Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η δράση του Δήμου Καβάλας για την καθαριότητα στις γειτονιές της πόλης (video)

image_print

 

Στο περιγιάλι καβάλας βρέθηκε το πρωί της  Παρασκευή η δήμαρχος καβάλας Δήμητρα Τσανάκα συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Φίλιππο Φιλιππίδη    ώστε να επιβλέψουν από κοινού  τις εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού στη συνοικία του Περιγιαλίου, οι εργασίες γίνονται από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας ενώ αναμένονται να ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο .  Φορτηγά απορριμμάτων και εκσκαφικά μηχανήματα του δήμου απομακρύναν τα τελευταία μπάζα στην π[περιοχή του Περιγιαλίου.  

Η παρέμβαση άρχισε από τους κεντρικούς δρόμους της συνοικίας τις παλιές και νέες εργατικές κατοικίες  από την αρχή της εβδομάδας ενώ  από τη Δευτέρα, σειρά παίρνει ο οικισμός του Παληού. Σύμφωνα και με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στόχος του δήμου είναι η δράση αυτή να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε τα συνεργεία του δήμου να συνεχίσουν το έργο τους και σε  άλλες γειτονίες .

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνεργάτη

image_print

Με μαζική συμμετοχή συνταξιούχων από την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στην Πλατεία Καπνεργάτη η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του συνταξιουχικού κινήματος.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του εισοδήματός τους και διεκδίκησαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης, θέτοντας στο επίκεντρο των αιτημάτων τους την αποκατάσταση των απωλειών στις συντάξεις, την επιστροφή των αναδρομικών, την επαναφορά των δώρων και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους συνταξιούχους.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων υπογράμμισαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, καταγγέλλοντας τις πολιτικές που, όπως ανέφεραν, έχουν οδηγήσει σε σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια.

Στις τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι απορρίπτουν τη λογική των έκτακτων επιδομάτων και ζητούν μόνιμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι οι συντάξεις δεν επαρκούν πλέον για την κάλυψη των βασικών αναγκών πολλών νοικοκυριών. Παράλληλα, άσκησαν κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων ετών, υποστηρίζοντας ότι οι συνεχείς περικοπές και η ακρίβεια έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα τους απόμαχους της εργασίας.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις και το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας δίκαιες και μόνιμες λύσεις για τα προβλήματα των συνταξιούχων και καλώντας την Πολιτεία να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε σε αγωνιστικό κλίμα, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι θα παραμείνουν ενεργοί στις διεκδικήσεις τους μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12ο Συνέδριο Gaia Επιχειρείν: Η νέα γενιά της γεωργίας στο προσκήνιο

image_print

Η Ξάνθη βρέθηκε στο επίκεντρο του αγροτικού διαλόγου της χώρας, φιλοξενώντας το 12ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας. Με κεντρικό θέμα την ανανέωση των γενεών και την καινοτομία, το συνέδριο ανέδειξε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας: πώς η γεωργία θα γίνει ξανά ελκυστική για τους νέους ανθρώπους και πώς θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ελληνικής υπαίθρου τα επόμενα χρόνια.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ευρωπαϊκή και η ελληνική γεωργία καλούνται να προσαρμοστούν σε κλιματικές αλλαγές, δημογραφικές μεταβολές, αυξημένο κόστος παραγωγής και τεχνολογικές εξελίξεις, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η είσοδος νέων ανθρώπων στον αγροτικό τομέα αποτελεί προϋπόθεση για το μέλλον της παραγωγής. Η ανανέωση των γενεών δεν αφορά μόνο την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, αλλά και την εισαγωγή νέων ιδεών, δεξιοτήτων και σύγχρονων πρακτικών που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Αναστάσιος Τρυπιτσίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η καινοτομία και η ανανέωση των γενεών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι συνεταιρισμοί, οι νέες τεχνολογίες και η σύγχρονη Κοινή Αγροτική Πολιτική στη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού και παραγωγικού αγροτικού μοντέλου.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γραφειοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο για την είσοδο και την παραμονή των νέων στη γεωργία, ενώ ακολουθούν η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές και η περιορισμένη πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη. Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν ότι, παρά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, απαιτούνται ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για να καταστεί το αγροτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό και βιώσιμο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι παρεμβάσεις εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανώσεων και θεσμών. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας εργασίας Έρευνας και Καινοτομίας των Copa-Cogeca, Radu Mihailov, τόνισε τη σημασία της μεταφοράς γνώσης προς τους νέους παραγωγούς και τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι συνεταιρισμοί ως σύνδεσμος μεταξύ έρευνας, ακαδημαϊκής κοινότητας και παραγωγής. Το μήνυμα που κυριάρχησε ήταν ότι η καινοτομία πρέπει να φτάσει στον αγρό και να μετατραπεί σε πρακτικό εργαλείο για τον παραγωγό.

