Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μετά από καταδίωξη

image_print

Συνελήφθησαν χθες (5-10-2020), στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, τέσσερις (4) διακινητές, τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Ακολούθως, το αυτοκίνητο εξήλθε από την Εγνατία και κατευθύνθηκε σε οικισμό του νομού, όπου ο οδηγός του το εγκατέλειψε εν κινήσει και το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε δένδρο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον αλλοδαπό διακινητή και τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης προωθούσε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν συνολικά ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες: Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σέρρες – Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών
image_print

Άγνωστοι διέρρηξαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών το προηγούμενο 24ωρο, προκαλώντας φθορές στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες έσπασαν παράθυρο στο πίσω μέρος του κτηρίου και επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο του μουσείου, χωρίς αρχικά να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια παραβίασαν την κεντρική είσοδο, σπάζοντας την κλειδαριά, και κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό.

Οι διαρρήκτες προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις, ξηλώνοντας καλώδια από το σύστημα κλιματισμού, με σκοπό να αφαιρέσουν τον χαλκό.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών προχώρησαν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών, ώστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε:

«Η διάρρηξη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών αποτελεί μία απαράδεκτη πράξη που στρέφεται κατά της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες να υπονομεύουν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται από τη δημοτική αρχή, για τη διατήρηση και την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού του Δήμου μας».

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en