Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη εγκατάλειψη τα αποστραγγιστικά δίκτυα στη Π.Ε. Έβρου

image_print

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Μακ.-Θράκης θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών που βλέπουν για άλλη μια χρονιά να έρχεται ο χειμώνας και τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων να είναι ακαθάριστα, να εμποδίζεται η απορροή των τοπικών νερών προς τον Έβρο και τ’ άλλα ποτάμια και να προκαλούνται κατ’ επανάληψη πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.

Πρόκειται για καταστροφές που είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, έργων δηλαδή που δεν είναι επιλέξιμα και συνεπώς δεν χρηματοδοτούνται ούτε από τα ταμεία της Ε.Ε. ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι όμως έργα αναγκαία για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα είναι τεράστιες, γιατί διαχρονικά αρνούνται να χορηγήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για να καθαριστούν τα κανάλια και να μην είναι εκτεθειμένες καλλιέργειες και υποδομές στις πρώτες βροχές. Φυσικά ευθύνες βαραίνουν και τις Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Μακ.-Θράκης θεωρεί ότι οι Μικρομεσαίοι αγρότες έχουν μπροστά μια πολιτική ανάλγητη, που μόνιμα έχει εκτός των προτεραιοτήτων της, τις ζωτικής σημασίας έργα-ανάγκες τους, στο όνομα της επιλεξιμότητας, της «δημοσιονομικής προσαρμογής» των «δυνατοτήτων της χώρας» προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων

ΕΠΕΡΩΤΑΤΕ ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

-Τι μέτρα θα πάρει άμεσα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει καθαρισμός των καναλιών αποστράγγισης και απορροής, των χειμάρρων και των ρεμάτων ώστε να προστατευθούν ζωές και περιουσίες

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: 2.663 συλλήψεις μεταναστών τον Μάιο του 2026

image_print

Συνολικά 2.663 παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν τον Μάιο του 2026, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν 64 περιστατικά παράτυπης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια μέσω θαλάσσιων συνόρων.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος συνελήφθησαν συνολικά 2.663 άτομα, ενώ οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη 72 διακινητών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά τους.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν πέντε σκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά μεταναστών προς τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα.

Σε ό,τι αφορά την παράνομη έξοδο από τη χώρα, τον Μάιο καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά. Οι αρχές συνέλαβαν πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας ενώ επιχειρούσαν να μεταβούν παράνομα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο ίδιο πλαίσιο, συνελήφθη ένας διακινητής, κατασχέθηκε ένα όχημα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά ατόμων και εντοπίστηκαν δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τα στοιχεία του Λιμενικού αποτυπώνουν τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή δράση των αρχών για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: 25.400 έλεγχοι και αυστηρά λουκέτα για φοροδιαφυγή

image_print

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα ελέγχων της ΑΑΔΕ, με 25.400 προγραμματισμένους επιτόπιους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα και αυστηρότερες κυρώσεις για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παραποίησης φορολογικών μηχανισμών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εντείνει τις παρεμβάσεις της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο, ενώ για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης, λογισμικού και τεχνικής υποστήριξης.

Το νέο πλαίσιο κυρώσεων προβλέπει αυστηρότερα «λουκέτα» για επιχειρήσεις που εντοπίζονται να παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία. Μάλιστα, η επιβολή των ποινών δεν εξαρτάται πλέον μόνο από τον αριθμό των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν, αλλά και από τη συνολική αξία της παράβασης.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, η αναστολή λειτουργίας μιας επιχείρησης μπορεί να φτάσει τις 48 ώρες στην πρώτη σοβαρή παράβαση, να αυξηθεί στις 96 ώρες σε περίπτωση υποτροπής και να φτάσει τις 10 ημέρες εάν υπάρξει νέα παράβαση μέσα σε δύο φορολογικά έτη.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ επιχειρεί να κλείσει τα κενά που επέτρεπαν σε ορισμένους επιχειρηματίες να αποφεύγουν τις κυρώσεις μέσω δημιουργίας νέων εταιρικών σχημάτων. Πλέον, η αναστολή λειτουργίας μπορεί να επιβάλλεται ακόμη και όταν αλλάζει η επωνυμία της επιχείρησης, εφόσον συνεχίζεται η ίδια δραστηριότητα στον ίδιο χώρο και με τα ίδια ή συνδεόμενα πρόσωπα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην αντιμετώπιση της παραποίησης ταμειακών μηχανών. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αλλοιωμένα ή παράνομα συστήματα κινδυνεύουν με αναστολή λειτουργίας από δύο έως δώδεκα μήνες, ενώ οι εταιρείες λογισμικού, τεχνικής υποστήριξης ή hardware που εμπλέκονται σε τέτοιες πρακτικές μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις διάρκειας έως και δύο ετών.

