Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέντευξη Νάσου Ηλιόπουλου, στο ραδιοφωνικός σταθμός Real 97,8 FM

image_print

“Πολύ λίγα και πολύ αργά όσα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη”, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο ραδιόφωνο του Real FM, επισημαίνοντας πως “σε συνθήκες καθίζησης της οικονομίας και της αγοράς οι πολιτικές που ακολουθεί η ΝΔ αποτελούν μέρος του προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν λύση”. 

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε μια χώρα με ανάπτυξη 2,8%, διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου και την οδήγησε στην ύφεση ήδη από το τέλος του 2019, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού”, τόνισε ο ίδιος, ασκώντας δριμεία κριτική στο γεγονός ότι “γίνονται νόμος του κράτους η απλήρωτη εργασία, προχωρούν οι αναστολές των συμβάσεων, προωθείται το πρόγραμμα ‘Συνεργασία’ που παρέχει μισή δουλειά και μισό μισθό, ενώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προωθούνται οι επιστρεπτέες προκαταβολές”. “Και αυτό όταν μάλιστα το 60% των ΜμΕ δεν έχει καμία πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και όταν όλη η Ευρώπη προχωρά σε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις -γιατί αυτή είναι η ορθή πρακτική στις συνθήκες που διαμορφώνονται με την πανδημία και την ύφεση”, συμπλήρωσε.

Επεκτείνοντας την κριτική του στην κυβέρνηση της ΝΔ και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των 169 ευρωβουλευτών που ζητούν μετεγκαταστάσεις προσφύγων πανευρωπαϊκά, αντιπαραβάλλοντας χαρακτηριστικά ότι “εδώ και ένα χρόνο η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι καταθέσει ούτε ένα αίτημα μετεγκατάστασης”. “Η πραγματική είδηση είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί πως η Ελλάδα και τα νησιά μας θα γίνουν φυλακές της Ευρώπης”, σημείωσε, και προσέθεσε: “Δεν αρκούν οι μετεγκαταστάσεις μόνο από τα νησιά μας στην ηπειρωτική χώρα. Η πλατεία Βικτωρίας κάθε μέρα γεμίζει με ταλαιπωρημένους ανθρώπους που ναι μεν έχουν πάρει άσυλο, αλλά φεύγουν από τη Μόρια χωρίς καμιά προοπτική και κοιμούνται στο δρόμο”. “Και όμως, ακόμη και στο θέμα του ασύλου η ΝΔ δεν έχει προωθήσει τίποτα. Παρέλαβε 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις, και τις έφτασε στις 100.000”, είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως “ο κ. Μητσοτάκης δεν μας λέει την αλήθεια για την κατάσταση με την Τουρκία, και δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η στρατηγική της κυβέρνησής του για τον πολιτικό και διπλωματικό διάλογο”. “Στη Θεσσαλονίκη για άλλη μια φορά ακούσαμε για μια συμφωνία που καταγράφηκε σε επίπεδο πρακτικών, αλλά ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει ποια είναι αυτή η συμφωνία. Πρόκειται για ένα τεράστιο έλλειμμα στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική, αλλά και μια πολύ μεγάλη διγλωσσία από πλευράς της ΝΔ όσον αφορά στο αν υπάρχει παραβίαση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και στο θέμα των κυρώσεων”, υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει το 2018 να ακυρώσει τις έρευνες των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο και επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματος υπέρ της “αποκλιμάκωσης, του διαλόγου, και των διερευνητικών με ορίζοντα τη Χάγη”. “Μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να αποδεχθεί αυτόν τον ορίζοντα ή θα κρεμόμαστε για ακόμη μια φορά από τα εσωτερικά της;”, διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη για πιο “ενεργή εξωτερική πολιτική”. “Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, παρ’ όλο που το Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, καθώς συνεχίζουν και οι αντιφατικές δηλώσεις και το κλίμα επιθετικότητας”. “Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την πολιτική του ‘βλέποντας και κάνοντας’, αλλά να βγούμε μπροστά με ενεργητικές διπλωματικές πρωτοβουλίες”, έκλεισε, υπενθυμίζοντας ότι “η μεγαλύτερη διπλωματική νίκη της Ελλάδας εναντίον του Ερντογάν υπήρξε η συμφωνία των Πρεσπών”.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Στις 30 Αυγούστου η έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης

image_print

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, καθώς από τις 30 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου η πόλη θα φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, παραδοσιακές και λαογραφικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις, εκθέσεις, δρώμενα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του ιστορικού οικισμού, να γνωρίσουν την τοπική παράδοση και γαστρονομία, αλλά και να απολαύσουν μοναδικές μουσικές βραδιές, σε μια γιορτή που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και έντονο το στοιχείο της παράδοσης, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αναμένεται και φέτος να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άντονι Χόπκινς: Αγνώριστος στα 88 του σε νέα φωτογραφία