Σημαντική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων της ευρωπαϊκής αγροτικής κοινότητας. Ο αντιπρόεδρος της CEJA Young Farmers, Matteo Pagliarani, επεσήμανε ότι όταν οι νέοι άνθρωποι λαμβάνουν την κατάλληλη στήριξη μπορούν να δημιουργήσουν και να επενδύσουν στην ύπαιθρο, ενώ ο ευρωβουλευτής Herbert Dorfmann αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στις προσπάθειες για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών.

Από την πλευρά των τοπικών παραγωγικών φορέων, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η τοποθέτηση του προέδρου του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ξάνθης, Αμέτ Σινάν, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαρκή μείωση των ενεργών παραγωγών και στην ανάγκη να δημιουργηθούν συνθήκες που θα κρατήσουν ζωντανά τα χωριά και την παραγωγή στην ύπαιθρο. Παρόμοιο μήνυμα εξέπεμψε και ο γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ, Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της περιφέρειας και η στήριξη των νέων αποτελούν κλειδί για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.

Το 12ο Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ολοκληρώθηκε με το κοινό συμπέρασμα ότι η επόμενη ημέρα της γεωργίας θα κριθεί από την ικανότητα του τομέα να προσελκύσει νέους ανθρώπους, να αξιοποιήσει την τεχνολογία και να μετατρέψει την καινοτομία σε εργαλείο καθημερινής παραγωγής. Η ελληνική γεωργία βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή και η επένδυση στη νέα γενιά φαίνεται να αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση για ένα βιώσιμο, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό αγροτικό μέλλον.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: 500 Media Labs για ψηφιακό γραμματισμό μαθητών

image_print

Τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου εθνικού δικτύου Media Literacy και μαθητικής δημιουργίας στην Ελλάδα προβλέπει απόφαση της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία 500 σύγχρονων Media Labs σε δημόσια σχολεία σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού, της δημιουργικής έκφρασης και της κριτικής σκέψης των μαθητών.

Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να βοηθήσει τους μαθητές να αξιοποιούν την τεχνολογία με υπευθυνότητα, δημιουργικότητα και κριτήριο, μέσα σε ένα ασφαλές και οργανωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Τα Media Labs θα είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι παραγωγής περιεχομένου, εξοπλισμένοι με σύγχρονα εργαλεία ήχου, εικόνας, βίντεο και ψηφιακής δημιουργίας.

Παράλληλα, περισσότεροι από 1.000 εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν σε θεματικές όπως media literacy, παραγωγή podcast και video podcast, ψηφιακή αφήγηση, fact-checking, αξιολόγηση πηγών και υπεύθυνη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μαθητές θα εκπαιδεύονται στη δημιουργία podcast, videocasts, μαθητικών ρεπορτάζ, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, blogs, newsletters, φωτογραφικών projects, infographics και κοινωνικών ή πολιτιστικών καμπανιών.

Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα θα έχει η Εθνική Ψηφιακή Πλατφόρμα Μαθητικής Δημιουργίας, μέσω της οποίας τα σχολεία θα μπορούν να συνεργάζονται, να δημοσιεύουν έργα, να συμμετέχουν σε κοινά projects και να δημιουργούν ψηφιακά portfolios.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης πανελλήνιους διαγωνισμούς μαθητικού περιεχομένου, φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, διαγωνισμούς podcast, θεματικές καμπάνιες, δράσεις τοπικής ιστορίας και πολιτισμού, καθώς και συνεργασίες μεταξύ σχολείων από διαφορετικές περιοχές.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η συμμετοχή περισσότερων από 120.000 μαθητών κάθε χρόνο και η παραγωγή τουλάχιστον 3.000 μαθητικών έργων ετησίως.

