Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Σοκ έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος 23χρονης από τα Λιμενάρια Θάσου

image_print

Έχει προκαλέσει ΣΟΚ στην κοινωνία της Θάσου και όχι μόνο ο θάντος της 23χρονης από ηλεκτροπληξία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε διαμέριμα στη Βουλγαρία. Η 23χρονη Σωτηρία Σαλταρή, με καταγωγή από τα Λιμενάρια Θάσου, βρισκόταν εκεί με τον 30χρονο φίλο της, τον γνωστό και στην Καβάλα Βούλγαρο χορευτή Bozhidar Gugushev ( με το προσωνύμιο Τέο).

Ακόμη διερευνώνται οι συνθήκες του δυστυχήματος και περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα δύο διαφορετικών ιατροδικαστικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με  τις πληροφορίες που δίνει ο φίλος της, το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε ώς εξής:

Καθώς έκανε ντούζ ο ίδιος άρχισε να τον χτυπά το ρεύμα και η σύντροφός του επιχείρησε να τον τραβήξει έξω. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα, όπως λεέι ο ίδιος, να σωθεί αυτός αλλά το ρεύμα να χτυπήσει θανάσιμα την κοπέλα του.

Οι πληροφορίες όμως για το πώς ακριβώς προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία είναι πολύ συγκεχυμένες, καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έκανε την ώρα του δυστυχήματος η άτυχη κοπέλα.

Τα αίτια θανάτου της διαπιστώθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην Βουλγαρία.

Οι γονείς της κοπέλας που έσπευσαν στη γειτονική χώρα για να παραλάβουν το πτώμα της κόρης τους ζήτησαν να γίνει εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση και στην Ελλάδα.Πράγμα το οποίο έγινε.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα « Η Θασιακή », ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε για αρχή ότι ο θάνατος επήλθε από ηλεκτροπληξία. Στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « από την ιατροδικαστική απόφαση προέκυψαν κι άλλα ευρήματα ». Ωστόσο απέφυγε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, σεβόμενος όπως είπε την επιθυμεία της οικογένειας.

Οι φειδωλές όμως δηλώσεις που έκανε ο ιατροδικαστής έρχονται να εντείνου το κλίμα της “καχυποψίας” που ήδη όμως υπάρχει στους οικείου της άτυχης αυτής κοπέλας. Αυτό όμως που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι το πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ηλεκτρικό ρεύμα τον φίλο της και την ώρα που σπαύδει η φίλη του να τον σώσει να μην τραυματίζονται και οι δύο θανάσιμα αλλά να σώζεται μόνο το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας.

Ποιά ήταν η 23χρονη Ρία

Η 23χρονη Ρία καταγότας από τα Λιμενάρια Θάσου. Έλλειπε όμως πολλά χρόνια από την Θάσο και ζούσε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Συνήθιζε ωστόσο να περνά τα καλοκαίρια της στην Θάσο (στον τόπο καταγωγής της ) μαζί με την οικογένειά της. Σπούδαζε Ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Τις ημέρες του Πάσχα αποφάσισε να τις περάσει στην Βουλγαρία συνοδευόμενη απο την παρέα της. Δυστυχώς όμως χωρίς ευτυχή κατάληξη για την ίδια αλλά και για την την οικογένειά της. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Μαΐστρο Έβρου.

Κάτοικος Καβάλας ο Βούλγαρος χορευτής

Εκτεταμένη δημοσιότητα στο περιστατικό έδωσαν τα βουλγάρικα μέσα ενημέρωσης, φιλοξενώντας την εκδοχή που διηγήθηκε ο 30χρονος φίλος της Σωτηρίας Bozhidar Gugushev, γνωστός χορευτής και δάσκαλος χορού τόσο στην Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα.

Με την 23χρονη Σωτηρία Σαλταρή δεν ήταν ούτε παντρεμένοι ούτε είχαν αποκτήσει παιδί, όπως εσφαλμένα ανέφεραν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 30χρονος ηταν όμως για αρκετά χρόνια μόνιμος κάτοικος Καβάλας,όπου εργαζόταν εδώ και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει οικογένεια.

Ωστόσο τον τελευταίο χρόνο είχε επιστρέψει στη Σόφια και κινούνταν τακτικά μεταξύ Σόφιας – Ξάνθης , όπου παρέδιδε μαθήματα χορού.