Άντονι Χόπκινς - Νέα φωτογραφία στο Instagram - 2026
image_print

Άντονι Χόπκινς: Αγνώριστος στα 88 του σε νέα φωτογραφία

Ο Άντονι Χόπκινς προκάλεσε σχόλια στα social media με νέα φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram, με αφορμή τον αγώνα της Αγγλίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Ο 88χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε χαλαρός στο σπίτι του, δίπλα στη σύζυγό του, Στέλλα Αρογιάβε, με την εικόνα του να γίνεται γρήγορα θέμα συζήτησης.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, που έχει συνδεθεί με εμβληματικούς ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου, έδειχνε αισθητά διαφορετικός σε σχέση με παλαιότερες δημόσιες εμφανίσεις του.

Η φωτογραφία που προκάλεσε σχόλια

Στην ανάρτηση, ο Άντονι Χόπκινς φορά τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας και μπεζ λινό παντελόνι, καθισμένος σε πολυθρόνα.

Δίπλα του βρίσκεται η σύζυγός του, Στέλλα Αρογιάβε, η οποία επέλεξε να στηρίξει το Μεξικό, φορώντας πράσινη φανέλα και ασορτί καπέλο.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, ο ηθοποιός έγραψε: «Είμαστε όλοι νικητές», συνοδεύοντας την ανάρτηση με αναφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026.

Η αλλαγή στην εμφάνισή του

Αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο ήταν η εικόνα του 88χρονου ηθοποιού.

Ο Άντονι Χόπκινς εμφανίζεται με εντελώς λευκά μαλλιά και γένια, ενώ το πρόσωπό του φαίνεται πιο αδύνατο σε σχέση με προηγούμενες φωτογραφίες και δημόσιες εμφανίσεις.

Η ανάρτηση συγκέντρωσε γρήγορα αντιδράσεις, με πολλούς θαυμαστές να σχολιάζουν τόσο την εμφάνισή του όσο και την επιλογή του να φορέσει φανέλα της Αγγλίας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλιπποι: Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα στο Αρχαίο Θέατρο

Φίλιπποι-Ματωμένος Γάμος του Λόρκα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
image_print

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει τον «Ματωμένο Γάμο» του Federico García Lorca, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026, στις 21:15, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Η παράσταση εντάσσεται σε μια ιδιαίτερα συμβολική χρονιά, καθώς το Θεσσαλικό Θέατρο συμπληρώνει 50 χρόνια αδιάκοπης καλλιτεχνικής παρουσίας, ενώ συμπληρώνονται και 90 χρόνια από τον θάνατο του Λόρκα.

Ο «Ματωμένος Γάμος», εμπνευσμένος από πραγματικό έγκλημα πάθους στην ισπανική ύπαιθρο, πραγματεύεται τον απαγορευμένο έρωτα, την τιμή των οικογενειών, τον γάμο, την ιδιοκτησία, τη βεντέτα, τη μοίρα και την κοινωνική καταπίεση των γυναικών.

Σε μια κλειστή αγροτική κοινωνία, ένας γάμος ετοιμάζεται να ενώσει δύο οικογένειες. Η Νύφη υπακούει στις κοινωνικές επιταγές, όμως μέσα της παραμένει ζωντανός ένας απαγορευμένος έρωτας. Η επιστροφή του Λεονάρντο ανατρέπει τις ισορροπίες και οδηγεί σε μια τραγική σύγκρουση πάθους, καθήκοντος και εκδίκησης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Ζιάκας, τη μουσική ο Διονύσης Τσακνής και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Στην παράσταση παίζουν οι Ντίνα Αβαγιανού, Άγγελος Ανδριόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αναστασία Βαγενά, Γιώργος Βούντας, Χριστίνα Βράκα, Τζένη Καζάκου, Στεφανία Καραγιάννη, Δήμητρα Καραγιώργου, Αστέρης Κρικώνης, Αγγελική Λεμονή, Δημήτρης Όντος, Νίκη Παλληκαράκη και Παντελής Ψακίδης.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ στην προπώληση και 12 ευρώ μειωμένο.

Η προπώληση γίνεται μέσω more.com, στα καταστήματα Public και στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410 621209, 2410 533417 και 6980493082.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en