Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΣΟΚ στις ένοπλες δυνάμεις | Άλλαξαν αιφνιδιαστικά τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ!

image_print

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο μέχρι χθες αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Αποστολάκης – Νέος αρχηγός ΓΕΝ ο μέχρι πρότινος αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Γιακουμάκης – Χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών

Αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τους αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Στη θέση του μέχρι σήμερα αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Ο αντιναύαρχος Αποστολάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του ναυάρχου.
Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.

Παρ” ότι η απόφαση για αλλαγή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ έχει ληφθεί, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Μπορεί οι υπογραφές των υπουργών που μετέχουν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας να έχουν συγκεντρωθεί ήδη από το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης, όμως κατά πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα τις αλλαγές των αρχηγών δεν έχει επικυρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα ή εμπλοκή). Προφανώς όμως δεν μπορεί να γίνει επίσημη ανακοίνωση ότι οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ άλλαξαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των νέψν αρχηγών που επελέγησαν από το ΚΥΣΕΑ.

Αυτό που είναι πραγματικά πρωτοφανές είναι ότι οι αλλαγές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανακοινώθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση!

 

Η αποστρατεία του στρατηγού Κωσταράκου (από 6 Νομεβρίου αναλαμβάνει την υψηλή θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ) και η αναβάθμιση των αντιναυάρχων Αποστολάκη και Γιακουμάκη έγινε γνωστή από μια ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα, συντονιστή Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ!

«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά δια συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!» επισημαίνει στη δήλωσή του ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της ΝΔ Κώστας Τασούλας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλλονται από την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλαγές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφάνεια, πανηγυρικότητα και δημοσιότητα και όχι άρον-άρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβασή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο» συνεχίζει ο κ. Τασούλας και καταλήγει: «Τέτοιες μεθοδεύεις όμως δείχνουν ανεπίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε.
Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;».

Πραγματικά δεν έχει προηγούμενο το γεγονός ότι η αλλαγή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ έγινε γνωστή από ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι από την κυβέρνηση.

Το επίσης απίστευτο με την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ΚΥΣΕΑ είναι ότι αποφασίζουν τώρα, επί της ουσίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να γίνει η αλλαγή των αρχηγών σε 20 μέρες όπως κατά πληροφορίες αναφέρεται στην απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για 33 άρθρα

image_print

Στην πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση προχωρά σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, η Ολομέλεια της Βουλής, με τους βουλευτές να καλούνται να αποφασίσουν ποιες από τις προτεινόμενες διατάξεις θα κριθούν αναθεωρητέες. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά συνολικά 33 άρθρα του Συντάγματος.

Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών, το άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καθώς και αλλαγές που αφορούν την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Η σημερινή Βουλή θα καθορίσει ποια άρθρα μπορούν να αναθεωρηθούν, ενώ το τελικό περιεχόμενο των αλλαγών θα αποφασιστεί από την επόμενη, Αναθεωρητική Βουλή, μετά τις εθνικές εκλογές.

Στο βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για τις προωθούμενες θεσμικές αλλαγές.

Η διαδικασία έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς οι συσχετισμοί της πρώτης ψηφοφορίας θα επηρεάσουν και τις πλειοψηφίες που θα απαιτηθούν στην επόμενη Βουλή για την οριστική αναθεώρηση των επιμέρους άρθρων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μητσοτάκης από Αυστρία: «Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην άμυνα»

image_print

Την ανάγκη η Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την ασφάλεια και την άμυνά της υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας Κρίστιαν Στόκερ στο Σάλτσμπουργκ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η ευρωπαϊκή άμυνα, το μεταναστευτικό, η ανταγωνιστικότητα και η ενέργεια, με τις δύο πλευρές να επισημαίνουν την ανάγκη στενότερης συνεργασίας Ελλάδας και Αυστρίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο στις αμυντικές της δυνατότητες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να έχει πρακτικό αντίκρισμα, ιδιαίτερα για χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Κρίστιαν Στόκερ αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αυστρίας προς την Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια των ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα

image_print

Στην κορυφή της Βόρειας Ελλάδας ως προς την άνοδο των τιμών των κατοικιών βρίσκεται η Καβάλα, με την αγορά ακινήτων της περιοχής να καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Spitogatos Insights για το πρώτο τρίμηνο του 2026, οι ζητούμενες τιμές πώλησης κατοικιών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχουν αυξηθεί κατά 68,1% μέσα σε μία πενταετία, ποσοστό που την τοποθετεί στην πρώτη θέση στη Μακεδονία.

Η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης στην Π.Ε. Καβάλας φτάνει πλέον τα 2.194 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ στην πόλη της Καβάλας διαμορφώνεται κοντά στα 1.993 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Η τουριστική ανάπτυξη, η περιορισμένη προσφορά διαθέσιμων κατοικιών, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά. Την ίδια στιγμή, η συνεχής άνοδος δημιουργεί ολοένα μεγαλύτερη πίεση στους μόνιμους κατοίκους και ιδιαίτερα στους νέους που αναζητούν κατοικία για αγορά ή ενοικίαση.

Η Καβάλα εδραιώνει έτσι τη θέση της στον επενδυτικό χάρτη των ακινήτων, με την άλλη όψη της ανάπτυξης να είναι το ολοένα υψηλότερο κόστος στέγασης για τα τοπικά νοικοκυριά.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en