Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατιωτική θητεία | Διπλή επιλογή για όλους τους στρατευμένους – Ανακοινώθηκε η κατάταξη στον Στρατό για το μήνα Μάϊο

image_print

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου το σχέδιο εξίσωσης της στρατιωτικής θητείας και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με την αύξηση της διάρκειάς της στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες.

Παράλληλα, το 9μηνο της θητείας στην ακριτική ζώνη θα ισχύει όχι μόνον για τον Στρατό Ξηράς, αλλά και για ναύτες και σμηνίτες, που αποκτούν πλέον κι αυτοί το δικαίωμα της μειωμένης θητείας. Πλέον οι στρατεύσιμοι εκτός μεθοριακών μονάδων και στα τρία «όπλα» θα υπηρετούν 12 μήνες και ο στόχος των επιτελών του «Πενταγώνου» είναι με αυτόν τον τρόπο να αυξηθεί η επάνδρωση σε μονάδες και φυλάκια και συνακόλουθα τα σύνορα να θωρακιστούν κι άλλο, σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις.

Οι αλλαγές, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Αμυνας, ξεκινούν να ισχύουν από τη Γ΄ ΕΣΣΟ κατάταξης στον Στρατό Ξηράς, δηλαδή από τον προσεχή Μάιο. Ο σχεδιασμός είναι η κατάταξη στον Στρατό Ξηράς να πραγματοποιηθεί από 17 ως 20 Μαΐου. Μία εβδομάδα νωρίτερα όμως – όπως γίνεται παγίως – θα καταταγούν με τις νέες ρυθμίσεις όσοι είχαν πάρει αναβολή για λόγους υγείας.

Από 9 μήνες που ήταν έως τώρα η θητεία στον Στρατό Ξηράς τώρα διαμορφώνεται στους 12 μήνες, προκειμένου να έχει την ίδια διάρκεια, όπως και στο Ναυτικό και στην Αεροπορία. Εν τούτοις, οι νέοι που έχουν ειδοποιηθεί για να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες θα έχουν δύο επιλογές: Οσοι δηλώνουν από την αρχή της κατάταξής τους ότι θέλουν να παραμείνουν για το σύνολο της θητείας τους σε μονάδες των συνόρων θα κάνουν στρατιωτικό 9 μήνες.

Η ίδια δυνατότητα, 9μηνης θητείας, θα παρέχεται και στους στρατεύσιμους της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Θα ισχύει και γι’ αυτούς, αρχής γενομένης από τις ΕΣΣΟ του Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι νεοσύλλεκτοι και των τριών κλάδων που θα δηλώσουν ότι θα εκπληρώσουν όλη τη θητεία τους σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές μόνο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Εβρου, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κω, Ρόδου και σε πολεμικά πλοία Συγκροτήματος Αρχηγείου Στόλου, Συγκροτήματος Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Υπηρεσίας Φάρων και Υδρογραφικής Υπηρεσίας για το Πολεμικό Ναυτικό θα κάνουν 9 μήνες. Κατ’ ουσίαν, εννέα μήνες θητείας σε πολεμικό πλοίο ολοκληρώνουν στο εξής τη στρατιωτική υποχρέωση.

Στο υπουργείο Αμυνας εκτιμούν ότι η δυνατότητα για 9μηνη θητεία θα λειτουργήσει ως κίνητρο και μεγάλη μερίδα νεοσύλλεκτων θα προτιμήσουν μονάδες των συνόρων. Αντίθετα, όσοι δηλώσουν ότι επιθυμούν να κάνουν μέρος της θητείας του και σε μονάδες αστικών κέντρων θα κάνουν στρατιωτική θητεία 12 μηνών.

Στο μεταξύ, ακόμη πιο αυστηρά μέτρα παίρνουν σε ΓΕΕΘΑ και Επιτελεία για την αποφυγή εξάπλωση του κορωνοϊού στο στράτευμα. Ετσι, από τις ΕΣΣΟ του Μαΐου και στους τρεις κλάδους οι νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνoϊού 48-72 ώρες προτού παρουσιαστούν.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η νέα κατάταξη που αφορά το μήνα Μάϊο.

Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2021 Γ΄/ΕΣΣΟ, από 17 έως 20 Μαΐου 2021, (ενώ από 11 έως 13 Μαΐου 2021 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:

  • Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2023 (έτος γέννησης 2002) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής (μόνο των δήμων αρμοδιότητας της ΣΥ Δυτικής Αττικής και ΣΥ Ανατολικής Αττικής καθώς και της ΣΥ Αθήνας με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Δράμας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Λάρισας, Λευκάδας, Ξάνθης (μόνο του Δήμου Ξάνθης), Ρεθύμνης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Χανίων.
  • Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1998 έως και 2023 (έτη γέννησης 1977 έως και 2002), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021.
  • Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021.

Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε:

  • Το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο ή Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο ή αντίστοιχης ειδικότητας, ιδιώτη ιατρού της Χώρας.
  • Τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορωνοϊού COVID-19, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εβδομήντα δύο (72) έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την ημερομηνία κατάταξής. Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου ταυτοποιητικού στοιχείου, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4790/2021 (Α΄ 48).

