Στη Βουλή, εκτός νέου απροόπτου, οδεύει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Αντίστροφα φαίνεται να μετρά ο χρόνος για την κατάθεση στη Βουλή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Όλα είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μαξίμου, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι τελικά συμφωνήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο.

Τη στήριξή της εξέφρασε και η ΔΙΣ σημειώνοντας μάλιστα ότι η Εκκλησία σέβεται τη διαφορετικότητα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.

Αναμένει, μάλιστα, την υλοποίηση της πρόσφατης διαβεβαίωσης του υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, ο υπουργός Χ.Αθανασίου φέρνει το νομοσχέδιο με ρητή διάταξη που προβλέπει ως αδίκημα την κακόβουλη άρνηση ή τον ευτελισμό των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει το Κοινοβούλιο. **

Σημειώνεται ότι τέσσερις μητροπολίτες, οι Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ είχαν αποστείλει προ ημερών επιστολές στον πρωθυπουργό, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Ελπίζω να συνειδητοποιήσετε ότι, εμμένοντας στο άθλιο αυτό νομοθέτημα πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς μήνες πρωθυπουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, στην επιστολή του ο μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ ο μητροπολίτης Γόρτυνος χαρακτήριζε το νομοσχέδιο «ελεεινό».

Πάντως, σε δημοσίευμα του Έθνους της Τετάρτης αναφέρεται ότι στην κυβέρνηση παραμένουν οι διαφωνίες για το αντιρατσιστικό, ιδιαίτερα στο ζήτημα του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει την επέκταση του Συμφώνου, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη να προωθηθεί και η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου με την συμπερίληψη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου ζητούν οργανώσεις ομοφυλόφιλων.

«Για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης»

Στηρίζει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η Εκκλησία της Ελλάδος

Τη στήριξή της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.

Αναμένει, μάλιστα, την υλοποίηση της πρόσφατης διαβεβαίωσης του υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IH-GBuSCb1M&feature=youtu.be[/youtube]