Στο πλαίσιο του φετινού σχεδιασμού, τουλάχιστον 4.000 έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε στοχευμένες περιοχές, κλάδους και επιχειρήσεις που θεωρούνται υψηλού φορολογικού κινδύνου.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις, με τις φορολογικές αρχές να εξετάζουν τη δραστηριότητα χώρων εκδηλώσεων, εταιρειών catering, φωτογράφων, ανθοπωλείων, κομμωτηρίων και διοργανωτών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ θα αξιοποιήσει ψηφιακά εργαλεία και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπίζει πιθανές περιπτώσεις αδήλωτης οικονομικής δραστηριότητας και φοροδιαφυγής.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγιάλεια: Νεκροί μητέρα και γιος μέσα στο σπίτι τους

image_print

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στην Αιγιάλεια, καθώς μητέρα και γιος εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στον Λόγγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 54χρονη γυναίκα και ο γιος της βρέθηκαν μέσα σε λίμνη αίματος, φέροντας τραύματα από μαχαίρι.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κληθεί και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξετάσει τις σορούς και να συμβάλει στη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών του θανάτου τους.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχές ανακρίνουν έναν 65χρονο Ιταλό υπήκοο, ο οποίος φέρεται να ήταν σύντροφος της 54χρονης και διέμενε μαζί της.

Ο 65χρονος υποστηρίζει ότι ήταν εκείνος που εντόπισε νεκρούς τη γυναίκα και τον γιο της. Ωστόσο, το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής μέσα στο σπίτι.

Ο γιος της 54χρονης ήταν από τον πρώτο της γάμο, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΒΡΟΣ

Σε πλήρη εγκατάλειψη τα αποστραγγιστικά δίκτυα στη Π.Ε. Έβρου

image_print

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  Π.Ε. ΈΒΡΟΥ κ. Δ. ΠΕΤΓΡΟΒΙΤΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ

κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου Αντωνιάδη Κωνσταντίνο

Προς τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων

Σε πλήρη εγκατάλειψη  τα αποστραγγιστικά δίκτυα στη Π.Ε. Έβρου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Μακ.-Θράκης  θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών που βλέπουν για άλλη μια χρονιά  να έρχεται ο χειμώνας και τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής  των  υδάτων να είναι ακαθάριστα, να εμποδίζεται η απορροή  των τοπικών νερών προς τον Έβρο και τ’ άλλα ποτάμια και να προκαλούνται κατ’ επανάληψη  πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.

Πρόκειται για καταστροφές που  είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών  έργων  και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας,  έργων δηλαδή που δεν είναι επιλέξιμα και συνεπώς δεν χρηματοδοτούνται ούτε από τα ταμεία της Ε.Ε. ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι  όμως έργα αναγκαία για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.   

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων  της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα,  αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα  είναι τεράστιες,  γιατί διαχρονικά αρνούνται  να χορηγήσουν τα απαραίτητα κονδύλια  για να καθαριστούν τα κανάλια και να μην είναι εκτεθειμένες καλλιέργειες και υποδομές στις πρώτες βροχές.  Φυσικά  ευθύνες βαραίνουν και τις Δημοτικές και Περιφερειακές  αρχές που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Μακ.-Θράκης  θεωρεί ότι οι Μικρομεσαίοι αγρότες έχουν μπροστά μια πολιτική ανάλγητη, που μόνιμα έχει εκτός των προτεραιοτήτων της, τις  ζωτικής σημασίας  έργα-ανάγκες τους,   στο όνομα της επιλεξιμότητας,  της «δημοσιονομικής προσαρμογής»   των «δυνατοτήτων της χώρας» προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων

