Σκουριές | Αντικρουόμενες συγκεντρώσεις στο Κέντρο της Αθήνας
Στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στη Λ. Μεσογείων, αναμένονται γύρω στις 10:00, σήμερα το πρωί, 5.000 – 5.500 μεταλλωρύχοι και μέλη των οικογενειών τους, καθώς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του εργοταξίου στις Σκουριές.
Οι μεταλλωρύχοι ξεκίνησαν, χθες το βράδυ, με περισσότερα από 80 πούλμαν από τη Χαλκιδική.
Μετά τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αναμένεται να πορευτούν προς την Καναδική Πρεσβεία, όπου θα παραδώσουν σχετικό ψήφισμα και στη συνέχεια προς το Σύνταγμα και τη Βουλή, προκειμένου να παραδώσουν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ψήφισμα, ζητώντας συνάντηση ενημέρωσης μαζί του.
Εκεί θα παραμείνουν μέχρι το βράδυ, καθώς έχουν προγραμματίσει καθιστική διαμαρτυρία με κεριά.
Παράλληλα, συγκέντρωση, στα Προπύλαια, και πορεία διοργανώνει στις 6 το απόγευμα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Ισχυρή αναμένεται να είναι η παρουσία της αστυνομίας και το απόγευμα στο Σύνταγμα, ώστε να μην έρθουν σε επαφή οι δύο πορείες.
[08.20]: Κλειστή η Λ. Μεσογείων από Πεντάγωνο και Κατεχάκη. Επίσης, κλειστή η έξοδος από Μιχαλακοπούλου έως Κατεχάκη.
[08.55]: Οι πρώτοι μεταλλωρύχοι έφτασαν και κατευθύνονται έξω από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
[09.20]: Στο ρεύμα καθόδου της Λ. Μεσογείων, λίγο μετά τον Κόμβο Κατεχάκη, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 – 1.200 διαμαρτυρόμενοι.
[09.41]: Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην κάθοδο της Λ. Μεσογείων, στο ύψος της Λ. Δημοκρατίας (Πεντάγωνο – Ν. Ψυχικό).
[10.00]: Πάνω από 3.000 συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή στη Λ. Μεσογείων.
[10.55]: Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην άνοδο της Λ. Μεσογείων, στο ύψος της Οδού Μιχαλακοπούλου.
[12.00]: Στους 5.000 υπολογίζονται οι συγκεντρωμένοι, που πλέον βρίσκονται, έξω από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
[12.42]: Λεκτική μικροένταση, όταν – σύμφωνα με μεταλλωρύχους – μία περαστική γυναίκα τους έβρισε.
Δύο – τρεις διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον της, αλλά μετά από παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το περιστατικό δεν πήρε διαστάσεις.