Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων

Η Γενική Συνέλευση των πόλεων – μελών του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή μελών του δικτύου από όλη την Ελλάδα με στόχο την προώθηση των στόχων του για πιο βιώσιμες πόλεις διαχειριζόμενοι τα πολυδιάστατα ζητήματα τόσο του περιβάλλοντος όσο και της ποιότητας ζωής…

Στην συνεδρίαση της Αλεξανδρούπολης συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης του Δικτύου, που αυτή τη στιγμή αποτελείται από 9 πόλεις, ώστε να εμπλουτιστεί, με το Δήμο Ορεστιάδας να αποτελεί έναν από τους ενδιαφερόμενους.

Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε αυτό συμμετέχουν 9 πόλεις, οι Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Τρίκαλα.

150

Η νέα πενταετία αποτελεί και έναυσμα για μια νέα προσπάθεια, σημείωσε ο νέος πρόεδρος του δικτύου και Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Γιαννίδης, ο οποίος τόνισε πως προσπαθούν να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στη λειτουργία του δικτύου, προσπαθώντας να οργανώσουν συγκεκριμένες δράσεις.

«Στόχος είναι να ανταλλάξουμε πρακτικές μεταξύ μας που έχουν να κάνουν με τη βιώσιμη λειτουργία των πόλεων, τη διαχείριση ζητημάτων περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, τα οποία είναι πολυδιάστατα» σημείωσε, τονίζοντας πως οι Δήμοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πολύ μεγάλες προσδοκίες και καθημερινές δυσκολίες μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής των κατοίκων στις πόλεις.

Ο κ. Γιαννίδης τόνισε πως στη χώρα μας, όπου οι πόλεις κουβαλάνε πολλές παθογένειες και προβλήματα του παρελθόντος, τόσο σχεδιαστικά όσο και οικονομικά και κοινωνικά, όμως αυτό δείχνει πως υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Αυτό που λείπει, σημείωσε, είναι ίσως η ταχύτητα στην ανταπόκριση, υπάρχουν προβλήματα γραφειοκρατίας ή και τεχνογνωσίας, αυτά όμως είναι ζητήματα που μπορούν να λύσουν ή να διαχειριστούν για να βελτιώσουν την κατάσταση.

«Αυτό που βλέπω σε όλους τους Δήμους που συμμετέχουν και σε όλους τους Δημάρχους και αντιδημάρχους, μια αγωνία να αλλάξουν τα πράγματα με πολύ περιορισμένους πόρους» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, επισημαίνοντας πως αυτοί οι περιορισμένοι πόροι κάνουν το εγχείρημα ακόμη πιο κρίσιμο, γιατί πρέπει να γίνουν περισσότερα με ακόμη λιγότερα χρήματα, με πιο έξυπνη διαχείριση.

Το δίκτυο βέβαια για να στηθεί θέλει χρόνο, όμως ο κ. Γιαννίδης είναι πεπεισμένος πως σταδιακά, όσο περνά ο καιρός, μέσα από δράσεις θα υπάρξουν αποτελέσματα, πόσο μάλλον στην επόμενη κρίσιμη πενταετία, όταν και θα πρέπει οι Δήμοι να είναι πλήρως προετοιμασμένοι να αξιοποιήσουν τους πόρους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

BF

Επέκταση και βελτίωση

Οικοδεσπότης της συνεδρίασης ήταν ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου και Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Φαλέκας, ο οποίος φρόντισε μεταξύ των άλλων να συγκεντρώσει τοπικά προϊόντα και έντυπα παρουσίασης της Αλεξανδρούπολης για τους φιλοξενούμενους.

Ο κ. Φαλέκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Ζέρβα, με τον οποίο ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για τη δημιουργία αυτού του δικτύου, το οποίο συνεχώς επεκτείνεται.

Ευχαρίστησε όσους εκπροσώπους Δήμων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά για αυτή τη συνέλευση, τονίζοντας πως σκοπός του Δικτύου είναι να ανοίξει τα φτερά του, γιατί τα πράγματα είναι πιο εύκολα με τη συνεργασία.

Γι αυτό και προσκάλεσε στη Συνέλευση το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, μιας και ο Δήμος του είχε εκφράσει εδώ και καιρό τον ενδιαφέρον του για την προσπάθεια αυτή, ώστε να διευρυνθεί το Δίκτυο το οποίο πιστεύει πως μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη στους Δήμους που συμμετέχουν σε αυτό.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Καταδικάστηκε σε 22 μήνες ο καθηγητής από την Αλεξανδρούπολη

Η δίκη του καθηγητή Βιολογίας Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης, που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της 17χρονης, είχε αποτέλεσμα την καταδίκη του με αναστολή.

Σύμφωνα με τον Alpha το δικαστήριο μετά τις προηγούμενες αναβολές καταδίκασε τον καθηγητή σε 22 μήνες με αναστολή. Πέραν της κατηγορίας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας τον καθηγητή βάραινε και η κατηγορία διατάραξης της λειτουργίας της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Βιολογίας, σε παλιότερες δηλώσεις του ανέφερε: «Απαιτώ ένα συγγνώμη για τις ψευδείς κατηγορίες σε βάρος μου. Είναι πολύ γελοίο ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει κάποιον και να πάρει το 100 και τώρα αυτή τη στιγμή μπορούν να με συλλάβουν με οποιαδήποτε κατηγορία».

Από την πρώτη μέρα που άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη, ο καθηγητής τονίζει πως «είναι όλα σκευωρία».

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Σταϊκούρας από Κομοτηνή : “Δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες με έργα υποδομών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ”

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και τη Ροδόπη, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και επιθεώρησε σημαντικά έργα υποδομών στην περιοχή. Η επίσκεψη αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση για την πρόοδο των έργων και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και των τοπικών αρχών ενόψει και των Ευρωεκλογών.

Στην Αλεξανδρούπολη, ο Υπουργός επισκέφθηκε το λιμάνι, όπου επιθεώρησε τα έργα αναβάθμισης των υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι παρεμβάσεις αυτές αναμένεται να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του λιμανιού, καθιστώντας το έναν ακόμη πιο σημαντικό κόμβο μεταφορών και εμπορίου για την περιοχή.

Στην συνέχεια ο Υπουργός στην Ροδόπη είχε συνάντηση με ιδιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής.

Ο κ. Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την επίσκεψη σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη τόνισε: «Η βελτίωση των υποδομών στις περιφέρειες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς και να ολοκληρώσουμε τα έργα που θα ενισχύσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Δευτέρα (20-5-2024) το πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en