ΕΠΕΡΩΤΑΤΕ ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

-Τι μέτρα θα πάρει άμεσα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει καθαρισμός των καναλιών αποστράγγισης και απορροής,  των χειμάρρων και των ρεμάτων ώστε να προστατευθούν   ζωές και περιουσίες

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Σ. Κελέτσης: Αυστηροποιείται το πλαίσιο για το Μεταναστευτικό

Σταύρος Κελέτσης – Ομιλία στη Βουλή για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου
image_print

Εισηγητής του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο του νέου «Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου» ορίστηκε ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κελέτσης αναφέρθηκε στο μέγεθος και στη δυσκολία διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα διαρκές και σύνθετο πρόβλημα, με κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις.

Ο βουλευτής Έβρου τόνισε ότι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου διαμορφώνει πλέον κοινή ευρωπαϊκή γραμμή στη διαχείριση του ζητήματος, αναγνωρίζοντας την αρχή της αλληλεγγύης και προβλέποντας στήριξη προς χώρες όπως η Ελλάδα, που δέχονται μεταναστευτικές πιέσεις.

Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο αναδιαμορφώνει το εθνικό νομικό πλαίσιο για τη μεταναστευτική πολιτική, ενόψει της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου μετά τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, το νέο πλαίσιο στοχεύει στην αποτελεσματικότερη προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και στην επιστροφή όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία ή νόμιμη παραμονή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα σύνορα, επιταχύνονται οι διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων ασύλου και προβλέπονται διαδικασίες επιστροφής για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε σημαντική και την πρόβλεψη για δημιουργία σημείων φιλοξενίας, τα λεγόμενα return hubs, είτε σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της αλληλεγγύης είτε σε τρίτες χώρες κατόπιν συμφωνιών.

Ο Σταύρος Κελέτσης υπογράμμισε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου βρίσκονται σε αρμονία με την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το Μεταναστευτικό και σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι το νέο νομικό πλαίσιο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την Πολιτεία στην άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής και θα ενισχύσει τη θέση της χώρας απέναντι σε ένα μεγάλο διεθνές ζήτημα.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO

Αλεξανδρούπολη – 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
image_print

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη η 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO, με τη συμμετοχή όλων των Εδρών UNESCO της χώρας, εκπροσώπων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επιστημονικών φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και την Έδρα UNESCO Con-E-Ect του ΔΠΘ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η διασύνδεση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων που διαθέτουν Έδρες UNESCO με την κοινωνία, καθώς και η ανάδειξη του ρόλου της ακαδημαϊκής διπλωματίας στην προώθηση της ειρήνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της πολιτιστικής κατανόησης και της διεθνούς συνεργασίας.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Φώτιος Μάρης, υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των λαών και χώρους όπου αναπτύσσονται οι ιδέες που αφορούν το μέλλον των κοινωνιών.

Η επικεφαλής του προγράμματος Πανεπιστημιακών Εδρών και Δικτύων UNESCO, Inga Nachanian, αναφέρθηκε στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και στη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους.

Ο Καθηγητής και Διευθυντής της Έδρας UNESCO Con-E-Ect του ΔΠΘ, Δημήτριος Εμμανουλούδης, τόνισε ότι η συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας οργανωμένης και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Εδρών UNESCO, με σαφή ατζέντα σε ετήσια βάση.

Κατά τη διάρκεια της 1ης Συνάντησης, οι κάτοχοι και εκπρόσωποι των Ελληνικών Εδρών UNESCO και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO συνέταξαν και συνυπέγραψαν ομόφωνα ψήφισμα, προτείνοντας την καθιέρωση της συνάντησης ως θεσμού.

Στο ψήφισμα περιλαμβάνεται, επίσης, η συστηματική χαρτογράφηση της συμβολής των Ελληνικών Εδρών UNESCO στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030, καθώς και η αποτίμηση της προόδου της Ελλάδας ως προς την επίτευξή τους.

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στον ρόλο των ΑΕΙ στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και εξήρε τις δράσεις εξωστρέφειας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη, χαρακτήρισε τις Έδρες UNESCO σημαντικό εργαλείο δημόσιας διπλωματίας, ενώ η Αγγέλα Γιαννακίδου αναφέρθηκε στη σημασία της Θράκης ως τόπου ειρηνικής συνύπαρξης, πολιτιστικής διπλωματίας και βιοποικιλότητας.

