Quantcast
Connect with us

LIFESTYLE

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών  για πολίτες στο Αμφιθέατρο του Γενικού  Νοσοκομείου Καβάλας, Πιστοποιημένο  από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ :  26  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ), θέλοντας να προστατεύσει το υπέρτατο αγαθό που ονομάζεται ζωή  διοργανώνει Σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED), πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), που απευθύνονται σε όλους (Πυροσβέστες, Αστυνομικούς, Εκπαιδευτικούς, Πολίτες και άλλες πληθυσμιακές ομάδες), με στόχο να διασφαλίσει πως όταν ένας συνάνθρωπός μας κινδυνεύει να μπορείτε άφοβα να του παρέχετε τις πρώτες βοήθειες.

Να θυμάστε πάντα ότι η ασθένεια ή το ατύχημα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε. Τότε ακριβώς είναι εκεί που θα χρειαστεί να επέμβουμε, με την γνώση την οποία λάβαμε και τους χειρισμούς του οποίους μάθαμε, ώστε  να μπορούμε να δώσουμε ποιοτική φροντίδα στο θύμα.

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας περίπου πέντε (5) ωρών και περιλαμβάνει διαλέξεις, επιδείξεις δεξιοτήτων, πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, τον  Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και τη θέση ανάνηψης(δηλαδή η θέση που βάζουμε το θύμα που είναι αναίσθητο αλλά αναπνέει φυσιολογικά), σε ολιγομελείς ομάδες και συζήτηση.

Το κόστος ανά συμμετέχοντα είναι 15 ευρώ  για τους επαγγελματίες υγείας και 18,45 ευρώ για τους πολίτες. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Γενικού  Νοσοκομείου Καβάλας.

Οι Εκπαιδευτές του Σεμιναρίου είναι εθελοντές και πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθεί στους επιτυχόντες πιστοποιητικό (αναγνωρισμένο παγκοσμίως) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να επικοινωνήσει με την κ. Εμμανουηλίδου Δέσποινα, Διευθύντρια του σεμιναρίου, στο τηλέφωνο 6941403204

Click to comment

Απάντηση

LIFESTYLE

Η εξομολόγηση της Μ. Σάττι για την ταφή του πατέρα της στην Κομοτηνή

«Ο μπαμπάς μου είναι θαμμένος εκεί, δεν είναι στην Αθήνα και δεν μπορώ να τον επισκεφτώ αύριο, αν θέλω»  

Μία εξομολογητική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Μαρίνα Σάττι στη Lifo και τον Mr. Hulot. Η δημοφιλής τραγουδίστρια που φέτος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Eurovision «ταρακουνώντας» την Ευρώπη και τον κόσμο με το «Ζάρι», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για πρώτη φορά στην απώλεια του πατέρα της, 40 μόλις ημέρες πριν πατήσει το πόδι της στη σκηνή του Μάλμε.

«Πέθανε ο μπαμπάς μου και πήγαμε στην Κομοτηνή, γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα – τότε που με κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι (της Αθήνας) και έλεγαν ότι δεν τους μίλησα, πήγαινα στην κηδεία, σε ένα νεκροταφείο που είναι μακριά. Ο μπαμπάς μου είναι θαμμένος εκεί, δεν είναι στην Αθήνα και δεν μπορώ να τον επισκεφτώ αύριο, αν θέλω», δήλωσε η Μαρίνα Σάττι.

Το μουσουλμανικό κοιμητήριο στο ύψος της Μεσσούνης όπου ετάφη ο πατέρας της Μαρίνας Σάττι

«Κι ενώ σκέφτομαι ότι είναι εκεί, μακριά, μόνος του -με έχει στοιχειώσει αυτή η σκέψη και αυτή η εικόνα-, ξαφνικά κοιτάζω δίπλα του και βλέπω πάρα πολλούς τάφους με την ίδια ημερομηνία θανάτου: “26/5, Συρία”. Ήταν άνθρωποι που πνίγηκαν σε ναυάγιο και τους μετέφεραν όλους εκεί, σε κάτι τάφους μισό μέτρο. Κοιτάζω απ’ την άλλη, “9/1 Αφγανιστάν”, άνθρωποι που πνίγηκαν σε άλλο ναυάγιο», περιέγραψε η τραγουδίστρια για το μουσουλμανικό κοιμητήριο μεταναστών που βρίσκεται στο ύψος της Μεσσούνης έξω από την Κομοτηνή.

«Δεν ξέρω αν με έχει στοιχειώσει πιο πολύ η εικόνα του μπαμπά μου, που εμφανίζεται κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, ή αυτό που συνέβαινε δίπλα του. Είναι ο μπαμπάς μου εκεί, μακριά, για χ-ψ λόγους, με ένα κάρο άλλους ανθρώπους που τους έχουν “γκρουπάρει” κι αυτούς εκεί πέρα, μακριά. Κάπως το τραγούδι μου “Αχ Θάλασσα” για μένα είναι αυτή η εικόνα», σημείωσε καταληκτικά η Μαρίνα Σάττι.

Continue Reading

LIFESTYLE

Eurovision 2024 | Απίστευτο και όμως αληθινό – Η EBU προσπάθησε να σώσει το φιάσκο της Σάττι!

Η Μαρίνα Σάττι τερμάτισε στην 11η θέση της φετινής Eurovision, χωρίς να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι άνθρωποι της EBU αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πρόβας της Μαρίνας Σάττι πλησίασαν την ελληνική αποστολή και της συνέστησαν να μην κάνει μονοπλάνο την εμφάνιση γιατί αφενός είναι σκοτεινό και αφετέρου δεν φαίνεται καλά το χορευτικό.

Δυστυχώς, όπως φάνηκε άλλωστε, η ελληνική αποστολή έμεινε στην απόφασή της, με αποτέλεσμα να έρθει η 11η θέση.

newsbomb

Continue Reading

EVENTS

Eurovision exit poll | Στην 4η θέση η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι»

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τη φετινή ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, που θα γίνει τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη στο eurovisionworld.com, η Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» βρίσκονται στην 4η θέση, κάτω από το φαβορί Κροατία, την Ιταλία και την Ολλανδία. 

Η Ελλάδα συγκεντρώνει μέχρι αυτή τη στιγμή το 6% των ψήφων, μαζί με την Ελβετία και τη Γαλλία. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δημοσκόπηση για την Eurovision, με τις προβλέψεις της συνήθως να επαληθεύονται.

Πέρσι , η ιστοσελίδα προέβλεψε τη νίκη της Σουηδίας, με την Λορίν, στον διαγωνισμό.

Πηγή: skai.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en