Η περιγραφή του άτυχου δυστυχήματος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Βουλγάρικο Τύπο, η Σωτηρία Σαλταρή « ήταν η σωτηρία του Μπόζινταρ » από τον θάνατο που παραλίγο να τον βρεί λόγω ηλεκτροπληξίας. « Θυσιάστηκε » λένε « για να σώσει την μεγάλη της αγάπη. Τα βουλγάρικα ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες του ζευγαριού μιάς εκ των οποίων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λέγοντας ότι συχνα επισκέπτονταν ο ένας τον άλλο.

Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα, όπου ο Μπόζινταρ σπούδασε και τα πράγματα, σύμφωνα με τον ίδιο εξελίχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα.

Στην περιγραφήπου κάνει ο Βούλγαρος χορευτής μιλώντας σε δημοσιογράφο της Βουλγαρίας αναφέρεται, χωρίς να εξηγεί περισσότερο, στην « πόρτα του μπάνιου όπου ήταν κλειδωμένη από μέσα ».

Διηγείται παρακατω : « Πήγα στο ντούζ κι αισθάνθηκα να με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα. Άρχισα να πάλλομαι, δεν μπορούσα να φωνάξω. Με άκουσε και έτρεξε αμέσως στο μπάνιο, με τράβηξε με τα χέρια της απο το ντουζ. Εάν δεν ήταν μέσα στο μπάνιο θα είχα πεθάνει. Ήμουν αναίσθητος, συνήλθα χωρίς να μπορώ να αναπνεύσω καλά, το στήθος μου πονούσε. Ήταν ένα πολύ παράξενο συναίσθημα. Νόμισα ότι ονειρευόμουν. Πήγα προς το μέρος της και άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Δεν άργησαν πολύ αλλά ήταν ήδη αργά, είχε πεθάνει. Θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους να ελέγξουν τις συσκευές τους γιατί αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους ».

 

1_5729ae1c3ca9f

 

10414860_10206490812056559_5682353893594324381_n

 

13082657_10208563603435048_1250723380661433951_n

 

collage-1462350069

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO

Αλεξανδρούπολη – 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
image_print

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη η 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO, με τη συμμετοχή όλων των Εδρών UNESCO της χώρας, εκπροσώπων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επιστημονικών φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και την Έδρα UNESCO Con-E-Ect του ΔΠΘ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η διασύνδεση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων που διαθέτουν Έδρες UNESCO με την κοινωνία, καθώς και η ανάδειξη του ρόλου της ακαδημαϊκής διπλωματίας στην προώθηση της ειρήνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της πολιτιστικής κατανόησης και της διεθνούς συνεργασίας.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Φώτιος Μάρης, υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των λαών και χώρους όπου αναπτύσσονται οι ιδέες που αφορούν το μέλλον των κοινωνιών.

Η επικεφαλής του προγράμματος Πανεπιστημιακών Εδρών και Δικτύων UNESCO, Inga Nachanian, αναφέρθηκε στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και στη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους.

Ο Καθηγητής και Διευθυντής της Έδρας UNESCO Con-E-Ect του ΔΠΘ, Δημήτριος Εμμανουλούδης, τόνισε ότι η συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας οργανωμένης και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Εδρών UNESCO, με σαφή ατζέντα σε ετήσια βάση.

Κατά τη διάρκεια της 1ης Συνάντησης, οι κάτοχοι και εκπρόσωποι των Ελληνικών Εδρών UNESCO και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO συνέταξαν και συνυπέγραψαν ομόφωνα ψήφισμα, προτείνοντας την καθιέρωση της συνάντησης ως θεσμού.

Στο ψήφισμα περιλαμβάνεται, επίσης, η συστηματική χαρτογράφηση της συμβολής των Ελληνικών Εδρών UNESCO στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030, καθώς και η αποτίμηση της προόδου της Ελλάδας ως προς την επίτευξή τους.

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στον ρόλο των ΑΕΙ στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και εξήρε τις δράσεις εξωστρέφειας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη, χαρακτήρισε τις Έδρες UNESCO σημαντικό εργαλείο δημόσιας διπλωματίας, ενώ η Αγγέλα Γιαννακίδου αναφέρθηκε στη σημασία της Θράκης ως τόπου ειρηνικής συνύπαρξης, πολιτιστικής διπλωματίας και βιοποικιλότητας.

