Συνεχίζουν τα προβλήματα στο ΤΕΙ ΑΜΘ | Σε Δράμα και Ορεστιάδα οι έκτακτοι

Συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το ΤΕΙ ΑΜΘ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την αρχή της χρονιάς το ίδρυμα καθώς το κράτος αν και φτάνουμε κοντά στην ολοκλήρωση του ακαδημαικού έτους συνεχίζει να κωφεύει και να αδιαφορεί.
Αρχικά ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου κ. Χριστοφορίδης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της λίστας των εισακτέων στα τριτοβάθμια ιδρύματα σύμφωνα με την οποία δεν συντελούνται σημαντικές αλλαγές στον αριθμό εισακτέων στο ΤΕΙ. Ωστόσο αργότερα ερωτώμενος για το πρόβλημα με τους έκτακτους καθηγητές που αντιμετωπίζει το ίδρυμα εξήγησε πως στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα και πως όσοι ωρομίσθιοι προσελήφθησαν απορροφήθηκαν στα παραρτήματα του ΤΕΙ σε Δράμα και Ορεστιάδα αντίστοιχα όπου δεν υπήρχε καν μόνιμος καθηγητής ώστε να λειτουργήσουν τα τμήματα.
Τέλος αναφερόμενος στο φαινόμενο της υπερπληρότητας στις αίθουσες διδασκαλίας και την αναγκαστική απομάκρυνση φοιτητών που δε χωρούν παραδέχθηκε πως ισχύει και πως οφείλεται κυρίως στην σύμπτιξη μαθημάτων και εργαστηρίων.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Zdk5kJyKjk8&list=TLX_ph1nwZGnOl50V_Khllp7AHJfClEu_4[/youtube]