Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συγκίνηση για τον Ελληνα που σκοτώθηκε στο Μόναχο για να σώσει την αδερφή του

Ένας 19χρονος Έλληνας με καταγωγή από τη Ροδόπη θυσιάστηκε για να σώσει την δίδυμη αδελφή του από τα πυρά του μακελάρη του Μονάχου κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο νεαρός Χουσεΐν Νταϊτσίκ όταν είδε πως ο σχεδόν συνομήλικός του δράστης σημάδευε την αδερφή του, την έσπρωξε μακριά με δύναμη με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο σφαίρες πέφτοντας νεκρός στο έδαφος. Ο 19χρονος Έλληνας, που από τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζεται ως ήρωας για την πράξη αυτοθυσίας του, είχε πάει στο εμπορικό κέντρο για να αγοράσει δώρα για τους συγγενείς του στην Ελλάδα καθώς θα ερχόταν σε λίγες ημέρες στη χώρα μας για τις διακοπές του.

Ήρωα χαρακτηρίζουν τον Έλληνα που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη που σκόρπισε το θάνατο στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

 

Σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, που επικαλείται δημοσιογράφο που μίλησε στο BBC 5 Live, σημειώνει ότι ο Έλληνας ήρωας δέχτηκε δύο σφαίρες έξω από το χώρο του ταχυφαγείου στην προσπάθεια του να σώσει την αδερφή του την ώρα που ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του υπέστη καρδιακή προσβολή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του γιου του.

Στην είσοδο του εμπορικού κέντρου κοντά στο στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972, εκεί όπου ο 18χρονος γερμανο-Ιρανός Νταβίντ Αλί Σόνμπολι έσπειρε χθες τον θάνατο ένα σιωπηλό πλήθος συγκεντρώθηκε σήμερα εναποθέτοντας λουλούδια και κεριά στη μνήμη των νεαρών στην πλειοψηφία τους θυμάτων του μακελειού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης και αυτόχειρας, ένας μοναχικός νέος, χωρίς πολιτικά κίνητρα, θύμα bullying στο παρελθόν και με ψυχικά προβλήματα, είχε προμελετήσει την πράξη του: έχοντας κάνει πειρατεία στον λογαριασμό του Facebook ενός κοριτσιού, είχε προσελκύσει στο εστιατόριο McDonald’s του εμπορικού κέντρου συνομηλίκους του διαφημίζοντας προσφορές για τη χθεσινή ημέρα. Στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες, πράγμα που σημαίνει ότι υπολόγιζε να σκοτώσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Εννέα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του περιστρόφου του. Οι επτά ήταν έφηβοι. Άλλοι 27 τραυματίσθηκαν σοβαρά και 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εσωτερικό του εστιατορίου McDonald’s, ενώ ένας πέμπτος σκοτώθηκε στον εξωτερικό του χώρο. Το νεαρότερο θύμα ήταν 13 ετών. Τα υπόλοιπα, μέχρι 21 ετών, εκτός της 45χρονης γυναίκας. Ο 18χρονος Ελληνας Χουσεΐν Νταϊτσίκ από τη Θράκη βρισκόταν στο Μόναχο με τη αδελφή του. Πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το McDonald’s και σύμφωνα με μαρτυρίες έσπρωξε μακριά την αδελφή του, όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ. Μαθαίνοντας την είδηση, ο πατέρας του υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται.

Η επίθεση που αιματοκύλισε το Μόναχο διαπράχθηκε από ένα νεαρό μανιακό που έπασχε από ψυχιατρική διαταραχή, δεν είχε καμία σχέση με τη τζιχαντιστική δράση και θέλησε να κάνει μία σύνδεση με τη σφαγή που διαπράχθηκε ακριβώς πέντε χρόνια πριν στη Νορβηγία από τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Ο δράστης της επίθεσης ονομάζεται Νταβίντ Αλί Σόνμπολι, έχει γεννηθεί στο Μόναχο από γονείς που έφθασαν στη Γερμανία από το Ιράν στο τέλος της δεκαετίας του ΄90 και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Φοιτούσε σε σχολείο της πόλης.

Άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο και γύρω από αυτό. Στη συνέχεια τραυματίσθηκε από την αστυνομία και αυτοκτόνησε. Στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες, οδηγώντας στην υπόθεση ότι σχεδίαζε να σκοτώσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στ. Κασσελάκης στο ENA Channel : Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη, είμαι αισιόδοξος για Ευρωεκλογές

Στην πόλη της Καβάλας περιόδευσε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο κ. Κασσελάκης περπάτησε στην αγορά της Καβάλας και συνομίλησε με πολίτες ενώ στην συνέχεια εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κανάρη.

Σε συνέχεια σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επικείμενες ευρωεκλογές λόγω της μεγάλης θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέδωσε 4 μηχανές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Alex Haditaghi

Στην παράδοση τεσσάρων μηχανών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Alexander Haditaghi.

Ο κ. Haditaghi πρόκειται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών στήριξης στην τοπική κοινωνία (αναμένεται αντίστοιχη ενέργεια από τον ίδιο και στον τομέα της υγείας) και η παράδοση των μηχανών στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι η πρώτη από αυτές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κυψέλη: Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού με το τζιπ που χτυπούσε διαδοχικά σταθμευμένα οχήματα

Τρελή πορεία ακολούθησε ο μεθυσμένος οδηγός ενός τζιπ μέρα μεσημέρι στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός προσπάθησε να μπει με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να πέσει πάνω σε σταθμευμένα όχημα προκαλώντας μικρές και μεγάλες υλικές ζημιές.

Οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί καθώς άκουσαν έναν μεγάλο κρότο και αντίκρισαν το μαύρο όχημα να χτυπά διαδοχικά τα σταθμευμένα οχήματα.

Διερχόμενοι πολίτες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό και να τον κρατήσουν στο σημείο ώστε να μην διαφύγει και να συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

newsbomb.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en