Με τη Φ.421.4/1/322490/Σ.1493/26 Φεβ 21/ΚΥΑ «Οριστική απόλυση των οπλιτών και των εφέδρων αξιωματικών από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων» (Β΄ 853), από τη 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ και μεταγενέστερα, καθορίζεται, θητεία 12μηνης διάρκειας για τους οπλίτες -πρότακτους οπλίτες πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και 17μηνης διάρκειας για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς- Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς αντίστοιχα, πλην των περιπτώσεων που καθορίζονται στα άρθρα 1 και 2 της ΚΥΑ όπου η θητεία ορίζεται 9μηνη για τους οπλίτες-πρότακτους οπλίτες πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και 14μηνη για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς – Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες ή στο διαδικτυακό τόπο «www.stratologia.gr», μέσω του οποίου, οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να εκτυπώσουν το Σημείωμα Κατάταξης.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Φόβοι ότι η δεύτερη σορός ανήκει σε 12χρονο – Νεκρός 66χρονος

Καμένη κατοικία μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στη Λητή Θεσσαλονίκης
image_print

Δύο νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Λητή Θεσσαλονίκης

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Δερβενίου και επεκτάθηκε γρήγορα προς τη Λητή, αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς και μία γυναίκα τραυματισμένη.

Νεκρός ανασύρθηκε ένας 66χρονος άνδρας έξω από κατοικία που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες, ενώ μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε και δεύτερη απανθρακωμένη σορός.

Οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της διαδικασίας ταυτοποίησης, ωστόσο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η δεύτερη σορός ανήκει στο 12χρονο αγόρι που αγνοούνταν μετά την πυρκαγιά.

Η μητέρα σώθηκε με εγκαύματα

Η 42χρονη μητέρα του παιδιού κατάφερε να διαφύγει από το φλεγόμενο σπίτι, ωστόσο υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενημέρωσε τους διασώστες ότι μέσα στην κατοικία είχαν παραμείνει ο 12χρονος γιος της και ο 66χρονος σύντροφός της, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η ένταση της φωτιάς δεν επέτρεψε αρχικά στους πυροσβέστες να προσεγγίσουν το σπίτι. Μόλις το μέτωπο τέθηκε σταδιακά υπό έλεγχο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εισήλθαν στην κατοικία, όπου εντόπισαν τη δεύτερη σορό.

Η κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς

Το σπίτι της οικογένειας βρισκόταν μέσα σε δασική έκταση, στα όρια του χωριού Λητή.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων, περικυκλώνοντας την κατοικία μέσα σε ελάχιστο χρόνο και προκαλώντας την ολοκληρωτική καταστροφή της.

Οι εικόνες που αποκαλύφθηκαν μετά την κατάσβεση αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, με την οικία να έχει ισοπεδωθεί από τις φλόγες.

Δύο μηνύματα από το 112

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:30 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Δερβενίου και γρήγορα επεκτάθηκε προς τη Λητή.

Λόγω της επικίνδυνης εξέλιξης της πυρκαγιάς, εστάλησαν δύο προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

Το πρώτο ενημέρωνε τους κατοίκους για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονταν στη Λητή να απομακρυνθούν προληπτικά προς το γήπεδο της περιοχής.

Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 115 πυροσβέστες, τρεις ομάδες δασοκομάντος, 36 πυροσβεστικά οχήματα, 10 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, πραγματοποιώντας συνεχείς περιπολίες και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Οι Αρχές συνεχίζουν παράλληλα την έρευνα για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Ελλάδα: Ράλι στις τιμές των ακινήτων – Οι περιοχές που προσελκύουν επενδυτές

Πανοραμική άποψη της Θεσσαλονίκης με πολυκατοικίες και αστικό τοπίο
image_print

Ισχυρή άνοδος στην αγορά ακινήτων της Βόρειας Ελλάδας

Η αγορά ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει έντονη δυναμική, με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική να διατηρούν τα πρωτεία τόσο στις τιμές πώλησης όσο και στα ενοίκια.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον από αγοραστές και επενδυτές του εξωτερικού επεκτείνεται πέρα από τους παραδοσιακούς προορισμούς, αγγίζοντας πλέον περιοχές όπως η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Spitogatos Insights για το πρώτο τρίμηνο του 2026, η Θεσσαλονίκη παραμένει η ακριβότερη αγορά κατοικίας στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων την πρώτη θέση διατηρεί η Χαλκιδική.

Πέντε χρόνια συνεχούς ανόδου

Τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας δείχνουν ότι η αγορά κατοικίας διατηρεί ισχυρή αναπτυξιακή πορεία.

