Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η Καβάλα ξεκίνησε ο καθαρισμός και η απολύμανση των κάδων (video)

Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Άμεσα ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδών.

Τα αμαξοστάσια των δήμων και οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας τελούσαν υπό κατάληψη επί 11 ημέρες. Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Κι αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει -ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.