Το πρόγραμμα «Media Literacy στην Πράξη: 500 Media Labs στα Δημόσια Σχολεία» έχει συνολικό προϋπολογισμό 18.619.588 ευρώ και θα υλοποιηθεί σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2026-2030.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνεχίζεται η δράση του δήμου Καβάλας για την καθαριότητα στις γειτονιές

image_print

Στο περιγιάλι καβάλας βρέθηκε το πρωί της  Τετάρτης ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ζήσης Μπόνιας  ώστε να επιβλέψει τις εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού στη συνοικία του Περιγιαλίου, οι εργασίες γίνονται από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας .

Η παρέμβαση άρχισε από τους κεντρικούς δρόμους της συνοικίας τις παλιές και νέες εργατικές κατοικίες ενώ  από τη Δευτέρα, σειρά παίρνει ο οικισμός του Παληού.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θάσος: Εθιμοτυπική επίσκεψη της Γενικής Προξένου της Ρουμανίας στον Δήμαρχο

Εθιμοτυπική επίσκεψη της Γενικής Προξένου της Ρουμανίας στον Δήμαρχο Θάσου
image_print

Τη Θάσο και τον Δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, η Γενική Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Corina Cretu.

Η Γενική Πρόξενος συνοδευόταν από τη Σύμβουλό της, Monica Ioan, ενώ η εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Θάσου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ιωάννης Μαρκιανός, και η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου, Λαμπρινή Φωκά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το μεγάλο ενδιαφέρον των Ρουμάνων πολιτών να επισκεφθούν τη Θάσο, καθώς και ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν κατά τη διαμονή τους στο νησί.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε για ακόμη μία φορά στο νησί της Θάσου την Γενική Πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφασή της να επισκέπτεται τακτικά το Δήμο της Θάσου, αναδεικνύει αφενός τη σπουδαιότητα του τόπου μας ως προορισμού εκατοντάδων χιλιάδων Ρουμάνων τουριστών, αφετέρου αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της ιδίας και της Ρουμανίας για τον τόπο μας.

Ο Δήμος της Θάσου στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε ζητήματα ανακύπτουν, κατά τη διαμονή Ρουμάνων τουριστών, παραμένοντας ο θεσμικός εγγυητής της ασφαλούς παραμονής των επισκεπτών του τόπου μας μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του».

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καβάλα: Δύο χάλκινα μετάλλια για το 2ο Γυμνάσιο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καβάλας διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών
image_print

Με δύο χάλκινα μετάλλια διακρίθηκαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καβάλας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών «Βίντεο-πειράματα στο Γυμνάσιο 2026».

Το σχολείο συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό με δύο ομάδες μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Χρήστου Χρηστίδη.

Η δράση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών, με τη συμμετοχή δεκάδων σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από τις Μαρία-Ηλέκτρα Ασλανίδου, Σοφία Γιαννάκη, Δανάη-Αναστασία Καραμπατζάκη, Κρυσταλλία Μιχαήλ και Στέλα Νίκα, μελέτησε χημικές ιδιότητες ενός άγνωστου υλικού και υπολόγισε την πυκνότητά του.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να ταυτοποιήσει το υλικό, το οποίο ήταν το μέταλλο μαγνήσιο. Το βίντεο-πείραμα της ομάδας κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία της Χημείας.

Η δεύτερη ομάδα, με τους Αριστοτέλη Μαυρίδη, Θεόδωρο Ράντο, Δημήτριο Σπούλο, Ασημένια Μίχου, Μηνά Σπυρίδωνος και Δανάη Τσελεμπή, παρουσίασε ένα πρωτότυπο πείραμα Φυσικής.