Στη Θεσσαλονίκη η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 61% από το 2022 έως το πρώτο τρίμηνο του 2026, φτάνοντας τα 2.300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στη Μακεδονία η αντίστοιχη αύξηση διαμορφώθηκε στο 53,7%, με μέση τιμή 1.992 ευρώ/τ.μ., ενώ στη Θράκη οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 38,3%, αγγίζοντας τα 1.500 ευρώ/τ.μ.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα ενοίκια. Στη Θεσσαλονίκη η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης αυξήθηκε κατά 34,3% μέσα στην τελευταία πενταετία, από τα 7 στα 9,4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι ακριβότερες περιοχές

Η Χαλκιδική παραμένει η ακριβότερη Περιφερειακή Ενότητα της Βόρειας Ελλάδας.

Η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας διαμορφώνεται στα 2.716 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ τα ενοίκια φτάνουν τα 12,3 ευρώ ανά τετραγωνικό, επίπεδα που ξεπερνούν ακόμη και αρκετές περιοχές της Αττικής.

Ακολουθούν:

  • Δήμος Θεσσαλονίκης: 2.667 ευρώ/τ.μ.
  • Καβάλα: 2.194 ευρώ/τ.μ.

Η Καβάλα ξεχωρίζει για τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών, καθώς μέσα στην τελευταία πενταετία οι ζητούμενες τιμές αυξήθηκαν κατά 68,1%, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο κατέγραψαν άνοδο 13,3%.

Αντίθετα, η Καστοριά και η Κοζάνη αποτελούν τις βασικές εξαιρέσεις, παρουσιάζοντας πτώση στις τιμές πώλησης σε σχέση με το 2022.

Οι πόλεις που κερδίζουν έδαφος

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, σημαντική άνοδο εμφανίζουν και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Η Αλεξανδρούπολη συγκαταλέγεται πλέον στις ακριβότερες αγορές κατοικίας, με μέση ζητούμενη τιμή 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ ακολουθεί η Καβάλα με 1.993 ευρώ/τ.μ.

Πάνω από τα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό κινούνται επίσης η Κομοτηνή, η Ξάνθη, η Κατερίνη, οι Σέρρες, η Δράμα και η Βέροια.

Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες τιμές εξακολουθούν να καταγράφονται στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, το Κιλκίς και τα Γιαννιτσά.

Ανοδική πορεία και στα ενοίκια

Η εικόνα στα ενοίκια ακολουθεί αντίστοιχη πορεία.

Η Θεσσαλονίκη διατηρεί την υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή στα 9,4 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται στα 10,4 ευρώ.

Στη Μακεδονία η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης ανέρχεται στα 6,7 ευρώ ανά τετραγωνικό, με τη Χαλκιδική να ξεχωρίζει και εδώ, φτάνοντας τα 12,3 ευρώ.

Ιδιαίτερα έντονη είναι και η άνοδος στο Κιλκίς, όπου τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 62,5% μέσα στην τελευταία πενταετία.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών

Η έρευνα καταγράφει σημαντική ενίσχυση της ζήτησης από το εξωτερικό.

Στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων αγοραστών βρίσκονται τα προάστια της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολουθούν η Χαλκιδική και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφεται επίσης για την Καβάλα, την Πιερία, τον Έβρο, τις Σέρρες, τη Ροδόπη και την Ξάνθη, γεγονός που δείχνει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον επεκτείνεται πλέον σε ολοένα περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Όσον αφορά τον τύπο των ακινήτων, οι ξένοι επενδυτές αναζητούν κυρίως διαμερίσματα, ενώ ακολουθούν οι μονοκατοικίες και οι μεζονέτες, τόσο για ιδιοκατοίκηση όσο και για επενδυτική αξιοποίηση.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις εμπρησμοί σε σπίτια στελεχών της ΝΔ – Πέντε τραυματίες, μία γυναίκα στη ΜΕΘ

Κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη
image_print

Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, με στόχο κατοικίες όπου διαμένουν ή συνδέονται με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ συνολικά πέντε άτομα τραυματίστηκαν, με μία γυναίκα να νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση.

Σοβαροί τραυματισμοί από την πρώτη επίθεση

Η πρώτη εμπρηστική επίθεση εκδηλώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή πολυκατοικίας τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Αφροδίτη Νέστορα τραυματίστηκε ελαφρά από εγκαύματα στην προσπάθειά της να περιορίσει τη φωτιά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η μητέρα της υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο πατέρας της μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμη δύο ένοικοι της πολυκατοικίας χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα λόγω εισπνοής καπνού.

Δύο ακόμη επιθέσεις σε Περραιβού και Πυλαία

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε περίπου την ίδια ώρα στην οδό Περραιβού, όπου εκδηλώθηκε φωτιά σε υπαίθριο χώρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στόχος ήταν η κατοικία του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη.

Η τρίτη επίθεση καταγράφηκε στην περιοχή της Πυλαίας, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν και πυροδότησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (γκαζάκι) σε πολυκατοικία.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο διαθέτει διαμερίσματα ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο οποίος είχε διαμείνει εκεί στο παρελθόν.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει τα σημεία των επιθέσεων και συλλέγουν στοιχεία από τους χώρους, εξετάζοντας μεταξύ άλλων υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες κατοίκων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τη διαλεύκανση των τριών υποθέσεων και τον εντοπισμό των δραστών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en