Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συχνές οι βλάβες στο σύστημα θέρμανσης σχολείων – Πετρόπουλος | «Θα προλάβουμε να τις διορθώσουμε όλες»

Ατέλειωτα μοιάζουν τα προβλήματα στα σχολεία, ειδικότερα στα συστήματα θέρμανσης αυτών. Πριν από μία εβδομάδα, σε σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης του Γυμνασίου και του Λυκείου των Κρηνίδων. Η συντήρηση που γίνεται σε κάθε σχολείο, αποκαλύπτει νέα προβλήματα. Ευτυχώς μικρότερης έκτασης. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας κ. Πέτρος Πετρόπουλος τα βάζει με την ατυχία (λόγω των συχνών βλαβών) αλλά διαβεβαιώνει: «Όλα τα σχολεία θα είναι ζεστά με τα πρώτα κρύα».

Εντελώς συμπτωματικά, κατά την υπηρεσία, διαπιστώθηκε σοβαρή ζημιά στο σύστημα θέρμανσης των δύο σχολείων των Κρηνίδων. Ο κ. Πετρόπουλος έχει ήδη δεσμευτεί για την αλλαγή αυτού, μια δαπάνη που υπολογίζεται στις 10.000 ευρώ. Η απόφαση για την έναρξη των εργασιών θα παρθεί άμεσα κι αυτές θα γίνουν πριν το τέλος του μήνα. Οι εργασίες δεν θα είναι πολυήμερες. Ίδια παρέμβαση έγινε το Καλοκαίρι στο σύστημα θέρμανσης του 6ου Λυκείου, σχολείο που εξυπηρετεί και το Μουσικό. Ταυτόχρονα ζημιές στο σύστημα θέρμανσης έχουν προκύψει στο 1οΓυμνάσιο, 1ο Λύκειο και 3ο Λύκειο. «Θα προλάβουμε και θα τις διορθώσουμε όλες» ισχυρίζεται ο κ. Πετρόπουλος.

Στο μεταξύ εκτός από τα προαναφερθέντα προβλήματα, η ίδια σχολική επιτροπή ικανοποιεί μεγάλο αριθμό αιτημάτων για την παραχώρηση σε ομάδες- συλλόγους- Δημωφέλεια σχολικών χώρων (συνήθως γυμναστηρίων). Η πιο πρόσφατη ομόφωνη απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων:

*Α.Ο. Αμυγδαλεώνα: το Κλειστό Γυμναστήριο του Σχολείου Κρηνίδων για την διεξαγωγή προγράμματος πετοσφαίρισης από 06/09/2018 έως 31/05/2019.

*∆ημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «∆ημωφέλεια»: το Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Κρηνίδων για την διεξαγωγή προγράμματος «Άσκηση εργαζομένων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους» από 01/10/2018 έως 31/05/2019.

*∆ημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «∆ημωφέλεια»: το Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας για την διεξαγωγή προγράμματος «Αγώνες Μπάσκετ στο πλαίσιο του 32ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ ∆ημοτικών Σχολείων ∆ήμου Καβάλας» από 01/03/2019 έως 31/05/2019.

*∆ημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «∆ημωφέλεια»: την αίθουσα γυμναστικής του 1ουΓυμνασίου Κρηνίδων για την διεξαγωγή προγράμματος«Άθληση για Όλους – Πρόγραμμα Αθλητισμός και Γυναίκα» από 01/10/2018 έως 31/05/2019.

*Μουσικό Σωματείο Συν Ω∆ΗΠΟΡΟΙ: χώρο του Μουσικού Σχολείου για τις πρόβες της χορωδίας από 03/10/2018 έως 31/06/2019 κάθε ∆ευτέρακαι ώρες 18:30 έως 21:00.

*Σύλλογος Ποντίων Κρηνίδων «Το Βυζάντιο»: την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου για παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.

*Αθλητικός Σύλλογος Μακεδόνες Κρηνίδων «Το Βυζάντιο»: το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων για αθλοπαιδιές από 01/09/2018 έως 16/06/2019.

*Αθλητικό Παλαιστικό Κέντρο ∆ήμου Φιλίππων Μέγας Αλέξανδρος: το Γυμναστήριο Κρηνίδων για προπονήσεις των αθλητών του Συλλόγου από 15/09/2018 έως 15/06/2019.

*Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων: την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το Γυμναστήριο των σχολείων Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων για τις δράσεις του Συλλόγου από 1/10/2018 έως 31/05/2019.