Οι μαθητές υπολόγισαν την επιτάχυνση της βαρύτητας, το γνωστό g, με τη βοήθεια απλών υλικών και ενός smartphone. Το βίντεο-πείραμα κατέλαβε την 27η θέση στην κατηγορία της Φυσικής.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι μαθητές ανέπτυξαν δεξιότητες όπως η συνεργασία, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη.

Η διάκριση αποτελεί σημαντική επιτυχία για το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας και για τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ποτόλιας για τα πορίσματα προσεισμικού ελέγχου σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις

Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας – Παρέμβαση για τα πορίσματα προσεισμικού ελέγχου σχολείων
image_print

Παρέμβαση για τα πορίσματα του προσεισμικού ελέγχου σε σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καβάλας κάνει ο Χρήστος Ποτόλιας, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας.

Ο κ. Ποτόλιας ζητά να δοθούν τα στοιχεία που αφορούν τους ελέγχους, τονίζοντας ότι η σχολική κοινότητα, οι γονείς και οι σύλλογοι πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η προστασία της ζωής και της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και προσωπικού δεν αποτελεί «κόστος», αλλά βασικό δικαίωμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τι μας κρύβουν;

Τι κρύβουν από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και δεν μας δίνουν τα πορίσματα του “προσεισμικού ελέγχου” σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων;

Πέρασε ένας μήνας και πλέον από τότε που με έγγραφο μας (03-05-2026) ζητήσαμε τα πορίσματα του προσεισμικού ελέγχου σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μας, στο πλαίσιο της διενέργειας «Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου», που πραγματοποίησε ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας), ο οποίος με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 941/08-04-2026 έγγραφό του προς την ΚΕΔΕ, γνωστοποίησε ότι οι αρμόδιοι φορείς (δήμοι) έχουν πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στα δελτία του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κτιρίων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, δια μέσω της Πλατφόρμας Απογραφής του ΟΑΣΠ.

Με πρόχειρες δικαιολογίες αρνούνται μέχρι σήμερα να μας δώσουν τα στοιχεία. Τελικά “ψηφιακό κράτος” και “ψηφιακές υπηρεσίες” του δήμου υπάρχουν μόνο για να βεβαιώνουν φόρους, τέλη και χαράτσια; 

Δε θέλουμε να σκεφτούμε ότι ο λόγος που δεν μας δίνονται, οφείλεται στο γεγονός ότι προχωρούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων τα οποία έχουν προβλήματα στατικής επάρκειας….

Δε θέλουμε επίσης να σκεφτούμε ότι οι ενεργειακές αναβαθμίσεις γίνονται προκειμένου να αξιοποιηθούν τα “χρηματοδοτικά εργαλεία” (μετά μας λένε για “ξύλινες γλώσσες” άλλων), αξιοποίηση δηλαδή που έχει σχέση με μπούκωμα χρημάτων σε εργολαβικά συμφέροντα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο υλικών ενεργειακών αναβαθμίσεων…

Καλούμε εκ νέου τη διοίκηση να μας δώσει τα στοιχεία, κυρίως όμως να δοθούν στα σχολεία στους γονείς και στους συλλόγους τους καθότι θεωρούμε ότι η διαφάνεια και η έγκαιρη ενημέρωση της σχολικής κοινότητας αποτελούν βασική ανάγκη, καθώς η γνώση της κατάστασης των σχολικών μονάδων και η πρόληψη συνιστούν ουσιαστική προϋπόθεση για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και συνολικά του προσωπικού, καθώς και των γονιών.

Η προστασία της ζωής και της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών δεν αποτελεί “κόστος”, όπως οι ευρωπαϊκή πρακτική ορίζει, την οποία αποδέχονται αστικά κόμματα, παλιά και νέα που εμφανίζονται κάθε φορά για να εγκλωβίζουν σε ακίνδυνα μονοπάτια για το σύστημα την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια του λαού. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του να μπορεί να στέλνει τα παιδιά του στα σχολεία γνωρίζοντας ότι αυτά δεν κινδυνεύουν στα γερασμένα και ασυντήρητα σχολικά κτίρια…. 

Καβάλα 17-06-2026

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en