Με αφορμή τη διοργάνωση, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη του Δήμου Διδυμοτείχου στο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης της UNESCO και την υλοποίηση δράσεων για τη βιώσιμη και ψηφιακή ανάπτυξη της περιοχής.

Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της UNESCO, της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, στρατιωτικών αρχών, δήμων, οργανισμών και πλήθος κόσμου.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Περιφέρεια ΑΜΘ: Η «Αυθεντική Ελλάδα» στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές

Αλεξανδρούπολη – Exclusive Greek Tourism Workshop της Περιφέρειας ΑΜΘ για την προβολή της Αυθεντικής Ελλάδας
image_print

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026, το Exclusive Greek Tourism Workshop, μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Νομαρχείο και συμμετείχαν κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες και tour operators από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Μολδαβία και την Τσεχία.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία νέων διεθνών συνεργασιών, μέσα από συναντήσεις B2B μεταξύ εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς και επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία των ξένων επαγγελματιών με τον προορισμό, ώστε να αποκτήσουν άμεση και βιωματική εμπειρία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο καλωσόρισμά του, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια υλοποιεί μια συνεκτική στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης και διεθνούς προβολής, με κεντρικό μήνυμα την ανάδειξη της περιοχής ως «Αυθεντική Ελλάδα».

Ο κ. Τοψίδης στάθηκε στη σημασία της βιωματικής προσέγγισης, σημειώνοντας ότι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, επαφή με τον πολιτισμό, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΑΜΘ, Παναγιώτης Αρχοντής, τόνισε ότι το workshop φέρνει σε άμεση επαφή τις επιχειρήσεις της περιοχής με σημαντικούς επαγγελματίες του τουρισμού από ευρωπαϊκές αγορές.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους, οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Δέλτα του Έβρου, τη διασυνοριακή περιοχή του Έβρου, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, καθώς και την τοπική γαστρονομία και παραγωγή.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο, ενώ εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας ώστε η δράση να φιλοξενείται διαδοχικά στις Περιφερειακές Ενότητες, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο διαφορετικές περιοχές και τις τουριστικές τους δυνατότητες.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη εγκατάλειψη τα αποστραγγιστικά δίκτυα στο νομό μας

image_print

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών που βλέπουν για άλλη μια χρονιά να έρχεται ο χειμώνας και τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων να είναι ακαθάριστα, να εμποδίζεται η απορροή των τοπικών νερών προς τον Έβρο και τ’ άλλα ποτάμια και να προκαλούνται κατ’ επανάληψη πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.

Πρόκειται για καταστροφές που είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, έργων δηλαδή που δεν είναι επιλέξιμα και συνεπώς δεν χρηματοδοτούνται ούτε από τα ταμεία της Ε.Ε. ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι όμως έργα αναγκαία για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα είναι τεράστιες, γιατί διαχρονικά αρνούνται να χορηγήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για να καθαριστούν τα κανάλια και να μην είναι εκτεθειμένες καλλιέργειες και υποδομές στις πρώτες βροχές. Φυσικά ευθύνες βαραίνουν και τις Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια.

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, μπροστά τους έχουν μια πολιτική ανάλγητη, που μόνιμα έχει εκτός των προτεραιοτήτων της ζωτικής σημασίας ανάγκες τους στο όνομα της «δημοσιονομικής προσαρμογής» των «δυνατοτήτων της χώρας» κλπ, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με αγώνες να απαιτήσουν να γίνουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευθούν ζωές και περιουσίες. Να διεκδικήσουν μια πολιτική που θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τις λαϊκές ανάγκες.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: 2.663 συλλήψεις μεταναστών τον Μάιο του 2026

image_print

Συνολικά 2.663 παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν τον Μάιο του 2026, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν 64 περιστατικά παράτυπης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια μέσω θαλάσσιων συνόρων.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος συνελήφθησαν συνολικά 2.663 άτομα, ενώ οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη 72 διακινητών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά τους.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν πέντε σκάφη που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά μεταναστών προς τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα.

