Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στο βαθύ κόκκινο οι επισφάλειες σε επιχειρηματικά και στεγαστικά

Η τρόικα είναι «εξαγριωμένη» για τις εξαγγελίες περί παγώματος των πλειστηριασμών και έμμεσης άφεσης αμαρτιών στην πληρωμή των δόσεων. Στο 30% με 35% κυμαίνονται πλέον οι επισφάλειες των επιχειρηματικών δανείων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα ποσοστό που προκαλεί πολύ αρνητικούς συνειρμούς, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και εν πολλοίς καταδεικνύει την πραγματική εικόνα που επικρατεί στο επιχειρείν εντός των συνόρων, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τάση τους είναι συνεχώς ανοδική κι ενδεχομένως το ποσοστό αυτό να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αν “αφαιρεθούν” τα τρικ με τα οποία αρκετά δάνεια κρατούνται εν ζωή, λίγο πριν παρέλθει η προθεσμία των 90 ημερών που τα καθιστά υπερήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες ενδείξεις (σσ τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα φως από την Τράπεζα της Ελλάδας), μεγάλη είναι η επιδείνωση που σημειώνεται και στα στεγαστικά δάνεια, ιδιαίτερα κατά το α’ εξάμηνο του 2015. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα είναι “εξαγριωμένη” γιατί με τις εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης περί παγώματος των πλειστηριασμών και έμμεσης άφεσης αμαρτιών ως προς την καταβολή των δόσεων, σημειώθηκε κύμα αθέτησης πληρωμών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο εξακοντισμός των επισφαλειών και στα στεγαστικά δάνεια σε δυσθεώρητα για την κατηγορία επίπεδα. Οι πληροφορίες μιλούν – και εκεί – για ένα ποσοστό της τάξης του 35%, με τις ανοδικές τάσεις να είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και της συγκεκριμένης περίπτωσης.

voria.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Η “Δραμοινογνωσία 2024” ξεκινάει το Σάββατο 11 Μαϊου και η Δράμα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο

Η “Δραμοινογνωσία 2024” ξεκινάει το Σάββατο, 11 Μαϊου και η Δράμα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, προβάλλοντας το σήμα κατατεθέν της- το δραμινό κρασί. Από αυτήν την εμβληματική διοργάνωση δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, που για μια ακόμη χρονιά συμμετέχει στη γιορτή του κρασιού με εκδηλώσεις και happenings (oriental, latin , face painting, δημιουργική απασχόληση για παιδιά και κομμωτική ).

Ο εμπορικός κόσμος της Δράμας περιμένει και φέτος τους επισκέπτες του ευλογημένου μας τόπου για να γιορτάσει μαζί τους, να αναδείξει τις Δραμινές αρετές και φυσικά για να συμβάλει με τις δικές του προσπάθειες στην τουριστική προβολή της περιοχής μας και στην εν γένει εξωστρέφεια που τόσο έχουμε ανάγκη. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διοργάνωση. Πιστεύουμε στην επιτυχία της και εργαζόμαστε γι’ αυτήν. Όπως οφείλουμε να πράττουμε όλοι οι Δραμινοί!

Με εκτίμηση
Κύρτσης Γιώργος
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Δράμας

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έτοιμη η απόφαση για την απαγόρευση κίνησης πολιτών στα δάση

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των τοπικών φορέων για όλα όσα χρειαστεί να γίνουν στην αντιπυρική περίοδο, υπογράφηκε για να εφαρμόζεται ότι υπάρχει ανάγκη και λόγος η απόφαση απαγόρευσης κίνησης πολιτών στα δάση. Την απόφαση υπογράφει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος κι αυτή αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν.4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, αποκλειστικά για την μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου), εντός των κάτωθι δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών, όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) ή κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου: 5), από την έναρξη της ημερολογιακής μέρας και για την διάρκεια αυτής.

Η παρούσα απόφαση μπορεί να ενεργοποιηθεί και με κατηγορία κινδύνου 3, έπειτα από εισήγηση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας ή της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας: Δασικές περιοχές ευθύνης Δασαρχείου Καβάλας: – Περιαστικό Δάσος Καβάλας – Πευκοδασύλλιο Ζυγού – Δασύλλιο Παναγούδας – Πευκοδασύλλιο Εξοχής (παρυφές όρους Συμβόλου, μετά το χωριό Ακροβούνι και δίπλα από τον κόμβο της Εγνατίας οδού) – Παραποτάμιο δάσος Νέστου, από τον οικισμό του Παραδείσου (νότια της παλαιάς Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης) έως τις εκβολές του ποταμού Νέστου – Προστατευόμενη περιοχή – καταφύγιο θηραμάτων Ελαφοχωρίου (τοπωνύμιο Κεστενέ Νταγ).

Δασικές περιοχές ευθύνης Δασαρχείου Θάσου:

– Μακρύαμμος – Παραλία Παναγίας (Χρυσή Αμμουδιά) – Λαιμός – Αρχαίο Θέατρο. Αυστηρά ελεγχόμενη κυκλοφορία: – Άγ. Παντελεήμονας – Αγ. Μαρίνα – Αγ. Ειρήνη. – Ποταμιά – Πηγές Ποταμιάς. – Θεολόγος (θέση Καμίνι). – Λιμενάρια – Κάστρο. – Μαριές – Φράγμα Μαριών. – Μικρό Καζαβίτι – Αγ. Παντελεήμονα. – Καζαβίτι –Τούμπα. – Ραχώνι – Καλλιράχη – Σωτήρος.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού σε ΠΕ Καβάλας και Δήμο Παγγαίου

Ο Δήμος Παγγαίου όπως οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, θα προσλάβει εποχιακό προσωπικό για τις ανάγκες εργασιών αντιπυρικού χαρακτήρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση πρόσληψης 22 εργατών ειδικότητας ΥΕ προσωπικού καθαριότητας εξωτερικών χώρων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, 4μηνης διάρκειας. Η εισήγηση αναφέρει ότι ο Δήμος Παγγαίου στο προσωπικό αυτής της κατηγορίας έχει αποδυναμωθεί σημαντικά αφού «…υπάρχει μείωση- υποστελέχωση προσωπικού κατά είκοσι επτά (27) υπαλλήλους λόγω αποσπάσεων, μετατάξεων, συνταξιοδοτήσεων».

Στη συνεδρίαση της στις 27 Απριλίου η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ ενέκρινε το αίτημα σύμφωνα με το οποίο «… εγκρίνεται η συμμετοχή της Π.Ε. Καβάλας στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 άνω, και πρόσληψης δέκα (10) ανέργων αυτής της ηλικιακής ομάδας, διαφόρων ειδικοτήτων».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en