Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

image_print

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα  από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τέσσερις (4) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο Ροδίτη Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το όχημα κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και στο ύψος του οικισμού Νέας Κεσσάνης προσέκρουσε σε κράσπεδο και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. 

Ακολούθως, ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη. 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες: Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σέρρες – Διάρρηξη και φθορές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών
image_print

Άγνωστοι διέρρηξαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών το προηγούμενο 24ωρο, προκαλώντας φθορές στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες έσπασαν παράθυρο στο πίσω μέρος του κτηρίου και επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο του μουσείου, χωρίς αρχικά να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια παραβίασαν την κεντρική είσοδο, σπάζοντας την κλειδαριά, και κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό.

Οι διαρρήκτες προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις, ξηλώνοντας καλώδια από το σύστημα κλιματισμού, με σκοπό να αφαιρέσουν τον χαλκό.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Σερρών προχώρησαν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των φθορών, ώστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε:

«Η διάρρηξη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών αποτελεί μία απαράδεκτη πράξη που στρέφεται κατά της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες να υπονομεύουν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται από τη δημοτική αρχή, για τη διατήρηση και την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού του Δήμου μας».

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en