Στην Καβάλα το συνέδριο του WASTEnet

H Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καβάλας και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Βιώσιμες Λύσεις στη Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων: Μεγιστοποιώντας τον Αντίκτυπο της Εδαφικής Συνεργασίας» στην Καβάλα, Lucy Hotel, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου 2015

«Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιάσει την πλέον ενημερωμένη επιστημονική έρευνα σε θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό, κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση των Συστημάτων Τεχνητών Υγροβιότοπων και άλλων χαμηλού κόστους τεχνολογιών επεξεργασίας λυμάτων και τη διάχυση αυτών των εναλλακτικών λύσεων στην επιστημονική κοινότητα, στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και γενικότερα στο ενδιαφερόμενο κοινό.

Απευθύνεται σε ερευνητές και σε επιστήμονες που ενδιαφέρονται για την επιστημονική έρευνα στο χώρο της επεξεργασίας υγρών αποβλήτων μέσω φυσικών συστημάτων» εξήγησε ο καθηγητής του ΔΠΘ Γιώργος Συλαίος.

Το Συνέδριο, όπως άλλωστε εξήγησαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι συντελεστές και διοργανωτές αυτού, αποτελεί τη βασική, καταληκτική δραστηριότητα του Έργου «WASTEnet: Δίκτυο χωρών Μαύρης Θάλασσας για την προώθηση της ολοκληρωμένης επεξεργασίας υγρών αποβλήτων μέσω φυσικών συστημάτων», στο οποίο η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι ο Επικεφαλής Εταίρος και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο Επιστημονικός Συντονιστής, ενώ συμμετέχουν συνολικά 9 φορείς από 7 χώρες.