Με αφορμή τη διοργάνωση, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη του Δήμου Διδυμοτείχου στο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης της UNESCO και την υλοποίηση δράσεων για τη βιώσιμη και ψηφιακή ανάπτυξη της περιοχής.

Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της UNESCO, της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, στρατιωτικών αρχών, δήμων, οργανισμών και πλήθος κόσμου.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Περιφέρεια ΑΜΘ: Η «Αυθεντική Ελλάδα» στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές

Αλεξανδρούπολη – Exclusive Greek Tourism Workshop της Περιφέρειας ΑΜΘ για την προβολή της Αυθεντικής Ελλάδας
image_print

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026, το Exclusive Greek Tourism Workshop, μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Νομαρχείο και συμμετείχαν κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες και tour operators από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Μολδαβία και την Τσεχία.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία νέων διεθνών συνεργασιών, μέσα από συναντήσεις B2B μεταξύ εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς και επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία των ξένων επαγγελματιών με τον προορισμό, ώστε να αποκτήσουν άμεση και βιωματική εμπειρία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο καλωσόρισμά του, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια υλοποιεί μια συνεκτική στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης και διεθνούς προβολής, με κεντρικό μήνυμα την ανάδειξη της περιοχής ως «Αυθεντική Ελλάδα».

Ο κ. Τοψίδης στάθηκε στη σημασία της βιωματικής προσέγγισης, σημειώνοντας ότι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, επαφή με τον πολιτισμό, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΑΜΘ, Παναγιώτης Αρχοντής, τόνισε ότι το workshop φέρνει σε άμεση επαφή τις επιχειρήσεις της περιοχής με σημαντικούς επαγγελματίες του τουρισμού από ευρωπαϊκές αγορές.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους, οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Δέλτα του Έβρου, τη διασυνοριακή περιοχή του Έβρου, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, καθώς και την τοπική γαστρονομία και παραγωγή.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο, ενώ εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας ώστε η δράση να φιλοξενείται διαδοχικά στις Περιφερειακές Ενότητες, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο διαφορετικές περιοχές και τις τουριστικές τους δυνατότητες.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Ζαμπούκη με Ζαχαράκη για σχολικές υποδομές και προσβασιμότητα

Αλεξανδρούπολη – Συνάντηση Γιάννη Ζαμπούκη με Σοφία Ζαχαράκη για σχολικές υποδομές και προσβασιμότητα
image_print

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, με επίκεντρο τις σχολικές υποδομές, την προσβασιμότητα και τον σχεδιασμό νέων παρεμβάσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα στο γραφείο του Δημάρχου και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον Δήμο, την πολυετή και στενή συνεργασία των δύο πλευρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον του Ειδικού Σχολείου. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη δρομολογηθεί λύση, με Δήμο και Υπουργείο να εργάζονται από κοινού για την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης.

Παράλληλα, συζητήθηκε το σχέδιο του Δήμου για την αξιοποίηση του παλιού στρατοπέδου «Παρμενίων» και σημερινού πάρκου Αλτιναλμάζη, το οποίο έχει παραχωρηθεί στον Δήμο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στον συγκεκριμένο χώρο σχεδιάζεται η στέγαση σχολικών μονάδων, με ειδική μέριμνα για τη λειτουργία και συνύπαρξη των Μουσικών Σχολείων, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις πρωτοβουλίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον τομέα της προσβασιμότητας. Η Υπουργός αναφέρθηκε θετικά στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε σχολικούς και αθλητικούς χώρους, όπως η εγκατάσταση του Sensory Room στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης».

Επίσης, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την ανακαίνιση του 2ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου».

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η Υπουργός ανακοίνωσε ενισχύσεις για τα σχολεία, που περιλαμβάνουν σχολικούς κήπους σε μεγάλο ποσοστό δημοτικών και νηπιαγωγείων, νέο αθλητικό εξοπλισμό, εκσυγχρονισμό εργαστηρίων φυσικών επιστημών, προσωπικά ερμάρια για μαθητές δημοτικών σχολείων και διαδραστικούς πίνακες από τα Δημοτικά έως και τη Γ’ Λυκείου.

Η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε:

«Πρόκειται για παροχές που συχνά συναντάμε σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά τις αξίζει κάθε παιδί. Εδώ στον Έβρο, αυτή η υπόσχεση αποκτά μια ξεχωριστή αξία».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en