Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στην Ολομέλεια για συζήτηση το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα»

image_print

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο, το σχέδιο νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα», σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αποσύρθηκε μετά τις ενστάσεις των εταίρων, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε η κυβέρνηση, το «παράλληλο πρόγραμμα» θα επανακατατεθεί αφού γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις ως προς την κοστολόγησή του, καθώς στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε την αρχική εκδοχή του νομοσχεδίου δεν υπήρχε, κάτι που είχε προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που είχε αποχωρήσει από την συζήτηση (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ).

Η συζήτηση που θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις ξεκινά στις 12 το μεσημέρι.

Με το σχέδιο νόμου καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων, ρυθμίζονται θέματα για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων και λαμβάνονται μέτρα για την πρόσληψη προσωπικού με την προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών και υγειονομικών.

πηγή: .tanea.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: 397.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Καβάλας

image_print

Τη διάθεση συνολικής χρηματοδότησης ύψους 397.000 ευρώ προς τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για εργασίες συντήρησης και επισκευών σε σχολικές μονάδες ανακοίνωσε, με ανάρτησή του, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανέμεται στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου και αφορά παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών κτιρίων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανάρτηση αναφέρει:

To ποσό των 397.000 ευρώ θα λάβουν οι Δήμοι της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συντήρηση σχολικών υποδομών.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Καβάλας θα λάβει 202.000 ευρώ, ο Δ. Παγγαίου 90.000 ευρώ, ο Δ. Νέστου 64.000 ευρώ και ο Δ. Θάσου 41.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορά αποκλειστικά εργασίες συντήρησης, επισκευών και λοιπών αναγκαίων παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η διαρκής αναβάθμιση της παιδείας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα!

DNews Widget
Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εβριτών στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη

image_print

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους στόχους και τις προτεραιότητες του Συλλόγου για τη νέα του θητεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Έβρου, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Συλλόγου και στην ανάπτυξη συνεργασιών με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωσηφίδης συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την αναπτυξιακή προοπτική του Έβρου, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική ανάπτυξη, την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και τη συμμετοχή του Συλλόγου σε δράσεις με ευρύτερο κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών ευχαρίστησε τον κ. Ιωσηφίδη για την εγκάρδια υποδοχή και τη γόνιμη συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αναπτυχθεί μια ουσιαστική συνεργασία προς όφελος του τόπου και των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλίδης: Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών για τα Τενάγη Φιλίππων

Ο Γιάννης Πασχαλίδης στη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών για τα Τενάγη Φιλίππων
image_print

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, είχε ο βουλευτής Καβάλας και Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Τεναγών Φιλίππων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημήτριος Αναγνώπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Χαράλαμπος Μυγδάλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός για την περιοχή, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο παραγωγικές αγροτικές ζώνες της χώρας, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αποστραγγιστικού και αρδευτικού δικτύου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο βουλευτής κατέθεσε φωτογραφικό υλικό και ζήτησε την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:

  • εκβάθυνση και διαπλάτυνση της Κεντρικής Τάφρου
  • αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό των θυροφραγμάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού
  • καθαρισμό του συνόλου των στραγγιστικών και αρδευτικών καναλιών
  • αποκατάσταση της πλωτής γέφυρας
  • εκπόνηση και χρηματοδότηση ολοκληρωμένου σχεδίου για τον επανασχεδιασμό της αποστράγγισης και άρδευσης των Τεναγών Φιλίππων
  • διερεύνηση της δημιουργίας ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων για την περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του βουλευτή, ο υπουργός πρότεινε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να εξεταστούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η δήλωση του Γιάννη Πασχαλίδη

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό που άκουσε με ενδιαφέρον το μεγάλο ζήτημα των Τεναγών Φιλίππων. Πιστεύω ότι μετά τη νέα συνάντηση θα υπάρξουν εξελίξεις.»

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en