Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Συγκίνηση για την παρέλαση των μαθητών από την Λυδία Καβάλας στο Αγαθονήσι

Για το μικρό Αγαθονήσι, η ημέρα αυτη είναι ιδιαίτερη.

Όχι μόνο γιατί είναι ημέρα μνήμης της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αλλά γιατί είναι ημέρα που το νησί υποδέχεται τους στρατιώτες, για τη στρατιωτική παρέλαση και που οι λιγοστοί μαθητές του νησιού παρελαύνουν, μπαίνοντας στο επίκεντρο των εορτασμών του νησιού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επετειακή έκθεση Θέμη Κελέκη | 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας

Ο Θέμης Κελέκης, γιορτάζει τα 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας του και μας προσκαλεί κοντά του από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου 2024, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας και συνδιοργανώνεται από το «ΕΝΑ Media Group» και την εφημερίδα «Επικαιρότητα Νέστου».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επιμέλεια έκθεσης : Κώστας Χατζηγεωργίου – Θεοδόσης Κελέκης

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τρεις αθλήτριες του Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας στα κλιμάκια της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας.

Πράγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη προπόνηση κλιμακίων ΕΤΑΒΕ την Κυριακή 26 Μαϊου 2024.

Οι προπονήσεις των κλιμακίων της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας (ΕΤΑΒΕ) ξεκίνησαν και πάλι με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, στο Basketball Airdome SKG.

Από τον σύλλογό μας συμμετείχαν οι αθλήτριες

ά ί

όυ ί

ί ή

Οι οποίες έδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις.Στην προπόνηση αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 160 αθλητές, οι οποίοι είναι στελέχη των κλιμακίων και πρωταθλητές στις κατηγορίες τους.

Την προπόνηση της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος Κλιμακίου τη συντώνησε ο προπονητής Παλτόγλου Χάρης, ο οποίος με την εμπειρία και την καθοδήγησή του συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας για την υποστήριξή της και την οργάνωση αυτής της σημαντικής  διοργάνωσης

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαιού | JuniorXpress – Ένα χρηματοδοτούμενο έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα JunioXpress, το οποίο συντονίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Υπόλοιποι εταίροι: Actionaid Ελλάς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Το Χαμόγελο Του Παιδιού, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θέρμης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Βόλβης.

Σκοπός του Έργου JuniorXpress είναι η προώθηση μιας φιλικής προς τα παιδιά τοπικής διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, καθώς και σε παιδιά και εφήβους που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της αξιοποίησης 6 Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας (των Δήμων Λαρισαίων, Παγγαίου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Βόλβης) και της διασύνδεσής τους με 9 Ελληνικούς Δήμους.
Στις 29, 30 και 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργου Junior Xpress, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 36 μελών από τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων των δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Λάρισας, Καβάλας και Παγγαίου καθώς και εκπροσώπων των δήμων.
Με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών και τη συμμετοχή τους σε αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους και την κοινότητά τους, την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων τους αλλά και την ενίσχυση των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εκπαιδεύτηκαν στις ακόλουθες θεματικές:
▪️Εκπαίδευση πάνω στα δικαιώματα των παιδιών, με έμφαση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ώστε να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στις κοινότητες τους.
▪️Ενημέρωση και οδηγίες εφαρμογής της Πολιτικής Παιδικής Προστασίας: αρχές και κανόνες εφαρμογής, μηχανισμός αναφοράς περιστατικών και ο ρόλος των νεαρών προπονητών.
▪️Mentoring: Εκπαίδευση στη διαδικασία της διαβούλευσης και την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσω βιωματικών και συμμετοχικών δράσεων.
▪️Εκπαίδευση πάνω στην προσέγγιση των παιδιών που διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
▪️Εκπαίδευση στο συ-σχεδιασμό δράσεων για την πόλη μαζί με τα παιδιά
Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέοι μας, αφήσαν εξαιρετικές εντυπώσεις στους διοργανωτές για τη συνέπεια, τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους. Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος συγχαίρει και στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεών Δήμου Παγγαίου, έχοντας εμπιστοσύνη στη θέληση και τις δυνατότητες της νέας γενιάς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en