην κάμερα του Ena Channel ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, κ. Κυριάκος Σταυρίδης, ο οποίος τόνισε ότι ήδη έχουν κατατεθεί στον Δήμο καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα ιδιωτών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η εξέταση των καταγγελιών και, όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Παράλληλα, ο Δήμος θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού των οικοπέδων, με το κόστος να επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες.

«Θα εξετάσουμε αυτές τις καταγγελίες από τη Δευτέρα και θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα, καθώς και τα έξοδα των εργασιών που θα ακολουθήσουν», δήλωσε ο κ. Σταυρίδης

DNews Widget
Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

Καβάλα: «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο Κάστρο

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο Κάστρο Καβάλας από την Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου
image_print

Η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει στην Καβάλα το εμβληματικό έργο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη.

Η παράσταση θα ανέβει στο Κάστρο Καβάλας, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις 20:00.

Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Ρήγας, σε κείμενο της Έλενας Αγγελοπούλου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, που από το 1956 έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών και συνεχίζει να μιλά για το δικαίωμα στο όνειρο, στη γνώση και στη διεκδίκηση.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο Μέλιος, ένα παιδί που μέσα από κοινωνικές αντιξοότητες διεκδικεί το δικαίωμά του στη μάθηση.

Ο ήρωας του Λουντέμη παλεύει ενάντια στις παλιές αντιλήψεις, αντιστέκεται στο άδικο και ονειρεύεται έναν κόσμο γεμάτο δικαιοσύνη, αγάπη και ελπίδα.

Η παράσταση παρουσιάζεται ως ένας ύμνος στον μαθητή, τον εκπαιδευτικό και το σχολείο, με έντονα στοιχεία συγκίνησης, τρυφερότητας και ανθρωπιάς.

Σύμφωνα με το σημείωμα του σκηνοθέτη, η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου μεταφέρει στη σκηνή το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, κρατώντας αυτούσια την πλούσια συναισθηματικά γλώσσα του συγγραφέα και τις εικόνες ενός παιδιού που διεκδικεί το δικαίωμα να ονειρεύεται.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πρίσκας, Βασίλης Σάβλας, Κώστας Σπανός, Θάνος Τζιόβας, Ορέστης Τουλιάτος, Μιλένα Τούμπα, Βασίλης Τσόρλαλης και Αντρέας Φουντουλίδης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ στην προπώληση και 13 ευρώ στο ταμείο, ενώ η προπώληση γίνεται μέσω more.com.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνεργάτη

Καβάλα – Κάλεσμα συνταξιούχων σε συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνεργάτη
image_print

Σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Καβάλα καλούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 10:30, στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Στην ανακοίνωσή τους, οι συνταξιουχικές οργανώσεις τονίζουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους, όπως, όπως αναφέρουν, κάνουν δεκάδες οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι συνταξιούχοι ζητούν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματά τους και απορρίπτουν την πολιτική των επιδομάτων, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» και για συνέχιση αντισυνταξιουχικών πολιτικών.

Όπως υποστηρίζουν, μετά από 15 χρόνια περικοπών στις συντάξεις, η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε πραγματικές αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στην επιστροφή δώρων και αναδρομικών, καθώς και στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους συνταξιούχους.

Οι οργανώσεις ασκούν κριτική στην προσωρινή επιδοματική πολιτική, τονίζοντας ότι δεν δίνει ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι οι συντάξεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών και καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στην Καβάλα και σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σε Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Καβάλα 

στις 15 Ιούνη ημέρα Δευτέρα 

και ώρα 10:30 

στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζουμε τον αγώνα με συγκέντρωση στην Καβάλα όπως κάνουν δεκάδες οργανώσεων σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε  μέχρι τη δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων μας. Απορρίπτουμε την κοροϊδία των επιδομάτων, την προπαγάνδα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, όλα τα ψέματα και τις μισές αλήθειες που χρόνια και χρόνια επαναλαμβάνονται από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή για να δικαιολογήσουν τις αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές τους που έχουν καταστήσει τη ζωή μας δραματική.

Αυτές φέρουν ακέραια την ευθύνη, που με τις αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές τους πολιτικές έφθασαν τη ζωή μας στον πάτο, οι συντάξεις μας δεν φθάνουν για δέκα ημέρες και η κυβέρνηση σήμερα προσπαθεί να μας πείσει ότι μας δίνει αυξήσεις και ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Όλοι όσοι κυβερνήσατε επικαλείστε τα δημοσιονομικά ελλείμματα, όταν από τις περικοπές μας εισπράττετε 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όταν τα πρωτογενή πλεονάσματα από τη δυστυχία μας έφθασαν πέρσι τα 11,5 δισ. και φέτος 4,4 δισ. το πρώτο 3μηνο του έτους.

Αντί η κυβέρνηση μετά από 15 χρόνια περικοπών στις συντάξεις, να δώσει πραγματικές αυξήσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, τα πληρωμένα δώρα, τα αναδρομικά του 11μηνου, να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης σε όλους τους συνταξιούχους, προχώρησε για μία ακόμη φορά στη γνωστή της προσωρινή επιδοματική πολιτική κοροϊδία με εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια αυξάνοντας τα 250 ευρώ του περασμένου Νοεμβρίου σε 300 ευρώ.

Θεωρούμε όλη αυτή τη διαδικασία μια κοροϊδία με την οποία μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τους δικούς της λόγους, αλλά για τους συνταξιούχους και τη ζωή τους, όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία και αποτελούν ένα ακόμη εμπαιγμό για τη χειροτέρευση της ζωής τους.

Γι’ αυτό δίνουμε συνέχεια στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις στην Καβάλα και σε όλη τη χώρα, γιατί όλα τα προβλήματα έχουν κάνει την ζωή μας αφόρητα δύσκολη και είναι εδώ.   

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη λογική αυτή, εμείς πληρώσαμε στο ακέραιο τις ασφαλιστικές μας εισφορές, που όλες οι κυβερνήσεις τις έριξαν στη χοάνη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τα οποία οι ίδιες δημιούργησαν.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν στο όνομα της πολεμικής οικονομίας, των πολέμων που σφαγιάζουν τους λαούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν θα περιμένουμε λύσεις παρά με τη μαζικότερη, μαχητικότερη συμμετοχή στους αγώνες, περισσότερο μαζικά και δυναμικά από κάθε φορά.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en