Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Θράκη λειτουργούν 320 τζαμιά, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα για την Αγιά Σοφιά

Προσπάθεια να αποκλιμακώσει το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε με την Άγκυρα για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά επιδεικνύει η Αθήνα υποχωρώντας ατάκτως μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επιχειρώντας να συμψηφίσει την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά με μια σειρά από θέματα για τα οποία εξαπολύει ανυπόστατες κατηγορίες προς την Αθήνα, η Άγκυρα κατηγορεί την ελληνική πλευρά ότι:
– Δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια τη κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα
– Παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της μειονότητας στη Δυτική Θράκη
– Χαρακτηρίζει «τουρκική μειονότητα» τους μουσουλμάνους, Ρομά και πομάκους που ζουν στη Θράκη
– Δεν σέβεται αλλότριες λατρείες και θρησκείες
– Μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα και
– Δεν επιδεικνύει… κοινή λογική.

Πώς αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών;
Σχεδόν… ενοχικά, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και οι συνεργάτες του απάντησαν στους τουρκικούς ισχυρισμούς με διαρροές «κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών».

«Εάν η Τουρκία δεν έχει ακόμα κατανοήσει ή δεν καταβάλλει προσπάθειες για να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για την προστασία των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτό σημαίνει ότι η χώρα αυτή δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα» αναφέρουν στην απάντησή τους τα στελέχη της ελληνικής διπλωματίας.

«Aπορρίπτονται ως εντελώς αβάσιμοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί δήθεν ζητήματος θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι στη Θράκη της ισονομίας και του σεβασμού των πολιτών, όπου η δημοκρατία λειτουργεί υποδειγματικά, λειτουργούν απρόσκοπτα πάνω από 320 μουσουλμανικά τεμένη» επισημαίνουν τα υπηρεσιακά στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπογραμμίζεται ότι στην ελληνική άτυπη απάντηση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση στη σημερινή σκληρή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν περιλαμβάνεται η παραμικρή αναφορά στους ισχυρισμούς της Άγκυρας περί ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, ούτε λέξη δεν αναφέρεται για τις τουρκικές αιτιάσεις περί ισλαμικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα και δεν απαντάται η ειρωνική αναφορά των Τούρκων ότι οι Έλληνες διπλωμάτες μπερδεύουν το Ισλάμ με τη… νεωτερικότητα.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Mαρτυρία στο ENA Channel : Πως βίωσε μία μητέρα το μπούλινγκ στην κόρη της από μαθητές στο σχολείο

Μία μητέρ, η κυρία Ζ. ένιωθε την καρδιά της να σφίγγεται κάθε φορά που έβλεπε τη μικρή της κόρη να επιστρέφει από το σχολείο με κατεβασμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια.

Εδώ και μήνες, η μικρή ήταν ήταν θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές της, και η μητέρα προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να τη βοηθήσει..

Μετά από πολλές συζητήσεις και άπειρες ώρες δίπλα στην κόρη της, η μητέρα κατάφερε να την κάνει να ανοιχτεί. Η κόρη της εξομολογήθηκε πως κάθε μέρα στο σχολείο ήταν ένας εφιάλτης: κοροϊδίες, απομόνωση και συνεχείς προσβολές την έκαναν να αισθάνεται αβοήθητη και μόνη..

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι πέρα και για πέρα αληθινή και την περιέγραψε στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής η κυρία Ζ. η οποία μετέφερε τον “εφιάλτη” που έζησε η ίδια και η οικογένεια της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ζέττα Μακρή στο ENA Channel : “Πάνω από 200 οι καταγγελίες για μπούλινγκ στο stop-bullying.gov.gr”

Σε δηλώσεις της στο ENA Channel, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε σχολεία της χώρας μετά από την έναρξη της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr. Οι καταγγελίες αυτές φωτίζουν ένα ανησυχητικό φαινόμενο που πλήττει μαθητές και μαθήτριες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η κ. Μακρή τόνισε ότι η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμησή του. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και η ενίσχυση των μηχανισμών αναφοράς και διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Σε διαρκή απεργία βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα μικροβιολογικά εργαστήρια στην επαρχία, καθώς οδηγήθηκαν στην χρεωκοπία από το μνημονιακό μέτρο της υποχρεωτικής επιστροφής.

Επί δώδεκα χρόνια αναγκάζονται να πληρώνουν το 40 με 45% των παραπεμπτικών οι ίδιοι, γιατί ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να ανοίξει και να αυξήσει τον προϋπολογισμό του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en