*Αθλητικό Σύλλογος ΑΟΚ (Τμήμα ποδοσφαίρου) : το Γυμναστήριο του 1ου και 2ουΕΠΑΛ Καβάλας για τις προπονήσεις του συλλόγου από 1/10/2018 έως 31/5/2018.

*Κέντρο Γλωσσομάθειας EUROPALSO : το σχολικό κτίριο του 4ου Γυμνασίου για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας ESB κατά τις μέρες : Σάββατο 15 & Κυριακή 16 ∆εκεμβρίου 2018.

*Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας (ΑΣΕΑΚ) : το γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Καβάλας για την 2η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α1 Γυναικών Β’ Εθνικής Ανδρών.

*Το τμήμα Φυσικής Αγωγής ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις προπονήσεις του Συλλόγου.

*Ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Καβάλας για τις δραστηριότητες του συλλόγου (γυμναστική).

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Νέα Δημοκρατία: Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη»

Τη σημασία ανάδειξης μιας ισχυρής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της Κυριακής, υπογραμμίζει με δήλωσή του ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Με την τελευταία – από μια σειρά – οπτικοποιημένη παρέμβασή του ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρεται στην διπλή πτυχή της μεθαυριανής εκλογικής διαδικασίας και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν, με την ψήφο τους, την κυβερνώσα παράταξη και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Δυο διαστάσεις, εξίσου σημαντικές, έχουν οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η πρώτη, η ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς στην Ευρώπη κρίνονται πολλά για τη χώρα μας την επόμενη πενταετία. Ψηφίζουμε για να είναι η χώρα μας ισχυρή στις Βρυξέλλες. Για να ακούγεται δυνατά η φωνή της.

Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να πρωταγωνιστήσουμε, ως Ελλάδα, στις επόμενες μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις, όπως η δημιουργία Κοινού Αμυντικού Ταμείου και η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Φίλες και φίλοι.

Υπάρχει φυσικά και η εσωτερική διάσταση.

Η αντιπολίτευση μας “πετάει το γάντι”, μετατρέποντας τις Ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της Κυβέρνησης, κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως Νέα Δημοκρατία “σηκώνουμε το γάντι” και ζητάμε από εσάς, τους πολίτες, να στείλετε με την ψήφο σας μήνυμα σταθερότητας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας
για να προχωρήσουν τα επόμενα τρία χρόνια οι μεγάλες αλλαγές.

Σας καλώ να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία, επιλέγοντας έως 4 από τις 42 εξαιρετικές υποψήφιες και εξαιρετικούς υποψήφιους του Ευρωψηφοδελτίου μας.

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ο Δήμαρχος Θάσου για την διαβούλευση για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε στη Θάσο

Σχετικά με την διαβούλευση για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στη Θάσο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Παναγιώτη Αρχοντή και φιλοξενήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε τη διαβούλευση για τον τουρισμό που γίνεται στη Θάσο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Παναγιώτη Αρχοντή καθώς αναγνωρίζεται η Θάσος ως ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα και ως η Ναυαρχίδα του Τουρισμού της ΠΑΜΘ!!

Αναμένουμε στην πράξη να συνεχιστεί η συνεργασία μας με τον ίδιο ζήλο και διάθεση προς όφελος των κάτοικων και επισκεπτών του Νησιού μας!!!».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Διαμαρτυρία Συλλόγου ΑΜΕΑ για την συμπεριφορά οδηγού αστικού ΚΤΕΛ

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού του αστικού ΚΤΕΛ, ο οποίος αποβίβασε άτομο με αναπηρία από λεωφορείο της γραμμής λόγω αθεώρητου δελτίου μετακίνησης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του Υπουργείου, η θεώρηση των καρτών μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 (μέχρι τότε ισχύουν οι θεωρήσεις του 2023). Ωστόσο, τα ΚΤΕΛ, με δική τους αυθαίρετη οδηγία, υποστηρίζουν ότι οι κάρτες έπρεπε να θεωρηθούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2024.

Σε έναν φορέα που αναλαμβάνει δημόσιο μεταφορικό έργο, τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν την εικόνα τους, δημιουργούν εντάσεις και δεν βοηθούν στην προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων. Αντιθέτως, προβληματίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που χρησιμοποιούν τις δημόσιες μεταφορές. Ελπίζουμε στην αναθεώρηση αυτής της αυστηρής οδηγίας και στην ομαλοποίηση της αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en