Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Συμφωνήθηκε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η δυνατότητα δρομολόγησης τουριστικού τρένου και στα Στενά του Νέστου

Η τουριστική διαδρομή με αμαξοστοιχία μεταξύ Δράμας και Ξάνθης, που διασχίζει από τα Στενά του Νέστου μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» υπάρχει δυνατότητα να γίνεται όταν υπάρχει αίτημα.

Ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα δρομολόγησης τουριστικής αμαξοστοιχίας στη διαδρομή Δράμα – Ξάνθης (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ ΝΕΣΤΟΥ), κατόπιν αιτήματος για συγκεκριμένες ημερομηνίες και ωράρια.

Τα αιτήματα θα πρέπει να απευθύνονται στην παρακάτω διεύθυνση:
ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών, στο φαξ : 2105240996 ή στα e-mail:
n.sourtzinos@trainose.gr ή m.milioni@osenet.gr και m.milioni@trainose.gr

Ευχαριστούμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θεωρούμε ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας για την περαιτέρω ανάπτυξη του σιδηροδρομικού τουρισμού, θα ενισχυθεί με τη συνδρομή της.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Σύσκεψη στην Π.Ε. Δράμας για την αντιπυρική περίοδο 2024

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 09.30 π.μ., στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας, έλαβε χώρα, μετά από σχετική πρόσκληση, σύσκεψη αναφορικά με την αντιπυρική περίοδο 2024, όπου δόθηκαν οδηγίες από στελέχη της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, υπό το συντονισμό του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Δράμας Πύραρχου Δημήτριου Κραγιόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη, συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχος Δανιήλ Στούπας, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων Δράμας, Προσοτσάνης, Δοξάτου, Κ.Νευροκοπίου και Παρανεστίου, καθώς και Πρόεδροι Κοινοτήτων.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των νέων πυροσβεστικών διατάξεων που αφορούν τον καθορισμό μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή πυρκαγιών. Υπογραμμίστηκε η αυστηροποίηση των κείμενων διατάξεων και των ποινών, έτσι ώστε οι νέοι κανόνες να γίνονται σεβαστοί από τους πολίτες, με απώτερο στόχο την πρόληψη και αποφυγή πυρκαγιών.

Στην τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης δήλωσε: «Η σημερινή σύσκεψη αποσκοπεί στην ευρεία ενημέρωση των πολιτών για τα νέα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και τις νέες πυροσβεστικές διατάξεις. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας».

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Κασσελάκης από Δράμα: Στις ευρωεκλογές στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην πόλη της Δράμας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσης της Κουμουνδούρου ο κ. Κασσελάκης «έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ κατά την υποδοχή του δέχτηκε ως δώρο κι ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της πόλης».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου, με την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου, παρουσίασαν τα αποτέλεσμα της εργασίας τους πάνω στο κρασί.

Κασσελάκης: «Στείλτε μήνυμα στις Ευρωεκλογές»
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας. Αφού άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τις συγκοινωνίες, τόνισε: «Η χώρα έχει κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις υποδομές, στείλτε της ένα μήνυμα. Τόσα χρήματα χάνονται σε σπατάλη του κράτους, είτε πρόκειται για ψηφιακά έργα, τα οποία ερευνά τώρα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είτε για την Πολιτική Προστασία, για ζημιές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είτε πρόκειται για σπατάλη ακόμα και στα νοσοκομεία, που πληρώνουν πιο πολλά τώρα σε εργολάβους αντί στους νοσηλευτές, στις καθαρίστριες, σε φύλαξη. Υπάρχει η χρηστή διοίκηση κι η υπάρχει και η σπατάλη. Ας κάνουν τα έργα εδώ, αν πραγματικά σέβονται τη Δράμα και όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο της σπατάλης των κρατικών πόρων. Επιπλέον, συζητώντας με πολίτες που εξέφρασαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος έχει στο επίκεντρό του την ελάφρυνση των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Δοξάτου με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. για στρατηγικά θέματα

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Παρών ήταν επίσης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en