Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (17-6-2020) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος σε αυτούς κατά τη σύλληψη.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Το τελικό ευρωψηφοδέλτιο των «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ» απαρτίζεται από 34 υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι έχουν αποδείξει ήδη με το έργο τους ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας και να αγωνιστούν για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος:

  1. ΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου
  2. ΓΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Αθανασίου
  3. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του Συμεών
  4. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου
  5. ΗΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Κωνσταντίνου
  6. ΚΑΠΡΙΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του Μιχαήλ
  7. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κων/νου
  8. ΚΑΡΑΛΑΖΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Δημητρίου
  9. ΚΟΛΙΛΑ ΜΟΝΤΙ του Νίκο
  10. ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ηλία
  11. ΚΟΥΡΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του Νικολάου
  12. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου
  13. ΛΑΒΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Νικολάου
  14. ΛΑΘΟΥΡΗ ΖΑΧΑΡΑΤΗ του Γεωργίου
  15. ΜΙΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου
  16. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΣΟΦΙΑ του Αβράαμ
  17. ΜΠΕΛΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ) του Πολύκαρπου
  18. ΜΠΙΘΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ του Βασιλείου
  19. ΜΠΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Χρήστου

  20. ΝΑΡΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ιωάννη
  21. ΝΤΑΒΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
  22. ΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου
  23. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Νικήτα
  24. ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΟΛΓΑ του Γρηγόριου
  25. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΟΜΝΙΚΗ του Θωμά
  26. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ιωακείμ
  27. ΠΕΤΣΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παρασκευά
  28. ΠΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αριστοτέλη
  29. ΤΡΙΚΕΡΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ
  30. ΤΣΑΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Δημητρίου
  31. ΤΣΙΑΜΠΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου
  32. ΤΣΟΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του Βασιλείου
  33. ΦΛΕΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αθανασίου
  34. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ

Ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Εκσυγχρονίζουμε τη Δικαιοσύνη και την προσαρμόζουμε στις ανάγκες της κοινωνίας

Την επίλυση μιας «μεγάλης χρόνιας εκκρεμότητας» που διαμορφώνει «ένα σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής Δικαιοσύνης, πραγματικά κοντά στον πολίτη», υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι με αυτόν «αντιμετωπίζουμε το κρίσιμο ζήτημα της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης και αξιοποιούμε καλύτερα το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της. Ξεπερνάμε και στην περίπτωση αυτή μία ακόμα από τις σημαντικές παθογένειες της χώρας και τις διαχρονικές εσωτερικές αδυναμίες του συστήματος, ενώ ενισχύουμε το Κράτος Δικαίου».

Όσα προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο, σημείωσε, «θα υλοποιηθούν με την τεχνική βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας με εξασφαλισμένα 493.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ναι, του Ταμείου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπήρξε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και για το οποίο υποστηρίζετε ότι τα χρήματά του προορίζονται για τους λίγους και ισχυρούς. Και για μία ακόμη φορά εκτίθεστε. Διότι μόνο για τους λίγους και ισχυρούς δεν υλοποιούνται τα έργα ψηφιοποίησης διαδικασιών και αρχείων, τα νέα δικαστικά κτίρια, η καλύτερη στελέχωση και κατάρτιση δικαστικών λειτουργών και δικαστικών βοηθών».

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «με τα νέα δεδομένα, μειώνεται ο συνολικός χρόνος εκδίκασης σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας κατά 30%, δηλαδή κατά 450 ημέρες», ενώ ειδικά για την Καβάλα, υπογράμμισε ότι διατηρείται το Πρωτοδικείο, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καβάλα. Παράλληλα, ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Καβάλας ορίζονται το Παγγαίο και η Θάσος, στην κατά τόπο αρμοδιότητά τους.

Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να λύσουμε οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα με την κάλυψη των δύο κενών οργανικών θέσεων γραμματέων στο νησί της Θάσου».

H Δικαιοσύνη, επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «την οποία όλοι οφείλουμε να εμπιστευόμαστε σε απόλυτο βαθμό και όχι α λα καρτ, με την παρούσα πολιτική, θεσμική και με κοινωνικό πρόσημο μεταρρύθμιση εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη την υπόσχεσή της για ταχύτερη, ποιοτικότερη, αποδοτικότερη, διαφανή και αξιόπιστη απονομή της. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το δικαστικό σύστημα ενισχύεται και η καθημερινότητα του πολίτη βελτιώνεται. Σε αυτή την προσπάθεια, καλό για τον τόπο θα ήταν να πορευτούμε από κοινού, αφήνοντας στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ να ψηφίσουμε μαζί το παρόν νομοσχέδιο».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημογραφικό | Κατεπείγον πρόβλημα στην Ελλάδα

Η δημογραφική γήρανση αποτελεί την κυρίαρχη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι χώρες του αναπτυγμένου κόσμου, καθώς έως το 2050 θα υπάρξουν πρωτόγνωρες δημογραφικές ανακατατάξεις, δεδομένου ότι ο πληθυσμός και το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης αναμένεται να μειωθούν αισθητά.

Ειδικά στην χώρα μας ο πληθυσμός της εκτιμάται πως θα υποχωρήσει κατά 1 εκατομμύριο άτομα έως το 2050, καθώς οι επιπτώσεις του δημογραφικού θίγουν άμεσα τη σύνθεση της ελληνικής οικογένειας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en