«Στην πόλη που ιδρύθηκε από Ελληνες που διέφυγαν από τους Οθωμανούς φωνάζουν Allahu Akbar»

Βίντεο «γροθιά» στο στομάχι

«Υπό τις ιαχές Allahu Akbar, η πόλη που κάποτε ιδρύθηκε από Έλληνες που διέφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ‘απελευθερώθηκε’ από τους κατοίκους της»

Δραματικές εικόνες κάνουν τον γύρο των social media από τον πόλεμο στην Ουκρανία…

Σε βίντεο από την ισοπεδωμένη Μαριούπολη φαίνονται οι πανηγυρισμοί των Τσετσένων, οι οποίοι μάλιστα φωνάζουν «Allahu Akbar».

Οι Τσετσένοι του Ραμζάν Καντίροφ, που επιστρατεύτηκαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση των Ουκρανών στην Μαριούπολη, στο βίντεο ποζάρουν σαν αστακοί, κρατώντας σημαίες ενώ από πίσω τους φαίνονται τα ερείπια της ορθόδοξης πόλης.

«Υπό τις ιαχές Allahu Akbar, η πόλη που κάποτε ιδρύθηκε από Έλληνες που διέφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ‘απελευθερώθηκε’ από τους κατοίκους της από τους Τσετσένους πολιτοφυλακές του Πούτιν. Τι ανατροπή της ιστορίας…» γράφει ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, επικεφαλής ανταποκριτής εξωτερικών υποθέσεων, Γιαροσλάβ Τροφίμοφ, σε ανάρτηση του στο Twitter.