Σε ό,τι αφορά την παράνομη έξοδο από τη χώρα, τον Μάιο καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά. Οι αρχές συνέλαβαν πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας ενώ επιχειρούσαν να μεταβούν παράνομα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο ίδιο πλαίσιο, συνελήφθη ένας διακινητής, κατασχέθηκε ένα όχημα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά ατόμων και εντοπίστηκαν δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τα στοιχεία του Λιμενικού αποτυπώνουν τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή δράση των αρχών για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: 25.400 έλεγχοι και αυστηρά λουκέτα για φοροδιαφυγή

image_print

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα ελέγχων της ΑΑΔΕ, με 25.400 προγραμματισμένους επιτόπιους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα και αυστηρότερες κυρώσεις για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παραποίησης φορολογικών μηχανισμών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εντείνει τις παρεμβάσεις της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο, ενώ για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης, λογισμικού και τεχνικής υποστήριξης.

Το νέο πλαίσιο κυρώσεων προβλέπει αυστηρότερα «λουκέτα» για επιχειρήσεις που εντοπίζονται να παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία. Μάλιστα, η επιβολή των ποινών δεν εξαρτάται πλέον μόνο από τον αριθμό των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν, αλλά και από τη συνολική αξία της παράβασης.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, η αναστολή λειτουργίας μιας επιχείρησης μπορεί να φτάσει τις 48 ώρες στην πρώτη σοβαρή παράβαση, να αυξηθεί στις 96 ώρες σε περίπτωση υποτροπής και να φτάσει τις 10 ημέρες εάν υπάρξει νέα παράβαση μέσα σε δύο φορολογικά έτη.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ επιχειρεί να κλείσει τα κενά που επέτρεπαν σε ορισμένους επιχειρηματίες να αποφεύγουν τις κυρώσεις μέσω δημιουργίας νέων εταιρικών σχημάτων. Πλέον, η αναστολή λειτουργίας μπορεί να επιβάλλεται ακόμη και όταν αλλάζει η επωνυμία της επιχείρησης, εφόσον συνεχίζεται η ίδια δραστηριότητα στον ίδιο χώρο και με τα ίδια ή συνδεόμενα πρόσωπα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην αντιμετώπιση της παραποίησης ταμειακών μηχανών. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αλλοιωμένα ή παράνομα συστήματα κινδυνεύουν με αναστολή λειτουργίας από δύο έως δώδεκα μήνες, ενώ οι εταιρείες λογισμικού, τεχνικής υποστήριξης ή hardware που εμπλέκονται σε τέτοιες πρακτικές μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις διάρκειας έως και δύο ετών.

Στο πλαίσιο του φετινού σχεδιασμού, τουλάχιστον 4.000 έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε στοχευμένες περιοχές, κλάδους και επιχειρήσεις που θεωρούνται υψηλού φορολογικού κινδύνου.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις, με τις φορολογικές αρχές να εξετάζουν τη δραστηριότητα χώρων εκδηλώσεων, εταιρειών catering, φωτογράφων, ανθοπωλείων, κομμωτηρίων και διοργανωτών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ θα αξιοποιήσει ψηφιακά εργαλεία και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπίζει πιθανές περιπτώσεις αδήλωτης οικονομικής δραστηριότητας και φοροδιαφυγής.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγιάλεια: Νεκροί μητέρα και γιος μέσα στο σπίτι τους

image_print

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στην Αιγιάλεια, καθώς μητέρα και γιος εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στον Λόγγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 54χρονη γυναίκα και ο γιος της βρέθηκαν μέσα σε λίμνη αίματος, φέροντας τραύματα από μαχαίρι.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κληθεί και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξετάσει τις σορούς και να συμβάλει στη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών του θανάτου τους.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχές ανακρίνουν έναν 65χρονο Ιταλό υπήκοο, ο οποίος φέρεται να ήταν σύντροφος της 54χρονης και διέμενε μαζί της.

Ο 65χρονος υποστηρίζει ότι ήταν εκείνος που εντόπισε νεκρούς τη γυναίκα και τον γιο της. Ωστόσο, το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής μέσα στο σπίτι.

Ο γιος της 54χρονης ήταν από τον πρώτο της γάμο, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

DNews Widget
Continue Reading

espa logo

espa_logo_en